A PAOK lövési hatékonysága a legjobb, a Ferencváros a 41. a rangsorban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 14:11
A magyar csapatok közül a Ferencváros van a legelőkelőbb helyen a rangsorban (Fotó: Árvai Károly)
A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) március 12-ig bezárólag rangsorolta 54 bajnokság csapatait a lövési hatékonyságuk alapján. Az élre – a mostani, vagy ha még nem indult el, akkor a legutóbbi befejezett idényre vonatkozóan – azok az együttesek kerültek, akik a helyzeteik minősége alapján a legjobban teljesítenek a statisztikai modell szerint. Fontos, hogy a büntetők után kapott xG-ket levonták a csapatoktól, így a tizenegyeseket nem vették figyelembe.

A vizsgált 54 bajnokságban az xG-jét leginkább túlrúgó gárda a PAOK. A görög együttes meccsenkét átlagosan 1.72-es xG-t termel ki, viszont ezeken 2.41-es gólátlagot produkál, ami azt jelenti, hogy a mérkőzéseken átlagosan 0.69-cel szerzett több gólt, mint amennyit a helyzetei minősége alapján kellett volna. Továbbá 12.78-szor veszik célba a kaput, ezekből átlagosan 5.07 találja el a kaput.

Mutatjuk, mely csapatok vannak az élen, „rúgják túl” legjobban az xG-jüket!

*Büntetők nélkül (Fotó: football-observatory.com)

A rangsorban a 41. helyet foglalja el a Ferencváros, amely a meccseken átlagosan 0.32-vel szerez több gólt a „vártnál”. A Ferencváros a meccseknént szerzett gólok száma alapján az 5., az xG-listában a 15. a CIES listáin.

 

Mutatjuk, mely csapatok teljesítenek a legrosszabbul az xG-jük alapján!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik