Super Bowl 2015 - felvezetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 16:17
Alapinformációk, ismertetők, érdekességek, elemzések és könnyebb lélegzetvételű anyagok. Minden, amit a 49. Super Bowlról (Seahaws–Patriots) tudni érdemes!
Így tippeltek az állatok a Super Bowlra: 4-3, „szőrös” csatában!Így tippeltek az állatok a Super Bowlra: 4-3, „szőrös” csatában!

Az állatokat mindenki szereti (főleg, ha még aranyosak is), ahogy egy-egy nagy mérkőzésre minden szurkolónak, laikusnak, profinak megvan előzetesen a maga nyertese. Ezért is kötik össze évről évre a kettőt, természetesen a 49. Super Bowl, a Seattle Seahawks és a New England Patriots NFL-nagydöntőjének kezdőrúgása sem érkezhet el az állatvilág tippjei nélkül.

10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az amerikai kedvencek közül!



Meskó: A Super Bowl nem egy Real-Barca, de…

A temesvári születésű Meskó Zoltán 2010-től három évig volt a New England Patriots puntere az NFL-ben. A jelenleg csapat nélküli sportoló a 49. Super Bowl két résztvevőjének esélyeiről, valamint a Patscel a 2012-es döntőben, a New York Giantstől elszenvedett drámai vereségről isbeszélt az NSO Tv-nek.

A Bumm-légió másodszor vagy Bradyék negyedszer? Ma este Super Bowl!

Elérkezett a nap, amelyre egész Amerika, na meg persze picit mi is vártunk, ma – magyar idő szerint már hétfő 0.30-kor – kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014–2015-ös szezonjának nagydöntője, a 49. Super Bowl. A Bumm-légió fémjelezte Seattle Seahawks megvédi a címét, vagy Tom Brady New Englandje negyedszer jut a csúcsra? Hétfő hajnalra minden kiderül. BEHARANGOZÓNKAT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Bumm-légió a döntőben Tom Bradyéket is megállítja?
A Bumm-légió a döntőben Tom Bradyéket is megállítja?


Rodgers az MVP, Watt az év védője, Gronk az év visszatérője

Semmi meglepetés, Aaron Rodgerst választották meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legértékesebb játékosának az AP újságírói, az év védője természetesen J. J. Watt lett. A további díjazottakról itt olvashat!

Aaron Rodgers második MVP-címét gyűjtötte be (Fotó: nfl.com)
Aaron Rodgers második MVP-címét gyűjtötte be (Fotó: nfl.com)


Kevés ruha, sok pompon, de ki nyer? - Cheerleader Bowl 2015

Megelőzve a gigászi összecsapást egy kicsit könnyedebb téma felé terelgetjük most olvasóinkat, és megmutatjuk az est mellékszereplőit, akik miatt garantálható a jó hangulat. GALÉRIA, SZAVAZÁS!

Cheerleader Bowl 2015
Cheerleader Bowl 2015



Denveri támadó nélkül az év álomcsapata?! Pats–Seahawks 4–3

A szezon díjazottjai után ezúttal az alapszakasz csapatát válogattuk össze. Érdekesség, hogy a második legtöbb pontot szerző denveri támadósor egy játékossal sem képviselteti magát, valamint, hogy a címvédő Seattle-nél a döntőbeli rivális New England és a Baltimore is eggyel több játékost ad. Hogyan állna fel az álomcsapat? ITT MINDENRE VÁLASZT KAP!

A Bumm-légióból egyedül Maxwell helyére tettünk más játékost a hátvédsorunkba (Fotó: nfl.com)
A Bumm-légióból egyedül Maxwell helyére tettünk más játékost a hátvédsorunkba (Fotó: nfl.com)


Cristiano Rodgers vs. Manuel Watt? Verhetetlen Beckham és Gronk?

Romo az év támadója? Lehetséges! Szubjektív díjkiosztónkon Arizonába és St. Louisba is érkezne elismerés. Kíváncsi, kik lettek az NSO-díjazottjai? KATT IDE!

Az NFL-ben is a támadó sikerét hozza az Év játékosa díjkiosztó?
Az NFL-ben is a támadó sikerét hozza az Év játékosa díjkiosztó?


Eli Manningék Pats elleni csodája csak a 2.: az öt legjobb Super Bowl – videók

Joe Namathék nagy meglepetése, Montana fordítása és a történelem leghíresebb elejtett labdája. De hogy melyik volt a liga történetének öt legjobb fináléja? Itt mindent megtalál!

David Tyree emlékezetes elkapása 2008-ban (Fotó: Reuters)
David Tyree emlékezetes elkapása 2008-ban (Fotó: Reuters)

Történelmi fordítás, utolsó mp-es TD-nal a Super Bowlban? A Madden szerint igen – videó!

2004 óta az EA Games minden évben leszimulálja a Super Bowlt a Madden NFL játék legutóbbi kiadásával, és közzé teszi annak az eredményét. Eddig a program elég pontosan megjósolta a győztes kilétét, bár éppen tavaly nyúlt nagyon mellé... Kíváncsi, ezúttal kinek a sikerét várja? KATT IDE!

A Madden szimuláció szerint így indul a 49. Super Bowl. Hogyan ér véget? Katt ide!
A Madden szimuláció szerint így indul a 49. Super Bowl. Hogyan ér véget? Katt ide!

Dinasztiák csatája: lesz-e seattle-i vagy a Patriotsé folytatódik?

Magyar idő szerint már bőven 2005. február 7. hajnalában jártunk, amikor a New England Patriots a Philadelphia Eagles elleni 24–21-es sikerével négy év alatt harmadszor is elhódította a Vince Lombardi-trófeát. Mindmáig az a legutolsó dinasztia az NFL-ben, és amilyen a sors, most épp a Hazafiak legyőzése jelenthetné egy újabb megszületését.

Elsőre könnyű lenne úgy beharangozni a döntőt, hogy a Tom Brady vezérelte nagyszerű támadóegység a liga legjobb védelme ellen, de ha kicsit jobban megnézzük, rendkívül sok a hasonlóság és az összefonódás a csapatok között. Felvezetőnk ezen részében most ebből az aspektusból közelítünk. BŐVEBBEN ITT!

Régi és kevésbé régi ismerősök ellenfélként: Carroll ma már a Seahawks edzője, Browner pedig a Patriotsot erősíti
Régi és kevésbé régi ismerősök ellenfélként: Carroll ma már a Seahawks edzője, Browner pedig a Patriotsot erősíti


Russell Wilson a 11–0-ra hajt; Brady beérheti Montanát; Belichick: 9! – red zone


Seahawks-Pats: a 12-esek csatája. A védelem megnyeri a bajnokságot? Pár éve az életéért küzdött, most döntőt vezet. Az alapszakasz során heti rendszerességgel jelentkező anyagunkhoz hasonlóan a nagydöntő előtt is 20 érdekességgel jelentkeztünk, valamint ezúttal is tettünk egy merész tippet lezárásként. Kíváncsi a pontokra is? Katt ide!

Russell Wilson a 11–0-ért küzd, Tom Brady azért, hogy beérje gyerekkori idolját (Montázs: NSO)
Russell Wilson a 11–0-ért küzd, Tom Brady azért, hogy beérje gyerekkori idolját (Montázs: NSO)


Gyenge rajt? Nem probléma! A Seahawks és a Pats útja a Super Bowlig


Az NFL nagydöntőjét felvezető sorozatunkban elsőként a két finalista elmúlt 12 hónapját elevenítettük fel. A Patriotsnál 2–2-nél még a top 10-es draftválasztási jog is szóba került, Tom Bradyt pedig sokan nyugdíjba küldték volna. De a Seahawksnál sem volt ünnepi a hangulat 3–3-nál és 6–4-nél sem. Aztán csak igazolták, miért tartották őket a szezon előtt a végső győzelemre is esélyesnek. BŐVEBBEN ITT!

Russell Wilson sorozatban második évben jutott döntőbe a csapatával (Fotó: Action Images)
Russell Wilson sorozatban második évben jutott döntőbe a csapatával (Fotó: Action Images)


Beckham szárnyalt, Watt táncolt, Graham zsákolt a Pro Bowlon

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban lezajlott az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Pro Bowl-gálája. A végig jó hangulatú, rengeteg trükkös megoldást mutató találkozó végül az Irvin-csapat győzelmével zárult. J. J. Watt az MVP-díjat is behúzta Stafforddal. A meccsről továbbiakat itt olvashat!

Watt jól érezte magát (Fotó: Reuters)
Watt jól érezte magát (Fotó: Reuters)

SUPER BOWL REKLÁMOK, SUPER BOWL REKLÁMOK MINDENHOL!

Angyali fehérneműmodellek bevetés közben
Elsőként a Victoria's Secret lányai dobták be magukat, és kreálták meg a vásárlócsalogató videót. Mert ugye fehérneműmodellekkel minden jobb... A Super Bowl-reklámokat összegyűjtő anyagunkat ide kattintva érheti el!


HELYSZÍNAJÁNLÓ – NEM TUDJA, HOL NÉZZE A SUPER BOWLT? ADUNK PÁR ÖTLETET

A térképen való megjelenés díjmentes. Helyszín ajánlásokat a lenti formátumban a bela.krankovics@partner.mediaworks.hu e-mail címre várjuk.

AZ ELŐZŐ RÉSZEK TARTALMÁBÓL – ÖVEKET BEKÖTNI, SUPER BOWL EMLÉKTÚRA!

Hihetetlen, de már öt éve, hogy bemutattuk az Egyesült Államok kedvenc sportjának fináléját, amely évről évre a legnézettebb műsornak számít. A Super Bowlok történetét firtató bővebb írásunk óta a nagy sikerű M*A*S*H. sorozat záró epizódját is sikerült letaszítani az örökranglista első helyéről, a Green Bay Packers–Pittsburgh Steelers mérkőzésbe 111 millióan kapcsoltak be csak az Egyesült Államokban…

Azóta megkoronázták a Drew Brees irányította New Orleans Saintset, a Pittsburgh Steelerst felülmúló Green Bay Packerst, a New England Patriotsot ismét legyőző New York Giantset, a Ray Lewis visszavonulása miatt extra emocionális töltettel küzdő Baltimore Ravenst és a Peyton Manning vezette elitoffenzívát kivégző Seattle Seahawks. Kíváncsi a teljes listára? Katt ide (a linkre kattintva elérhetők a korábbi tudósítások)!

A SUPER BOWL GYŐZTESEI
6 – Pittsburgh Steelers
5 – Dallas Cowboys, San Francisco 49ers
4 – Green Bay Packers, New York Giants
3 – New England Patriots, Washington Redskins, Los Angeles/Oakland Raiders,
2 – Denver Broncos, Miami Dolphins, Baltimore/Indianapolis Colts, Baltimore Ravens
1 – St. Louis Rams, Kansas City Chiefs, Chicago Bears, New York Jets, Tampa Bay Buccaneers, New Orleans Saints, Seattle Seahawks

KORÁBBAN TÖRTÉNT – A 2014–2015-ÖS SZEZON RÁJÁTSZÁSÁNAK MÉRKŐZÉSEI

Sorozatban másodszor fordult elő, hogy az alapszakaszban a saját konferenciája legjobbjaként végző, így első helyen kiemelt két csapat jutott el a nagydöntőig. A rájátszás mérkőzéseiről bővebben ide kattintva olvashat!

KEZDJÜK AZ ALAPOKTÓL: DE MI IS AZ AZ AMERIKAI FUTBALL?

Mekkora a játéktér? Hányan játsszák? Mi a játék célja? Hogyan lehet pontot szerezni? Mennyi a játékidő? Mi a játék menete? A bowl.hu amerikai futball szabályairól szóló korábbi cikkét ide kattintva érheti!

Lássuk ezt mozgóképen is a Sport Tv 2004-es felvezető műsorának köszönhetően!






NFL 2014, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK (2015.01.03–04.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Baltimore Ravens (6.) 17–30
Indianapolis Colts (4.)–Cincinnati Bengals (5.) 26–10
NFC
Dallas Cowboys (3.)–Detroit Lions (6.) 24–20
Carolina Panthers (4.)–Arizona Cardinals (5.) 27–16
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2015.01.10–11.)
AFC
New England Patriots (1.)–Baltimore Ravens (6.) 35–31
Denver Broncos (2.)–Indianapolis Colts (4.) 13–24
NFC
Seattle Seahawks (1.)–Carolina Panthers (4.) 31–17
Green Bay Packers (2.)–Dallas Cowboys (3.) 26–21
KONFERENCIADÖNTŐK (2015.01.18–19.)
AFC
New England Patriots (1.)–Indianapolis Colts (4.) 45–7
NFC
Seattle Seahawks (1.)Green Bay Packers (2.) 28–22 – h.u.
SUPER BOWL XLIX (2015.02.02.)
Seattle Seahawks (1.)New England Patriots (1.)* 0.30
*University of Phoenix Stadium (Glendale, Arizona)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik