Németország: megvan a megállapodás, Nagelsmann lesz a szövetségi kapitány – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 14:15
null
A Bild szerint Julian Nagelsmann lesz a német válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
A Bild információi szerint a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) és Julian Nagelsmann mindenben megegyezett, a Bayern München korábbi vezetőedzője hamarosan a német válogatott szövetségi kapitánya lesz.

 


Hétfőn még arról cikkeztünk, hogy a Kicker szerint az egyeztetések elhaltak Nagelsmann és a szövetség között, amikor a leendő szövetségi kapitány fizetésére terelődött a szó.

Külön csavart jelentett a történetben, hogy Nagelsmann papíron még mindig a Bayern alkalmazásában áll – a fizetését is megkapja a bajoroktól –, így a szövetségnek ki kéne fizetnie a tízmillió eurós kivásárlási árát, de a rekordbajnok hajlandó eltekinteni ettől a részlettől a válogatott kedvéért.

Úgy tűnik, hogy a DFB-nek és Nagelsmann-nak csak sikerült megállapodni – a Bild kedden arról írt, hogy a 36 éves szakember havi 400 ezer euróért a német válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Az biztos, hogy Nagelsmann-nak fejest kell ugrania a munkába a válogatottnál – októberben négy napon belül az Egyesült Államok és Mexikó ellen játszanak a németek, majd novemberben újabb két meccset szeretne rendezni a DFB, méghozzá Ausztria és Törökország ellen.

Érdekesség, hogy Nagelsmann a Bayern München után a német válogatott kispadját is Hans-Dieter Flicktől „örökölheti meg”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik