Erdei Zsolt ismét Hugo Hernan Garayval méri össze az erejét?

Vágólapra másolva!
2007.09.18. 09:27
A ZDF televízió és az index.hu értesülései szerint november 24-én Drezdában Hugo Hernán Garayjal vívja következő címmérkőzését Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú profi világbajnoka. Christoph Hawerkamp, az Erdeit menedzselő Universum Box-Promotion sajtófőnöke pletykának nevezte az argentin ökölvívót Madárral kapcsolatba hozó információt.
Garayt (balra) már kétszer legyőzte Erdei, és legutóbb azt mondta, többé nem akarja látni
Korponai Tamás
Garayt (balra) már kétszer legyőzte Erdei, és legutóbb azt mondta, többé nem akarja látni
Garayt (balra) már kétszer legyőzte Erdei, és legutóbb azt mondta, többé nem akarja látni
Korponai Tamás
Garayt (balra) már kétszer legyőzte Erdei, és legutóbb azt mondta, többé nem akarja látni

„Garay? Nincs ellene semmi ki fogásom, legalább végleg lerendezem ezt a vitás kérdést...” – kommentálta felvetésünket Erdei immár Hamburgból, ahol hétfőn reggel kezdte meg a közvetlen felkészülést a novemberi mérkőzésre.

Márpedig vitás kérdés az van szép számmal. Tudniillik a két bokszoló eddig kétszer csapott össze, s bár mindkétszer Erdei győzött, Garay a mai napig úgy érzi, ő volt a jobb...

Először 2004. május 8-án találkoztak a dortmundi Westfalenhalléban Madár első címvédő mérkőzésén, azután, hogy a magyar fiú január 17én Karlsruhéban leiskolázta az addigi világbajnokot, a mexikói Julio César Gonzálezt. Garay nem adta olcsón a bőrét, s csak többségi pontozással (114–114, 115–113, 116– 112) győzött Madár.

Másodszor 2005. február 26-án verekedtek meg, ezúttal a hamburgi Color Line Arena volt a helyszín, s az eredmény még szorosabb volt: többségi pontozással (115–113, 116– 112, 110–118) nyert a címvédő.

„Garayt többé látni sem akarom!” – jelentette ki akkor a szívós argentintól szinte csömört kapó Erdei, de könnyen lehet, hogy vágya nem teljesül.

„Emlékszem, hogy ezt mondtam 2005-ben, de ha újból meg kell mérkőznünk, örömmel várom a kihívást. Azóta csak jobb lettem, veretlen világbajnok vagyok, nem nekem kell tartanom a mérkőzéstől”–mondta a 33 éves magyar ökölvívó.

Christoph Hawerkamp, az Universum sajtófőnöke pletykának minősítette a hírt.

„Nincs még semmiféle megállapodás, számos név kering, ezek közül az egyik Garayé. Két héten belül várható a döntés, azt majd közzé is tesszük a hivatalos honlapunkon, addig minden csak találgatás. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan nem az argentinnal bokszol Erdei, de ha engem kérdez, ennek a meccsnek nem túl nagy a valószínűsége.”

Mivel kötelező címvédésről van szó, a szabályok értelmében a WBO kihívói rangsorának első helyezettje jogosult a meccsre. Ez Bernard Hopkins, de sem ő, sem pedig a sorban következő Roy Jones Jr., Thomas Ulrich, Adrian Diaconu és Antonio Tarver nem jöhet szóba egyéb kötelezettségeik miatt (Ulrich speciel istállótársa Erdeinek...).

Garay a hatodik a sorban, s az első, aki – hogy úgy fogalmazzunk – „ráérne”. Persze senki se higgye, hogy afféle „ha ló nincs, szamár is jó” megoldásról lenne szó. Garayt ugyanis eddig egyetlen ember tudta csak legyőzni, igaz, ő kétszer is. Erdei Zsolt...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik