Nkunku-show Hannoverben, a Leipzig elődöntős a Német Kupában

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 18:15
null
Micsoda cselt mutatott be a második gólnál Nkunku...(Fotó: AFP)
Az RB Leipzig 4–0-ra kiütötte a Hannovert a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében. A mérkőzést végigjátszotta Gulácsi Péter és Willi Orbán is, míg Szoboszlai Dominik tizenöt percet kapott.

 

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
HANNOVER (II.)–RB LEIPZIG 0–4 (0–2)

Hannover, AWD-Arena. Vezette: M. Fritz.
HANNOVER: Zieler – Muroja, Krajnc, Franke, Hult (Dehm, 84.) – Kaiser, Diemers (Weydandt, a szünetben) – Maina (Ennali, 73.), Kerk (Walbrecht, 79.), Ondoua – Beier (Stolze, 73.). Vezetőedző: Christoph Dabrowski.
RB LEIPZIG:
Gulácsi – Gvardiol (Klostermann, 55.), Orbán, Simakan (Halstenberg, 75.) – Henrichs, Laimer, Kampl (Haidara, 69.), Angelino – Olmo (Forsberg, 69.) – Nkunku (Szoboszlai, 75.), A. Silva. Vezetőedző: Domenico Tedesco.
Gólszerző:
Nkunku (17., 22.), Laimer (67.), A. Silva (73.)

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Bochum–Freiburg 1–2 – hosszabbítás után (Polter 64., ill. N. Petersen 51., Sallai 120.)
Hamburg (II.)–Karlsruhe (II.) 2–2
(Glatzel 52., Glatzel 90+1., ill. Heise 40., Hofmann 50.) – tizenegyesekkel 3–2

Az első negyedórában a Hannover remekül védte a kapuját, a Leipzignak nem igazán sikerült komoly helyzetet kialakítani. A 17. percben viszont kinyílt a hazai csapat, Olmóék pedig villámgyorsan végigvittek egy kontrát: a spanyol megtalálta Christopher Nkunkut, aki a tizenhatoson belülre érve megszerezte a vezetést a vendégeknek. 0–1

Nem kellett sokat várni, öt perccel később újabb gólt ünnepelhetett az RB Leipzig: Gvardiol remekül ugratta ki Nkunkut, aki eltolta Zieler mellett a zsugát, majd egy pimasz csellel még Frankét is elküldte borért, csak utána gurított a kapuba. 0–2

A kétgólos különbség után Gulácsiék megnyugodtak, a Hannover pedig képtelen volt támadást indítani. Sokáig nem is történt semmi, aztán a 67. percben egy szép kényszerítő után Laimer is eredményes volt. 0–3

A végeredmény a 73. percben alakult ki, amikor Angelino megpattanó beadására André Silva érkezett, s gyakorlatilag a gólvonal előtt pár centiről talált a kapuba. 0–4

A találkozón Szoboszlai Dominik csereként lépett pályára: a magyar válogatott támadó középpályása Nkunku helyére állt be a 75. percben.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+1. perc:itt a vége, az RB Leipzig ott van a legjobb négy között!

90. perc: egy perc a ráadás.

Egy néző is beszaladt a pályára itt a meccs végén, Zielerrel szeretett volna egy fényképet csinálni. Nem jött össze neki...

Már egyértelműen mindkét csapat a lefújást várja. A Leipzig nem akar támadni, a Hannover pedig egyszerűen képtelen.

84. perc: Dehm jött be Hult helyére.

79. perc: újabb csere, Kerket Walbrecht váltotta a hazaiaknál.

75. perc: Simakan helyére Halstenberg érkezett, a kétgólos Nkunkut Szoboszlai Dominik váltotta.

73. perc: kettőt cserélt a Hannover: Maina és Beier jött le, Stolze és Ennali állt be.

André Silva gólját IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

73. perc: KIÜTÉS! Azt csináltak a lipcseiek, amit csak akartak: Forsberg letette a teljesen üresen érkező Angelinónak, aki balról lőtte középre élesen a labdát, amely megpattant a menteni igyekvő Muroja lábán és átszállt Zieler fölött. A gólvonal előtt még André Silva beleért. 0–4

69. perc: kettőt cserélt az RB Leipzig: Haidara és Forsberg állt be, Olmo és Kampl kapott pihenőt.

Laimer gólját IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

67. perc: ÉS OTT A HARMADIK! Laimer és André Silva kényszerítőzött nagyszerűen, az osztrák pedig gyönyörűen kilőtte a jobb alsót. 0–3

67. perc: sorra jönnek a Leipzig helyzetek: most Olmo löbbölt középre, Silva fejesét viszont könnyen fogta Zieler.

65. perc: ezúttal Laimer került a tizenhatoson belülre, középre passzolt labdáját Franke rúgta ki az ötösről. André Silva várta a passzt a kapu előterében.

64. perc: a Hannover szöglete után megint a Leipzig indult meg, ám most Nkunku könnyelműre vette az utolsó passzt, így marad a 0–2.

62. perc: Hult szándékosan ütött kézzel a labdába, Fritz bíró sárgát adott neki.

59. perc: Olmo hozta át a labdát a középpályán, majd André Silvának passzolt. A portugál külsővel lőtt kapura, de az egyik védő blokkolni tudott.

55. perc: Klostermann állt be a sérült Gvardiol helyére.

54. perc: Gvardiol megint lenn marad, valószínűleg le kell cserélni.

51. perc: a Hannover szöglete után Gvardiol sérült meg, ápolni kell.

49. perc: Simakan lépett oda csúnyán Kaisernek, jutalma egy sárga lap.

46. perc: csere történt a szünetben: a Hannovernél Hendrik Weydandt érkezett Diemers helyére.

46. perc: elindult a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: nem hosszabbított a játékvezető, egyelőre nagyon simán vezet a Leipzig.

44. perc: azt csinált a Leipzig amit csak akart: Nkunku dekázgatott egy sort, majd sarokkal passzolt Laimernek. Végül Henrichs lőhetett a tizenhatoson belül, Zieler nagy szerencséjére nem talált kaput.

41. perc: Laimer szerzett labdát a Hannover tizenhatosánál, majd Dani Olmo külsővel próbálkozott egy csel után. A spanyol támadó középpályás egyenesen Zieler kezébe pörgetett.

40. perc: könnyedén passzolgat az RB Leipzig, a Hannover nehezen tudja elvenni a játékszert.

Christopher Nkunkunak most már egyébként több gólja van ebben az idényben, mint a PSG francia klasszisának, Kylian Mbappénak.

 

A Hannovert nagyon megfogta a két gyors gól. Hiába jöttek feljebb, semmilyen veszélyt nem képesek kialakítani Gulácsi kapuja előtt. A Leipzig láthatóan megnyugodott a vezetést követően.

29. perc: Gvardiol végleg eldönthette volna a mérkőzést, ám Zieler emberfeletti védést mutatott be: a középhátvéd az ötösön belül kapott bele egy fejesbe, a kapus azonban valahogy visszaért és kiütötte a labdát.

Nkunku zseniális találatát IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

22. perc: FOLYTATÓDIK AZ NKUNKU-SHOW! Megint csúnyán eladta a labdát a hazai csapat, Nkunku pedig a gyors kiugratás után egy az egyben maradt. Eltolta Zieler mellett a zsugát, majd egy pimasz csellel még Frankét is elküldte borért, csak utána gurított a kapuba. 0–2

20. perc: megint Nkunku került helyzetbe: a támadó hasonló pozícióból lőhetett mint a gólnál, ezúttal viszont a másik sarkot vette célba, Zieler azonban védett.

Nkunku első gólját IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

17. perc: VEZET A LEIPZIG! A Hannover először jött ki a saját térfeléről, s egy labdavesztés után André Silva passzolt Dani Olmónak, aki megtalálta Christopher Nkunkut. A francia csatár nem találta el igazán jól a labdát, de így sem tudta védeni a lapos lövést Zieler kapus.

A Hannover egyértelműen kontrákra rendezkedett be, mélyen visszaállva védi a tizenhatosát. A Leipzig könnyen eljut a támadó harmadig, ott azonban nem tud mit kezdeni a hazaiak védőfalával.

Az első tíz percben nem történt túl sok izgalmas esemény, az RB Leipzig többet birtokolja a labdát, de helyzetet még nem tudott kialakítani.

10. perc: Angelino beadása után Dani Olmo tüzelt egyből, azonban jócskán a kapu fölé ment a lövése.

7. perc: Nkunku kapott parádés indítást, s már a tizenhatoson belül járt, amikor visszaért az egyik hazai bekk. Jöhetett a mérkőzés első szöglete, amiből azonban nem tudtak veszélyeztetni a vendégek.

6. perc: Maina szlalomozott a vendég védők között, de nagy nehezen csak elvették tőle a labdát Orbánék.

2. perc: Dani Olmo indult meg a labdával, majd André Silvát kereste, ám az egyik hannoveri védő lekapcsolta az átadást.

1. perc: elindult a mérkőzés, a vendégek kezdték az összecsapást.

 

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

A hannoveri stadion már készen áll.


Akárcsak a nyolcaddöntőben, Szoboszlai Dominik ezúttal sincs ott a kezdőben. Gulácsi és Orbán viszont az első perctől a pályán lesz.


Az RB Leipzig a nyolcaddöntőben hazai pályán simán, 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Rostock együttesét. Azon a mérkőzésen Gulácsi Péter és Willi Orbán is játszott, Szoboszlai Dominik azonban nem lépett pályára.

A Hannover nagy tettet hajtott végre az előző körben: azt a Mönchengladbachot ütötte ki 3–0-val, amely a Bayern Münchennek ötöt vágott hazai pályán a legjobb 32 között.

A két csapat legutóbb 2019-ben találkozott egymással, akkor a Hannover még a német élvonalban szerepelt. Azon a mérkőzésen a lipcseiek 3–0-ra győztek az AWD-Arenában, Willi Orbán kétszer is eredményes volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik