Az első csata után most eldől, ki nyeri a háborút

Vágólapra másolva!
2012.10.19. 16:29
null
A két csapat első találkozásán a Hurrikánok örülhettek. Vajon a Farkasok visszavágnak ezúttal? (Fotó: Korponai Tamás)
Október 22-én rendezik a HFL döntőjét Magyarország két legjobb csapatával. A Budapest Wolves az elmúlt szűk évtizedben csupán egyetlen mérkőzést veszített el magyar ellenfél ellen, azt pont a finálé másik résztvevőjétől, a Budapest Hurricanestől. A szuperdöntő két résztvevőjét vettük górcső alá.

 

A támadósorok

A Budapest Wolves támadásait Kovács István vezérli. A koordinátor feladata lesz, hogy a két csapat alapszakaszbeli találkozóján (33–27-re nyert a Hurricanes) kieszelt tervbe valami újat hozzon, mert a szinte csak futójátékra épülő stratégia csak részben vezetett eredményre. A karmesteri pálcát Récsey Dávid (#9) birtokolja a pályán. A 30 esztendős irányító 12 passzkísérletéből 8 volt sikeres legutóbbi találkozójukon, ebből 90 yardot szerezve a csapatnak. Legkeresettebb célpontjai Piros Krisztián (#82), Király Csanád (#84) elkapók, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek és évek óta kulcsjátékosai a Farkasoknak. Az igazi veszély azonban a futójátékukban rejlik, Csizmazia László (#25) a sebességet, Cseperkáló Péter (#49) az erőt képviseli. Csizmazia legutóbb 244 yardot és 3 touchdownt szerzett, míg Cseperkáló inkább kőkemény blokkjaival törte az ellenfél játékosait.

A Budapest Hurricanes támadóegységéért a vezetőedző, Kovács Zsolt felel. A szeptember 29-i rangadó során kiegyenlített játékhívás jellemezte a csapatot, majdnem egyenlő számban választottak futó- és passzjátékot. Irányító poszton Bencsics Márk (#5) szerepel, aki 176 yardot és 1 touchdownt passzolt a Wolves ellen. A HFL során az Ujfalusi Ákos (#19), Elek Ádám (#89), Tokaji Péter (#13) trió gyűjtötte össze a yardok döntő többségét, 5 elkapott touchdown passz kíséretében. A talajon Danku Dávid(#32) 92 yardot és 2 touchdownt szorgoskodott össze a Farkasok elleni rangadón, míg Bencsics 158 yardot és 2 touchdownt ért el futva. Mellettük Kriston Ádám (#25) futó játéka okozhat még meglepetést. A támadófal a szezon során összesen kétszer engedte földre vinni irányítóját, ami kedvező előjel lehet a passzjátékokra nézve.

Védősorok

A Wolves védelem feje Lee Hlavka vezetőedző. Az amerikai edző a hazai futballtörténelem meghatározó alakja, aki nagyban hozzájárult a sportág fejlődéséhez és a Wolves hosszantartó egyeduralmának kialakításában. Komoly fejtörést okozhat neki a döntőre való felkészülés, mivel az első mérkőzésen 426 yardot engedtek a Hurricanes támadóinak. A csapatrész vezére Hlavka jobbkeze, Péter Csaba (#52), aki a kezdetektől csapatkapitánya és oszlopos tagja a védelemnek. Vezérhez méltóan, egy labdavesztést ki is erőszakolt a két csapat előző összecsapásán. A linebacker sor többi tagja nem rendelkezik olyan tapasztalattal, mint Péter, de Paulenka László (#40) gyűjtötte össze az alapszakasz meccsükön a legtöbb szerelést, 5 egyénit és 1 asszisztot. Az ellenfél irányítójára a legnagyobb hévvel Stadler Dániel (#10) fog rohamozni. A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező falember egy ízben Bencsicset is földre vitte a Hurricanes számára történelmi győzelmet hozó rangadón. A komoly légitámadásokra is készülő védelem egyik érdekes tagja Patrick Oguni (#1), aki a Wolvest elhagyva egy esztendeig a Hurricanes csapatát erősítette.

A másik oldalon Sződy Ferenc feladata lesz a Wolves feltartóztatása. Legutóbb komoly nehézségek árán sikerült csak megoldást találnia rá, végül 390 megtett yardnál állt meg a Wolves, azonban kétszer néhány yardra a végzónától állították meg a Farkasokat, ezzel nagyban hozzájárulva a győzelemhez. A védőfal legveszélyesebb tagja Kovács Bence(#99). A még mindig csak 19 éves játékos 2.5-szer sackelte az ellenfél irányítóit, számtalan siettetés mellett. A második vonalon Szűcs Máté(#54) játéka kulcskérdés, a Wolves ellen 5 egyéni és 9 assziszt szerelés mellett kiharcolt egy labdavesztést is. Fontos visszatérő lesz Varga Ferenc(#43), aki rögtön az első játéknál szenvedett el agyrázkódást, ami miatt kihagyta a Rebels elleni utolsó alapszakasz mérkőzést is. A labdahalászok között Hatlaczki Ádám (#20) és Madarassy Richárd (#24) játékára lesz érdemes figyelni, mivel a várható futójáték ellen mindketten rendkívül hatékonyan lépnek fel, ezzel is segítve az előttük levők munkáját.

Speciális egységek

Fontos és sokszor sorsdöntő kimenetelű lehet a két csapat speciális csapategysége. A Wolves rúgója, Storcz András (#81) hosszú kirúgásai sokat segíthetnek csapatán, azonban az alapszakaszbeli mérkőzésükön két sikeres mezőnygól mellett egy elrontott, 39 yardos próbálkozás is szerepel a neve mellett. A másik oldalon Madarassy Kristóf (#86) végzi a kezdőrúgásokat és folyamatos javulást mutat mérkőzésről mérkőzésre, míg a mezőnygólokat eddig hibátlanul teljesítő Szakács Kristóf (#26) végzi majd el. Mindkét oldal szerzett pontokat a speciális egységük révén, Deák Balázs (#7) az Újbuda Rebels ellen blokkolt mezőnygólt vitt vissza és szerzett pontokat a Wolvesnak, a másik oldalon Ujfalusi Ákos hordott vissza a Rebels ellen egy puntot. Amennyiben a védelmek háborúját hozná a döntő, akkor a legnagyobb felelősség ezt a csapatrészt nyomja majd.

A két csapat között dúló rivalizálás az első mérkőzés játékát sem nyomta agyon, így feltehetőleg most is egy rendkívül hangulatos, de mégis robbanásig feszült találkozót láthat – Magyarország két legjobb csapata között – a kilátogató néző. A mérkőzés hétfőn 14 órakor veszi kezdetét a Sport utca BKV Előre Stadionban, a félidőben Tarány Tamás szórakoztatja majd a publikumot.

HUNGARIAN FOOTBALL LEAGUE
DÖNTŐ
Budapest Hurricanes–Budapest Wolves
október 22., 14.00 Sport utca 2. (BKV-pálya)
A TELJES MENETREND
DátumHazai csapatVendégcsapatEredmény
2012. 09. 01.Újbuda RebelsGyőr Sharks45–14
2012. 09. 08.Győr SharksBudapest Hurricanes7–41
2012. 09. 16.Budapest WolvesÚjbuda Rebels38–0
2012. 09. 22.Budapest WolvesGyőr Sharks30–13
2012. 09. 29.Budapest HurricanesBudapest Wolves33–27
2012. 10. 06.Újbuda RebelsBudapest Hurricanes14–30
2012. 10. 22.Döntő: Budapest Hurricanes–Budapest Wolves
AZ ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNYE
1. Budapest Hurricanes33104–481.000
2. Budapest Wolves32195–460.667
3. Újbuda Rebels31259–820.333
4. Győr Sharks3334–1160.000

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik