MTI 2011.06.21 13:15 Frissítve: 2014.09.19 01:34

Megemlékezés: emléktáblát avattak Varga Zoltán tiszteletére

Emléktáblát avattak kedden a XIV. kerületben Varga Zoltán labdarúgó olimpiai bajnok tiszteletére. A Ferencváros néhai kiválósága tavaly áprilisban hunyt el azt követően, hogy összeesett egy öregfiúk-mérkőzésen.

Az eseményen részt vett Csomós Miklós, Budapest sportért felelős főpolgármester-helyettese, Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, valamint Takács Tibor, a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Az emléktábla avatásán számos híres játékos, színművész és zenész emlékezett a korábbi kiváló labdarúgóra.

„Varga Zoltán a Ferencváros, de egyben a nemzet sportolója is volt, mert aki a Fradinak szurkolt, az Magyarországért is szorított" – mondta Csomós Miklós.

Papcsák Ferenc beszédében kitért rá, a családdal egyeztetve döntöttek úgy, hogy azon a pályán állítanak márvány emléktáblát Varga Zoltán tiszteletére, amelyen tavaly élete utolsó futballmérkőzését játszotta.

Varga Zoltán 2010. április 9-én a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. A magyar válogatottban 12-szer szereplő játékost az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó-szövetség a saját halottjának tekintette.

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt nemzeti csapatunkkal. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, s a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét is erősítette.

Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően trénerként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnél, Diósgyőrött és Győrött edzősködött.

2011.03.18 17:50:24

BMW X3 Games

Majthényi Szabolcs csapata utazhat a Genfben rendezendő szuperversenyre.

2010.11.18 01:35:42

BMW X3 Games

Egy verseny, amely igazán próbára teszi a képességeket, az edzettséget, ügyességet.