Első a 15. ellen? Rangadó a javából: Bayern-BVB!

Vágólapra másolva!
2014.11.01. 11:26
null
Régi ismerősök – 2014-ben ez lesz a két csapat negyedik tétmeccse, kétszer a sárga-fekete dortmundiak, egyszer a müncheniek győztek (Fotó: Action Images)
Bayern München–Dortmund rangadót rendeznek szombat 18.30 órától a Bundesliga 10. fordulójában. Angliában a nagycsapatok közül ma játszik a Liverpool, az Arsenal és a Chelsea, Olaszországban a Juventus és az Inter, de sorra kerül a Napoli–Roma összecsapás is. Spanyolországban Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona lesz a három gigász fellépésének időbeli sorrendje a mai bajnoki programban.

 

NÉMETORSZÁG

Noha tizennégy hely és tizennégy pont választja el őket egymástól, a Bayern München, a Borussia Dortmund és a közvélemény is csúcsmérkőzésként kezeli a két klub fél hétkor kezdődő szombati Bundesliga-randevúját.

„Nem igazán érdekel bennünket a tabellán elfoglalt helyezése, továbbra is nagyon tiszteljük a Dortmundot. Bár most nincs jó passzban, nem tehetjük meg, hogy lebecsüljük" – fogalmazott Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elöljárója.

„Érzelmekkel teli mérkőzésre számítok" – így a Bayern-védő David Alaba, míg támadó csapattársa, Thomas Müller arra figyelmeztetett, hogy nem fognak 5–0-ra vezetni a szünetben a BVB ellen.

„Ismerjük egymást, egy sor kiélezett meccset játszottunk a közelmúltban. Meg kell őriznünk a hidegvérünket, és meg kell akadályoznunk, hogy kedvükre kontrázzanak, azt ugyanis nagyon tudnak" – tette hozzá Müller.

A Kicker szerint Franck Ribéry és Arjen Robben is csak a cserék között kap helyet a Bayernnél, amely a Neuer – Benatia, J. Boateng, Alaba – Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Bernat – Müller, Götze – Lewandowski felállásban veszi fel a harcot Jürgen Klopp utóbbi négy Bundesliga-mérkőzését elveszítő társulatával szemben.

A dortmundiak kezdő tizenegye ez lehet: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Papasztathopulosz – Mhitarjan, Kehl, Grosskreutz – Kagava, Reus – Aubameyang. Ez esetben Ilkay Gündogan és Ciro Immobile is csak a kispadon kezd.

A hét közben mindkét gárda hamburgi győzelemmel melegített a rangadóra: a Bayern a HSV (3–1), a BVB pedig a második ligás St. Pauli (3–0) otthonában harcolta ki a továbbjutást a DFB-kupában.

A Hamburg, Stieber Zoltán együttese a Leverkusent fogadja a 10. forduló szombati játéknapján, és a szélső – mint az utóbbi alkalmakkor – várhatóan a kispadon kaphat helyet. A másik magyar érdekeltségű csapat, a Szalai Ádámot foglalkoztató, negyedik helyezett Hoffenheim holnap meccsel a második Mönchengladbach otthonában.

A TÖBBI TOPLIGÁBAN

A Premier League 10. fordulójában a mezőny egyetlen veretlen tagja, az éllovas Chelsea az utolsó előtti Queens Park Rangers ellen szaporíthatja tovább pontjai számát. Ha minden igaz, az ismét hadra fogható Diego Costával a fedélzeten. Az Arsenal a még nyeretlen sereghajtó Burnley házigazdájaként, a Liverpool pedig Newcastle-ben aratna győzelmet, utóbbi terv nem lesz egyszerű. Ez a mai menü, vasárnap pedig jön a 168. manchesteri derbi, ezúttal City–United leosztásban!

Valamennyi nagyágyú ma lép pályára a Primera División 10. körében: (időrendben) a Real Madrid Granadában, az Atlético a Córdoba, míg a Barcelona a Celta Vigo vendéglátójaként.

Ide kattintva megtudhatja, hogyan nyilatkozott Luis Enrique egykori csapatáról (is) a tegnapi sajtótájékoztatón.

Itt pedig a Granada trénerének, Joaquín Caparrósnak a pénteki kiborulásáról olvashat!

Három szombati meccsel rajtol az aktuális (10.) hétvégi forduló a Serie A-ban, melyek közül a Juvéval holtversenyben listavezető Roma délutáni nápolyi vendégjátéka emelkedik ki.

A TOPLIGÁK MAI PROGRAMJA

PREMIER LEAGUE, 10. FORDULÓ
13.45:Newcastle United–Liverpool(tv: DIGI Sport1 – élőben az NSO-n!)
16.00:Arsenal–Burnley (élőben az NSO-n!)
16.00:Chelsea–Queens Park Rangers(tv: DIGI Sport1)
16.00:Everton–Swansea City
16.00:Hull City–Southampton
16.00:Leicester City–West Bromwich Albion
16.00:Stoke City–West Ham united

BUNDESLIGA, 10. FORDULÓ
15.30:Mainz–Werder Bremen
15.30:Hannover 96–Eintracht Frankfurt
15.30:Stuttgart–Wolfsburg
15.30:Hamburger SV–Bayer Leverkusen(tv: Eurosport2)
18.30:Bayern München–Borussia Dortmund(tv: Eurosport2 – élőben az NSO-n!)

SERIE A, 10. FORDULÓ
15.00:Napoli–Roma(tv: DIGI Sport2 – élőben az NSO-n!)
18.00:Empoli–Juventus(tv: DIGI Sport1 – élőben az NSO-n!)
20.45:Parma–Internazionale(tv: DIGI Sport1)

LA LIGA, 10. FORDULÓ
16.00:Granada–Real Madrid(tv: Sport2 – élőben az NSO-n!)
18.00:Atlético Madrid–Córdoba(tv: Sport2 – élőben az NSO-n!)
20.00:Barcelona–Celta Vigo(tv: Sport2 – élőben az NSO-n!)
22.00:Real Sociedad–Málaga

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik