Bayern: még csak 19 éves, de innen akar visszavonulni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 17:32
Kingsley Coman, a német élvonalbeli labdarúgó­-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München játékosa a bajor klubban szeretné befejezni a pályafutását.

Coman a nyáron hétmillió euróért érkezett két évre kölcsönbe az olasz Juventustól, ráadásul a németeknek 21 millió euróért opciós joguk van a 19 esztendős játékos végleges megvásárlására.

A francia támadó remekül beilleszkedett a bajoroknál, akiknél nem titkoltan nagyszerűen érzi magát, és el tudja képzelni, hogy a Bayernben fejezze be a pályafutását.

„A sikeres karriert magukénak tudók általában nem vándorolnak sokat. A világ három legjobb klubjának egyikénél vagyok, így egyáltalán nem bánnám, ha itt kellene eltöltenem a teljes pályafutásomat” – nyilatkozta Coman.

A fiatal játékos kulcsszerepet játszott a Juventus elleni 4–2-es győzelemben a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, a müncheni mérkőzésen gólt és gólpasszt jegyzett.

„A Juventus felett aratott győzelem az egyik legjobb dolog, ami megtörtént velem eddigi karrierem során. Pep Guardiola azt kérte tőlem, hogy próbáljam meg a legjobbamat nyújtani, én pedig igyekeztem eleget tenni a kérésének. Jelenleg ő a világ legjobb edzője, taktikai szempontból mindenképpen. Nem tudom neki eléggé megköszönni, amit értem tett. Próbálok mindent beleadni a fejlődésem érdekében, és érzem, hogy napról napra jobb játékossá válok” – mondta a francia válogatott futballista.

Coman 27 meccsen 6 gólt szerzett a mostani szezonban, novemberben pedig a francia válogatottban is bemutatkozhatott a Németország ellen 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik