Német Kupa: Talán az idénybeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk – Orbán

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 11:10
null
Willi Orbán szerint a Lipcse talán az idénybeli egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Freiburg ellen (Fotó: Getty Images)
Az RB Leipzig 5–1-re diadalmaskodott a Freiburg felett kedden, a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében. A találkozót követően a lipcsei oldal természetesen pozitívan értékelt, míg a Freiburg mestere az erőnléti állapotot emelte ki a két csapat közötti döntő tényezőként.

 

A Leipzig 22 éves középpályára, Szoboszlai Dominik a lipcsei klub honlapján kiemelte, soha nem könnyű idegenben jól szerepelni egy olyan jó csapat ellen, mint a Freiburg: „Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy újra bejutottunk a döntőbe, és mindent megteszünk a címvédésért. Ugyanakkor most szombaton ugyanebben a stadionban vár ránk egy fontos Bundesliga-találkozó, és biztos vagyok benne, hogy az is izgalmas meccs lesz, remélhetőleg ott folytatjuk, ahol ma abbahagytuk” – jelentette ki a magyar válogatott csapatkapitánya, aki a kedd esti diadalhoz két góllal járult hozzá, s végigjátszotta az összecsapást.

A válogatott középhátvédje, Willi Orbán hangsúlyozta, hogy az előzetes tervüknek megfelelően futballoztak Freiburgban, ahol a hazaiaknál a félidőben állt be a szintén magyar válogatott Sallai Roland.

„Megtaláltuk a réseket, sikerült pontosan passzolnunk és lőnünk. Az első félidőben talán az idénybeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk” – összegzett Orbán, utalva arra, hogy a Leipzig a szünetben már 4–0-ra vezetett.

„Megérdemeltük a győzelmet, és igazán vagány volt a játékunk. A szombat esti bajnoki meccsre tovább kell vinnünk mindazt, ami ma este jól működött" – tette hozzá a 30 éves védő.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elsősorban azért dicsérte játékosait, mert jól kezdtek, és a támadóharmadban igazán eredményesen futballoztak: „Könyörtelenek voltunk, és szereztünk néhány nagyon szép gólt, így a mi szempontunkból fantasztikus volt ez az elődöntő. Az eredmény nagy különbséget mutat, de a Freiburgnak nagyszerű csapata van, és komoly kihívás elé állított minket” – mondta a tréner, aki szerint nem is lehet más a céljuk, mint megvédeni címüket a döntőben.

A Freiburg vezetőedzője Christian Streich először szűkszavúan csak annyit mondott: „A Leipzig jobb volt, veszítettünk, ez minden.” Ezután az erőnléti állapotot nevezte meg a két csapat közötti döntő tényezőként: „A negyvenkettedik vagy a negyvenharmadik tétmérkőzést tudhatjuk magunk mögött az idényben, szóval nehéz, ha nem minden megy jól. A Lipcsének van néhány sérült játékosa, aki ezúttal pihent. Ma nem játszottunk olyan jól, a Leipzig igen, gyorsabban is futballozott, megérdemelten nyert.”

A lipcseiek a június 3-án sorra kerülő berlini fináléban a VfB Stuttgart és az Eintracht Frankfurt szerdai összecsapásának továbbjutójával találkoznak.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Freiburg–RB Leipzig 1–5 (0–4)

Freiburg,
Europa Park Stadion.Vezette: Jablonski
FREIBURG:Flekken – Kübler, Ginter, Lienhart – Sildillia (Grifo, 20.), Günter (Weisshaupt, 79.), Höfler, M. Eggestein (Keitel, a szünetben), Dóan (Sallai, a szünetben), Höler (Petersen, 76.) – Gregoritsch. Vezetőedző: Christian Streich
LEIPZIG:Blaswich – Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg (Klostermann, 61.) – Laimer (Diallo, 87.), A. Haidara, Olmo (Simakan, 61.), Szoboszlai, Werner (Poulsen, 78.) – Nkunku (Raum, 61.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző:Gregoritsch (75.), ill. Olmo (13.), Henrichs (14.), Szoboszlai (37., 90+7. – a másodikat 11-esből), Nkunku (45+1.)
Kiállítva:Gvardiol (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik