Erdeinek címegyesítést érhet Brähmer kitérője

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 23:59
Minden bizonnyal Jürgen Brähmer is kitér Erdei Zsolt útjából, és inkább Budapesten bokszol egy lengyel riválissal. Madár a német öklöző lépésével közelebb került a címegyesítő mérkőzéshez, vélhetően a spanyol Gabriel Campillo ellen.
Erdei az Universum döntésére vár
Fotó: Farkas József (archív)
Erdei az Universum döntésére vár
Erdei az Universum döntésére vár
Fotó: Farkas József (archív)
Erdei az Universum döntésére vár

A dátum után az ellenfél személye is megváltozhat Erdei Zsolt következő mérkőzésével kapcsolatban. Sokáig úgy tűnt, hogy Jürgen Brähmer lesz a WBO félnehézsúlyú világbajnokának következő ellenfele, ám a lengyel Sports Review című lap, illetve a bokser.org internetes portál értesülései szerint az „évszázad német tehetségének” tartott Brähmer legközelebb a lengyel Aleksy Kuziemskivel találkozik.

További csavarok a történetében, hogy mindezt teszi az augusztus 22-én, a Balzsay Károly–Robert Stieglitz WBO-nagyközépsúlyú övért kiírt meccs köré épülő budapesti gálán, ráadásul a WBO félnehézsúlyú interim bajnoki koronájáért. (Más értesülések szerint meg eliminációs mérkőzést vívnak a WBA-bajnok Gabriel Campillo kihívási jogáért.)

Interim övért pedig igen ritkán lehet bunyózni: ha a „rendes” világbajnokot sérülés hátráltatja vagy ha címegyesítő mérkőzés vár rá. Erdei Zsoltot semmiféle sérülés sem, így aztán sokkal inkább a címegyesítés a hihető verzió.

Vagy az, hogy az Universum Box-Promotion még inkább kiszúr Erdeivel, és egy hozzá méltatlan riválist szerződtet ellenfélnek. A világbajnokok közül a már említett Campillo a leginkább elérhető (a WBC-király Jean Pascalt, illetve az IBF-nél uralkodó Chad Dawsont aligha fizeti meg az Universum), főleg úgy, hogy Hugo Hernán Garay legyőzését követően a hamburgi istállóhoz került a következő három fellépésének szervezési joga. Olcsó, elérhető, vb-öve is van – ideális ellenfél Erdei számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik