Német Kupa: Reus góljával jutott tovább a BVB, kiesett a Freiburg

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.01. 20:49
null
Marco Reus (jobbra) találata elég volt a dortmundi sikerhez (Fotó: Getty Images)
Marco Reus találatával győzte le a Hoffenheimet a Borussia Dortmund a labdarúgó Német Kupa legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén. A szerda délután meglepetését a másodosztályú Paderborn szolgáltatta a Freiburg idegenbeli kiejtésével. Szintén idegenben harcolta ki a továbbjutást a Bayer Leverkusen és a tizenegyesekkel felülkerekedő Magdeburg.

 

Óriási, dupla hoffenheimi lehetőséggel kezdődött a találkozó Dortmundban, de előbb Kobel védett nagyot, majd a gólvonalon álló Schlotterbeckről pattant ki a labda. A továbbiakban mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de alapvetően a fekete-sárga együttes dominanciájáról lehetett beszélni. A jég a 43. percben tört meg, amikor Reus élelmes perdítése a bal felsőben kötött ki (VIDEÓ ITT). A fordulás után derekasan küzdött a Hoffenheim, de nem tudta feltörni a hazai védelmet, majd Kabak kiállásával a vendégek maradék esélyei is elszálltak – a Szalai Attilát ezen a meccsen is a kispadon hagyó együttes nem tudta felborítani a papírformát.

Már a negyedik percben dörzsölhették a szemüket a sérült Sallai Roland nélkül felálló Freiburg drukkerei, mivel a másodosztályban vitézkedő Paderborn megszerezte a vezetést (VIDEÓ ITT). A sokk tovább fokozódott, amikor Florent Muslija tökéletesen elvégzett szabadrúgása is a hálóban kötött ki (VIDEÓ ITT). A fordulás után sem változott a helyzet, sőt tovább romlott, miután az első gólt szerző Filip Bilbija ismét beköszönt (VIDEÓ ITT). A Freiburg Eggestein bombájával szépített (VIDEÓ ITT), de a lényegen ez már nem változtatott, Christian Streich gárdája búcsúzott a sorozattól (1–3).

Palacios tizenegyese jelentette a különbséget a Leverkusen sandhauseni kiszállásán (VIDEÓ ITT). A szünet után felpörögtek az események, s hat perc alatt három gólt is feljegyezhettünk: előbb Ehlich révén egyenlített a Sandhausen (VIDEÓ ITT), majd Tah góljával vették vissza a vezetést a „gyógyszergyáriak” (VIDEÓ ITT). Erre is volt még válasza a hazai csapatnak, méghozzá Ben Balla góljával (VIDEÓ ITT). Az idő azonban Xabi Alonso gárdájának dolgozott, amely Hlozek góljával (VIDEÓ ITT) harmadjára is megszerezte a vezetést, majd Adli duplájával (VIDEÓ ITT és ITT) a továbbjutást kérdését is eldöntötte (2–5).

Két gyors góllal került előnybe a Magdeburg a Holstein Kiel otthonában, előbb Brockhorn (VIDEÓ ITT), majd Krempicki (VIDEÓ ITT) volt eredményes. A hazaiak két öngóllal (VIDEÓ ITT és ITT) kiegyenlítettek, a kétszer 15 perces hosszabbítás végén 3–3 állt az eredményjelzőn,majdtizenegyesekkel a Magdeburgment tovább.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Borussia Dortmund
–Hoffenheim 1–0
Freiburg–Paderborn (II.) 1–3
Holstein Kiel (II.)–Magdeburg (II.) 3–3 – 11-esekkel 3–4
Sandhausen (III.)–Bayer Leverkusen 2–5

KÉSŐBB
20.45:Hertha BSC (II.)–Mainz
20.45:Nürnberg (II.)–Hansa Rostock (II.)
20.45:Saarbrücken (III.)–Bayern München (Tv:Sport1)
20.45:Viktoria Köln (III.)–Eintracht Frankfurt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik