Hiába félti csúcsát a rekorder, Peterson közeledik

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 18:09
null
Adrian Petersonnak (balra) nem sok hiányzik, hogy megdöntse Eric Dickerson 1984-es rekordját
Sorozatunkban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fordulóinak legérdekesebb eseményeiből szemezgetünk, a 20 yardos vonaltól egészen a célzóna határáig, majd egy merész tippel át is lépjük azt. Tartsanak velünk, mert mi biztosan eljutunk a vörös zónán keresztül a touchdownig!

20 YARD – DICKERSON RAGASZKODIK A REKORDJÁHOZ, DE PETERSON CSAK FUT...
„Nem akarom elveszíteni a rekordomat, még sokáig szeretnék büszke lenni rá. Őszintén szólva nem is hiszem, hogy sikerül neki” – ezt mondta a hét végi forduló előtt Eric Dickerson, az egy idény alatt futott legtöbb yard tulajdonosa, aki 1984-ben jutott el 2105 yardig. A hetek óta megállíthatatlan Adrian Petersonról beszélt, aki éppen Dickerson klubja, a St. Louis ellen 212 yardot tett hozzá idei terméséhez, 1812-re növelve azt (csak összehasonlításképpen: Christian Ponder irányító 131 yardot passzolt). Az utolsó két meccsén – előbb Houstonban, majd hazai pályán a Green Bay ellen – 294 yardot kell megtennie, hogy elszomorítsa Dickersont.

19 YARD – KIEMELT LEHET A DENVER, CSOPORTJA ÉLÉN A WASHINGTON
A Denver Baltimore-ban aratott győzelme és a New England San Francisco elleni veresége után a Broncos megelőzte a Patriotsot, és két játékhéttel az alapszakasz vége előtt úgy áll, hogy a Houstonhoz hasonlóan egyenes ágon az AFC elődöntőjébe jut. A wild card-körben jelen állás szerint Baltimore–Indianapolis és New England–Cincinnati mérkőzést rendeznének – a Bengals pittsburghi győzelme esetén el is kel a maradék két hely a playoffban.
Az NFC-ben az Atlanta és a San Francisco őrzi kiemelt pozícióját. A wild car-körbe a Giants botlását kihasználva a Redskins jelentkezett be, jelen állás szerint a Seattle-t látná vendégül, míg a másik ágon a playoffszereplést vasárnap kiharcoló Green Bay északi rangadón fogadná a Minnesotát. A Bears, a Cowboys és a Giants még reménykedhet a playoffba jutásban.
A KONFERENCIÁK ÁLLÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

18 YARD – EGYMÁS UTÁN KÉT MECCSEN 50-IG JUTOTT A SEATTLE
Az Arizona elleni 58–0-s győzelem után a Seattle a Buffalót is megszórta, 50–17-re nyert Torontóban, így az NFL történetében harmadikként egymás utáni mérkőzéseken ért el legalább 50 pontot. A korábbi két eset egyaránt 1950-ben történt, a Los Angeles Rams és a New York Giants mutatta fel. A sikerben kulcsszerepet vállalt Russell Wilson irányító, aki az első félidőben egy passzolt és három futott touchdownt jegyzett. A Buffalo zsinórban a 13. idényében maradt le a rájátszásról, ami a leghosszabb élő negatív sorozat.

17 YARD – T-RICH A LEGENDA KLUBCSÚCSÁT DÖNTÖTTE MEG, DOUG MARTIN MEGTORPANT
A Cleveland Browns reményteli futója, az idei draft 3. választásával elkelő Trent Richardson a Washington ellen kétszer is berongyol a Redskins célterületére, így már 11. talajon szerzett TD-jét tudja felmutatni első szezonjában. A korábbi klubrekordot a legenda, Jim Brown tartotta még kilenccel, aki csak akkora formátumú játékos volt, hogy karrierje során mérkőzésenként 100 futott yard felett (104.3) átlagolt!
Doug Martin sem állt rosszul, a szezon utolsó három mérkőzésén 388 yardra volt szüksége, hogy Eric Dickerson és Edgerrin James után harmadik újoncként átlépje a 2000-es határt, ami a futott és elkapott yardokat illeti. A Bucceneers futója azonban a Saints ellen megtorpant, mindössze 16 futott és 19 elkapott yardot hozott össze, így 1647-nél jár jelenleg, és a korábban elérhetőnek tűnő határ most távolodni látszik.

16 YARD – BREES 45 000, ROMO 25 000, STEJAX 10 000, MOSS MÁR A 3.
Tony Romóék
nagyon fontos mérkőzést nyertek meg a Pittsburgh ellen (hosszabbításban), nagyban köszönhetően az irányító 341 yardjának és 2 TD-jének. Romo ugyan jócskán le van maradva a Saints passzolójától, de így sem panaszkodhat, az aktív játékosok közül kilencedikként suhant át a 25 000-es mérföldkövön (25 103). Joe Flacco ugyan még jócskán lemarad a nagy öregektől, de 5. szezonja során a hétvégén kiosztotta 100. TD-passzát. Drew Brees a Tampa Bay elleni meccsen a 45000 yardos határt lépte át, liga történetében nyolcadikként.
Steven Jackson
a Minnesota ellen futott 73 yardjával a jelenleg is játszók közül elsőként érte el a
10 000-es lépcsőt (10 002), Randy Moss pedig korábbi sikerei színhelyén (New Englandben) kapott el két passzt 36 yardért és egy TD-ért. Előbbivel már 15 220-nál jár, így Isaac Bruce-t (15 208) lehagyva már a harmadik az örökranglistán, utóbbival pedig karrierje 157. hatpontosát szerezte, amivel immár egyedül a negyedik (156-tal állt Terrell Owensszel együtt korábban holtversenyben). Mindkét lista első helyén a fantasztikus Jerry Rice áll, akinek csúcsait aligha mostanában döntik majd meg (22895, ill. 208).

15 YARD – ELTÖRTE EGY FÉRFI SZEMÜVEGÉT, MAJD MÁSTÓL KÉRT BOCSÁNATOT
Danny Amendola nem sok rajongót szerzett a hétvégén. Nem elég, hogy csapata, a St. Louis Rams 36–22-re kikapott a Minnesotától, a 27 esztendős elkapó a negyedik negyedben szerzett hatpontosa után úgy földhöz vágta a labdát, hogy az pattanásból fejbe találta az egyik nézőt, akinek a hírek szerint eltört a szemüvege. Amendola itt még nem kért elnézést, később egy sikeres kétpontos kísérlet után viszont nemes gesztusként átadta a labdát a vélt sértettnek. Bizony csak vélt, mert Amendola csúnyán benézte, és a törött szemüvegű úriember helyett másnak adta a labdát. Pedig nem is az ő szemüvege tört el...

14 YARD – A SÓLYOM BOSSZÚJA
2012. január 8.: New York Giants–Atlanta Falcons 24–2. Szűk egy évvel eme wild card meccs után bosszút álltak Matt Ryanék, s 34–0-ra földbe tiporták a New York Giantset. Azt a New York Giantset, amely egy héttel korábban 52–27-re kiütötte a New Orleanst. Az NFL történetében mindössze három csapat nullázott azt követően, hogy előtte hatalmas különbségű sikert ért el. 1920-ban a Rochester Jeffersons 0–0-s döntetlent játszott a Utice Kinghts-cal azután, hogy a Fort Portert 66–0-ra kiütötte. Ötvenhárom évvel később, 1973-ban a Falcons 31–0-ra kikapott az LA Ramstől miután 62–7-re legyűrte a New Orleanst. Hét esztendővel ezelőtt, 2005-ben pedig a Washington Redskins 36–0-s vereséget szenvedett a Giantstól, épp azután, hogy a San Francisco 49ers ellen 52–17-re nyert.

13 YARD – GALAMBLELKŰ CHIEFS- ÉS RAIDERS-JÁTÉKOSOK
Nem kétség tehát, ha valaki pályára lép az NFL-ben, garantáltan kőkemény fából faragták és a fájdalmat is jól viseli. Akárcsak az a galamb (!!!), amely a hétvégi Oakland Raiders–Kansas City Chiefs találkozó egy teljes negyedét a pályán kapirgálva töltötte, mit sem törődve a körülötte rohangáló, ugráló, ütköző, kiabáló hústornyokkal.

12 YARD – PHOENIXBEN MÁR HIÁNYZIK A HOKI, PEDIG VÉGRE NYERT AZ ARIZONA
A zsinórban kilenc mérkőzést elveszítő Arizona szurkolói felkészültek az újabb vereségre, és hiába élnek a sivatag közepén, olyan transzparenssel készültek fel az újabb kudarcra, amely a bérviták miatt október eleje tolódó hokiliga nélkülözése miatt panaszkodik („Hiányzik a hoki”). Aztán a Cardinals olyan győzelmet aratott, amelyet a legutóbbi három rájátszásba bejutó Phoenix Coyotes játékosai is megirigyelnének, hiszen 38–10-re legyőzte a Detroitot, megszakítva vereségsorozatát – tegyük hozzá, azért az NHL-ben sokkal nagyobb fegyvertény legyőzni a Detroitot, mint az NFL-ben...

11 YARD – RODGERS MARINO ÉS FAVRE NYOMDOKÁN – CUTLER SZENVED A PACKERS ELLEN
Nem Brady volt az egyetlen, aki a héten 30. TD-passzát is kiosztotta, Aaron Rodgers a Bears legyőzése során három hatpontosával már 32-nél jár, ezzel pedig karrierje 3. ilyen szezonját produkálta. Hogy ez egy irányító 30 éves kora előtt mennyi nem számít gyakorinak, jelzi, hogy Dan Marino és Brett Favre után Rodgers a harmadik, akinek ez sikerült.

Ha már a mérkőzés. Jay Cutler chicagói irányítóként továbbra is szenved a Sajtfejűek ellen, nyolc párharcából csak egyet nyert meg csapata, ő maga pedig 53.6 százalékos pontossággal dobált csak (127/237), alig 1518 yardot haladt együttese (6.4-es átlag), 8 TD-passz mellett pedig immár 17 interceptionnél jár. Clay Matthews, a Packers linebackere viszont élvezi ezeket a mérkőzések, a legutóbbi két alkalom során 13 szereléssel (ebből 7 negatív yardos!), 5.5 sakkel, hat irányító megütéssel (a még szabályos kereteken belül) és 2 levédekezett passznál jár.

10 YARD – BUNYÓ CSAPATON BELÜL, MURRAY LECSÚSZOTT GATYÁJA, ORRTÚRÓ COLTSOS – C'MON MAN!
Az NFL nemcsak a világ egyik leglátványosabb, legkeményebb sportja, de emellett hétről hétre mulatságosabbnál mulatságosabb jeleneteket is szolgáltat. A 15. játékhéten például DeMarco Murray csupasz fenekét pillanthatták meg a nézők, de a Tampa Bay kispadjánál történt kakaskodás is emlékezetes marad. A Coltsnál A. Q. Shipley a meccs alatt orrában bányászgatott, a Kansas City Chiefs pedig gyermeteg hibákat vétett. C'mon man!

S ami Vince Wilforkot illeti, a New England kiváló védőfalembere a 49ers elleni mérkőzés előtt gondolt egyet, és óriási passzt eresztett meg saját 30 yardosáról. Nem állítjuk, hogy jó irányító lenne belőle, de az erővel nincs gondja, az látszik. ÍME!

9 YARD – SANCHEZ VOLT, SANCHEZ VAN, SANCHEZ LESZ? VAGY ENNYI VOLT?
Újabb szörnyű teljesítménnyel rukkolt elő, vagy inkább ijesztett mindenkire Mark Sanchez, a New York Jets irányítója Titans elleni 10–14 során. A sokat kritizált, s nemrég a Twitteren keresztül halálos fenyegetéseket kapó QB összesen ötször adta el a labdát a meccsen (négy interception, egy fumble), ez pedig, úgy tűnik, már Rex Ryannek sem tetszett. A San Diego Chargers elleni soron következő találkozón ugyanis már nem Sanchez fog kezdeni a Jets irányítóposztján. Tim Tebow rajongói azért ne örüljenek, mert a Jets közleménye szerint Greg McElroy, a harmadik számú QB vezeti majd a New York-iakat. Ez egyben azt is jelentheti, Tebow jövőre már nem a Jets játékosa lesz. És Sanchez?
Sanchez egyébiránt ebben az idényben 24-szer adta el a labdát (17 inteception és 7 fumble), ennél többször senki nem adta még el idén (a második Andrew Luck 23-mal). Sanchez a 2011-es idény kezdete óta összesen 50 turnovert hozott össze – ezzel egyedülálló a ligában.

8 YARD – A NYOLCADIK ÚJONC, RYAN LINDLEY
Ryan Lindley, a Cardinals újonc irányítója győzelemre vezette övéit a Detroit Lions elleni 38–10-zel, ezzel őt lett a nyolcadik újonc QB ebben az idényben, aki kezdőként mérkőzést nyert az NFL-ben – természetesen ez rekord a liga történetében. Idén korábban Robert Griffin III, Andrew Luck, Russel Wilson, Ryan Tannehill, Brandon Weeden, Nick Foles és Kirk Cousins is nyert már. A korábbi rekord 2010-ből származik, akkor hét (Sam Bradford, Max Hall, Colt McCoy, John Skelton, Jimmy Clausen, Tim Tebow és Joe Webb) újonc irányító tudott kezdőként mérkőzést nyerni.

7 YARD – JOE FLACCO MANNY PACQUIAO SORSÁRA JUTOTT
Az internet kifogyhatatlan humorforrásának e heti áldozata Joe Flacco lett (Mark Sanchez mellett), akinek irányításával mostanában akadozik a Baltimore Ravens gépezete. Flacco utóbbi teljesítményeit az alábbi kép talán tökéletesen leírja. No comment!

6 YARD – SÉRÜLÉSEK. EZEN A HÉTEN AZ ELKAPÓK HULLOTTAK
A 15. fordulóban az elkapóknak volt rossz hetük sérülések tekintetében. A Baltimore meccsét Torrey Smith, a csoportrivális Pittsburghét Emmanuel Sanders hagyta el menet közben agyrázkódás, illetve bordasérülés miatt. Tennessee-ben az újonc Kendall Wright hagyta abba idő előtt a Jets elleni meccset, miután bordasérülést szenvedett. San Diegóban Malcolm Floyd bokasérülés miatt nem is játszhat már az idén, s a Chargers elvesztette legjobb futóját, Ryan Mathewst is, az idény első meccsé jobb kulcscsontját eltörő játékosnak ezúttal a bal kulcscsontja tört el. Chicagóban Michael Bush került a sérültek listájára bordasérülése miatt, míg San Franciscóban Justin Smith könyöke miatt aggódnak.

5 YARD – STATISZTIKA – MENNYIT ÉR A MEGTETT YARDOK SOKASÁGA? ÖNMAGÁBAN NEM SOKAT
A héten a leghatékonyabb és a legkevésbé hatékony támadóalakulatokat soroljuk fel. Érdekes, hogy a Dallas és az Atlanta játéka annyira a passzjáték felé hajlik, hogy futásban az utolsó öt közé tartoznak – ennek ellentéte a Seattle és a Minnesota. A legkiegyensúlyozottabb a Denver, amely egyik külön kategóriában sincs az öt között, de összesített yardokban a legjobbak közé került. S hogy a megtett yard nem minden, bizonyítja, hogy a Detroit és a New Orleans úgy dobogós ezek tekintetében, hogy biztosan lemarad a playoffról.

A LEGTÖBB SZERZETT YARD
FUTOTT
A LEGTÖBB A LEGKEVESEBB
Washington 164.8 Oakland 89.9
San Francisco 162.9 Atlanta 89.9
Seattle 160.7 Jacksonville 82.4
Minnesota 160.2 Dallas 80.4
Houston 142.0 Arizona 80.0
PASSZOLT
A LEGTÖBB A LEGKEVESEBB
Detroit 316.0 Chicago 206.8
Dallas 311.3 Seattle 200.9
New Orleans 310.4 NY Jets 196.1
New England 306.6 Kansas City 194.7
Atlanta 300.1 Minnesota 180.5
ÖSSZES
A LEGTÖBB A LEGKEVESEBB
New England 432.4 San Diego 308.8
Detroit 406.5 Chicago 305.9
New Orleans 397.9 NY Jets 302.1
Washington 389.8 Jacksonville 284.1
Denver 387.2 Arizona 264.2

4 YARD – AZ NFL NEM FELEDKEZETT MEG A CONNECTICUTI MÉSZÁRLÁSRÓL
Pénteken egy 20 éves férfi 26 emberrel, köztük 20 általános iskolás korú gyermekkel végzett brutálisan Connecticutban, Newtown városkában. Az NFL-ben minden pályán megemlékeztek a szörnyű tragédia ártatlan áldozataira.
A Rams–Vikings összecsapás elején a játékosok és a szakvezetők a pályán rövid, néma csenddel fejezték ki részvétüket. A játéktér közepén pedig a két vezetőedző, Jeff Fisher és Leslie Frazier, illetve a két csapat 26-os mezszámú játékosa (a Ramsnél Daryl Richardson, a Vikingsnél Antoine Winfield) egymás kezét fogva, lehajtott fejjel tisztelgett az elhunytak előtt.
A New England Patriots (amely a tragédia helyszínéhez, Newtonhoz legközelebbi csapat) a 49ers elleni hazai összecsapáson a szokásos díszsortűz helyett a félárbocra eresztett amerikai zászló előtti tisztelgéssel ünnepelte pontszerzéseit. A Pats játékosainak sisakján ott volt Newton város emblémája, rajta egy fekete szalaggal. Emellett a New England 25 ezer dollárral segítette a tragédia érintett családjait.
Victor Cruz, a New York Giants elkapója sajátos módon emlékezett meg az egyik áldozatról. Miután megtudta, hogy a hatéves Jack Pintónak ő volt az egyik kedvenc NFL-játékosa, Cruz az alábbiakat írta cipőire: „Nyugodjék békében Jack Pinto”, „Jack Pinto, az én hősöm”.
Természetesen szerte az NFL-ben különböző megemlékezések voltak, számos helyen gyertyákat gyújtottak, néhány stadionban pedig a kivetítőkön emlékeztek az elhunytakra.

3 YARD – MEGATRON MEGÁLLÍTHATATLAN – A LIONS MÁR KEVÉSBÉ
Minden évben, amikor kihirdetik a következő szezonhoz tartó Madden játék „arcát”, a csapatok szurkolói elkezdenek fohászkodni, hogy csak ne az ő kedvencük legyen a borítón, még a legnagyobb riválisra is szavazgatnak serényen. A Madden-átokról korábban részletesen írtunk, mint ahogy arról is, hogy idén Calvin Johnson lett a „szerencsés”. Hogy Megatront különösebben nem hatott meg az átok, azt jól jellemzi, hogy 14 mérkőzés után 1667 yardnál jár, és ha a hátralévő mérkőzéseken tartja az átlagát, 1905 yarddal zárja majd a szezont. A rekord egyébként Jerry Rice nevéhez fűződik, 1848-cal... Megatron formájára sem lehet panasz, beállította a ligarekordot sorozatban elér 7 legalább 100 yardos mérkőzéssel, és az NFL történetének első játékosa lett, aki egymást követő szezonokban legalább 1600 yardot kapott el. Az előző szezonban rájátszásba jutó Detroit szurkolóinak öröme azonban aligha lehet felhőtlen, hiszen az együttes 4–10-es mérlegénél (4–4 is volt a szezon során) csak a Jaguars és a Chiefs 2–12-es mutatója gyengébb. Persze, úgy nem is könnyű, ha a sorozatban kilencet bukó Cardinals ellen Stafford két TD-passzt ad az ellenfél védőinek, egy harmadik után pedig csak 3 yardot kell megtenni az Arizonának a TD-ért. Ja, és emellett a speciális egység is besegített egy elejtett punttal, amelyet követően csak öt yard kellett a TD-hez...

2 YARD – MEGAWATT BEKEMÉNYÍTETT, ELDŐLŐBEN AZ ELSŐ HELY?
Most már szokásosnak nevezhető sorozatunkban ismét az idény négy legkiemelkedőbb védőjének aktuális teljesítményét elevenítjük fel.
J. J. Watt
(Houston Texans) a csendesebbnek tűnő Patriots elleni mérkőzés után bekeményített, az Indianapolis elleni csoportrangadón 10 szereléssel, 3 sackkel és egy kierőszakolt labdaszerzéssel zárt. Nem győzzük minden héten hangsúlyozni, hogy nem a 3–4-es védekezőséma falemberei szoktak az év végén az irányítóföldre-vitelekben az élmezőnyben zárni, így az eddig általa felmutatott 19.5 sack eddig joggal nevezhető brutális teljesítménynek.
Geno Atkins
(Cincinnati Bengals) statisztikai lapja ezen a héten nem erősödött ugyan, 10.5 sackje azonban magáért beszél 4–3-as DT-ként, ráadásul a 13 szabályos irányító megütéssel és 44 (!!!) siettetéssel méltán nevezhetjük minden irányító rémének.
Von Miller
(Denver Broncos) sem engedi másnak a legjobb 4–3-as OLB szerepét. Sacket ugyan nem ért el, de összesen nyolc alkalommal ütötte meg, illetve siettette Joe Flaccót.
Úgy látszik ez a hét nem a sackekről szóltak, hiszen Watt után Aldon Smith (San Francisco 49ers) sem tudta labdával együtt földre vinni Tom Bradyt. Két megütés és 4 földre vitel azért így is összejött neki.
Eddig indokolatlanul kifelejtődött ugyanakkor Cameron Wake (Miami Dolphins) a listáról, bár ő sem szerzett ezúttal sacket, eddig 14-nél jár már a 4–3-as DE 23 ütés és 43 siettetés mellett, ráadásul a futásban sem elveszett.

1 YARD – A PATRIOTS VISSZAKAPASZKODOTT A POKOL TORNÁCÁRÓL, DE VÉGÜL MÉGIS ELBUKOTT – ODA A DECEMBERI SOROZAT
A forduló rangadóján a San Francisco 49ers látogatott a New England Patriots otthonába. A Hazafiak decemberi erődjéről a múlt héten már beszámoltunk, kiemelve, hogy az elmúlt 10 szezonban csak a Miami tudta legyőzni a Patriotsot az év utolsó havában, ráadásul a Delfinek is csak otthon, így 20 sorozatban megnyert hazai decemberi mérkőzéssel érkezett Bill Belichick együttese a rangadóra.
Ott aztán hamar minden rosszra fordult Bradyék szempontjából, eladott labdák, megrekedő támadások, a szünetig még örülhettek is a hazaiak, hogy csak 17–3-ra ment a 49ers. Brady 76 yardnál járt, Welker elkapás nélkül, a San Francisco pedig 142 futott yarddal. Aztán a második félidő elején kapott két újabb TD után már az volt a kérdés, hogy az elmúlt hét év legnagyobb zakóját kapja-e a Patriots (2008-ban, a Brady nélküli évben a Dolphins 38–13-ra, a Steelers 33–10-re nyert, a 2010-es rájátszásmérkőzésen a Ravens 33–14-re, 2005-ben pedig a Chargers 41–17-re nyert a Hazafiak ellen).
Ekkor óriási felzárkózásba kezdett a hazai csapat, a 49ersből pedig időközben kiesett Justin Smith is, és a no huddle offense segítségével a 4. negyed közepére már 31–31 volt az állás. Itt azonban az első két és fél negyedet domináló 49ers újítani tudott, nagyszerű LaMichael James-visszahordással és egy újabb Crabtree-TD-vel ismét megszerezte a vezetést, majd a védelem megállította a további rohamokat (34–41). Brady végül 443 yarddal zárt, sorozatban 3., összességében 4. alkalommal jutott el 30 TD-ig egy szezonban (Favre 9, Peyton Manning 7, Drew Brees 5, Dan Marino 4 ilyen idényt tudott eddig felmutatni), nem szakadt meg a 46 mérkőzéses passzolt TD-s sorozata, Wes Welker ötödik szezonjában is elérte a 100 elkapást (NFL-rekord).
Mindezek ellenére a Patriots 56. alkalommal sem tudott nyerni úgy, hogy a záró negyedre 21 pontos hátránnyal érkezett meg (10–31), az NFL-ben pedig 243. alkalommal maradt alul sorozatban ekkora hátránnyal kezdő csapat.

END ZONE – BÁTOR JÓSKA
Drew Brees
nem okozott csalódást, a legutóbbi két mérkőzésének betlisorozata után a Tampa Bay ellen hozta a megjósolt négy touchdownt, ráadásul négy különböző elkapónak, utóbbi tekintetben 11-re emelve NFL-rekordját. A New York Giants ugyanakkor nem csak hogy győzni, pontot szerezni sem tudott Atlantában, a Falcons bebizonyította, hogy nem véletlen a kiváló mérlege.

A 16. hétre megkockáztatjuk, hogy a Cincinnati zsinórban kilenc, Baltimore és Pittsburgh elleni vereség után megtöri rossz sorozatát, és győz a Steelers otthonában. A másik tippünk a Joe Flacco, Eli Manning párosra vonatkozik: kettejük formáját látva nem lepődnénk meg, ha a Ravens–Giants mérkőzésen több interception lenne, mint passzolt TD.

STATISZTIKÁK
A 15. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Tom Brady (New England Patriots) –San Francisco 49ers
443
A legtöbb futott yard: Adrian Peterson (Minnesota Vikings) –St. Louis Rams
212
A legtöbb elkapott yard: Brandon Lloyd (New England Patriots) –San Francisco 49ers 190
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 4335 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard: 1812 Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
A legtöbb elkapott yard: 1667 Calvin Johnson (Detroit Lions)
A legtöbb szerelés: 140 Chad Greenway (Minnesota Vikings)
A legtöbb sack: 19.5 Aldon Smith (San Francisco 49ers), J. J. Watt (Houston Texans)
A legtöbb interception: 8 Tim Jennings (Chicago Bears)

NFL 2012, ALAPSZAKASZ
15. FORDULÓ
2012. 12. 14. 2:20 Philadelphia Eagles–Cincinnati Bengals 13–34
2012. 12. 16. 19:00 Chicago Bears–Green Bay Packers 13–21
2012. 12. 16. 19:00 Atlanta Falcons–New York Giants 34–0
2012. 12. 16. 19:00 New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 41–0
2012. 12. 16. 19:00 St. Louis Rams–Minnesota Vikings 22–36
2012. 12. 16. 19:00 Cleveland Browns–Washington Redskins 21–38
2012. 12. 16. 19:00 Miami Dolphins–Jacksonville Jaguars 24–3
2012. 12. 16. 19:00 Baltimore Ravens–Denver Broncos 17–34
2012. 12. 16. 19:00 Houston Texans–Indianapolis Colts 29–17
2012. 12. 16. 22:05 Arizona Cardinals–Detroit Lions 38–10
2012. 12. 16. 22:05 San Diego Chargers–Carolina Panthers 7–31
2012. 12. 16. 22:05 Buffalo Bills–Seattle Seahawks** 17–50
2012. 12. 16. 22:25 Dallas Cowboys–Pittsburgh Steelers 27–24 – h.u.
2012. 12. 16. 22:25 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 15–0
2012. 12. 17. 2:20 New England Patriots–San Francisco 49ers 34–41
2012. 12. 18. 2:30 Tennessee Titans–New York Jets 14–10
**Torontóban rendezték meg.
16. FORDULÓ – CSÜTÖRTÖKI ÉS HÉTFŐI MECCS NÉLKÜL, EGY SZOMBATI TALÁLKOZÓVAL
2012. 12. 23. 2:30 Detroit Lions–Atlanta Falcons
2012. 12. 23. 19:00 Green Bay Packers–Tennessee Titans
2012. 12. 23. 19:00 Carolina Panthers–Oakland Raiders
2012. 12. 23. 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills
2012. 12. 23. 19:00 Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals
2012. 12. 23. 19:00 Jacksonville Jaguars–New England Patriots
2012. 12. 23. 19:00 Kansas City Chiefs–Indianapolis Colts
2012. 12. 23. 19:00 Dallas Cowboys–New Orleans Saints
2012. 12. 23. 19:00 Philadelphia Eagles–Washington Redskins
2012. 12. 23. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams
2012. 12. 23. 19:00 Houston Texans–Minnesota Vikings
2012. 12. 23.19.00New York Jets–San Diego Chargers
2012. 12. 23. 22:05 Denver Broncos–Cleveland Browns
2012. 12. 23. 22:25 Arizona Cardinals–Chicago Bears
2012. 12. 23.22.25Baltimore Ravens–New York Giants
2012. 12. 24. 2:20 Seattle Seahawks–San Francisco 49ers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik