Tizedszer is megvédte félnehézsúlyú világbajnoki címét Erdei Zsolt!

Vágólapra másolva!
2008.04.26. 23:17
Némileg visszafogott kezdés után végül meggyőző fölénnyel védte meg tizedszer is világbajnoki övét Erdei Zsolt a WBO-ranglista 4. helyén álló amerikai DeAndrey Abron ellen. A drezdai gálán „Madár” egyhangú pontozással győzött, mindhárom pontozó 119–109 arányban látta jobbnak.
Tizedszer is megvédte övét: Erdei Zsolt egyhangú pontozással győzött
Fotó: Czagány Balázs
Tizedszer is megvédte övét: Erdei Zsolt egyhangú pontozással győzött
Tizedszer is megvédte övét: Erdei Zsolt egyhangú pontozással győzött
Fotó: Czagány Balázs
Tizedszer is megvédte övét: Erdei Zsolt egyhangú pontozással győzött


Az Universum drezdai gáláján, a Freiberger Arenában 3000 néző előtt a főmérkőzésen Erdei Zsolt (29-0-0, 17 K. O.-T. K. O.) tizedik alkalommal védte meg a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét, egyhangú pontozással győzte le az amerikai DeAndrey Abront (15-1-0, 10 K. O.-T. K. O.).

A címvédő győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az amerikai ellenfél célja szemmel láthatóan az volt, hogy lábon kihúzza a 12 menetet, s ezt meg is tette.

Noha korántsem tűnt rutintalannak, egyáltalán nem találta az ütőtávot – ennek némileg ellentmond, hogy Madár az első menetben első támadását szintén egy lufttal fejezte be.

Ettől kezdve összekapta magát, megelőző balegyenesekkel puhította Abront, igaz, hogy ütéskombinációkat a találkozó elején nem ütött.

Éppen annyit adott ki magából, amennyi a pontelőnyhöz kellett. A negyedik menetben az amerikai egy mélyütése borzolta a kedélyeket - már amennyire Erdeit ez egyáltalán zavarhatta.

Az összecsapás második felében néhány testre mért ütéssel figyelmeztette az amerikait, hogy hiú álom számára a világbajnoki öv. Abron meg is elégedett vele, hogy lábon kihúzta – más kérdés, hogy a német közönség ezt nem nagyon díjazta, az utolsó két menetben Abron próbálkozásainál erősen „búzott”.

Az utolsó menetre gyakorlatilag már csak annyi kérdés maradt, hogy kiütéssel ér-e véget a címmérkőzés, de ezt „Madár” nem erőltette, így végül egyhangú pontozással – mindhárom ítésznél 119:109 nyert – védte meg világbajnoki övét.

Félnehézsúlyban a WBO szervezetnél 2004 januárja óta ő a világbajnok.

„Minek csináljak többet, minek kockáztassak? Jól bokszoltam, gyors voltam bal kézzel. Ennyi kellett. Ez volt a feladatom, ezt a meccset kellett megnyernem. Készen állok a kihívásokra. Az Universum dolga a szervezés, az enyém az, hogy jól felkészüljek, és a legjobbamat nyújtsam” – nyilatkozta a mérkőzés után Erdei.

Kispehelysúlyban a programváltozás következtében „Madár” után bokszoló Bedák Zsolt (10-0-0, 2 K. O.-T. K. O.) 8 menetes mérkőzésen a mexikói Jorge Cardenas (9-6-4, 6 K. O.-T. K. O.) ellen győzött pontozással.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik