Németország: fordult a kocka, ezúttal simán nyert a Wolfsburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 23:36
A címvédő Wolfsburg idegenben 3–0-ra legyőzte a Turbine Potsdamot a női Német Kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb négy közé. A két csapat a legutóbbi kiírásban a fináléban találkozott, Jakabfi Zsanett csapata akkor is három góllal nyert.

Érdekesség, hogy a felek három nappal ezelőtt a bajnokságban is összecsaptak egymással, és a Wolfsburg pályaválasztóként 5–2-es vereséget szenvedett, most azonban fordult a kocka. A szerdai mérkőzésen Jakabfi a 66. percben – még 0–2-es állásnál – állt be a duplázó Caroline Hansen helyére.Érdekesség, hogy a felek három nappal ezelőtt a bajnokságban is összecsaptak egymással, és a Wolfsburg pályaválasztóként 5–2-es vereséget szenvedett, most azonban fordult a kocka. A szerdai mérkőzésen Jakabfi a 66. percben – még 0–2-es állásnál – állt be a duplázó Caroline Hansen helyére.

Rácz Zsófia, Csiszár Henrietta és Szabó Viktória együttese, a legjobb nyolc közé egyedüli másodosztályú csapatként bejutó 1. FC Lübars nagy esélyt szalasztott el, hiszen a 36. perctől emberelőnyben játszott az élvonalbeli Freiburggal szemben, de 1–0-ra kikapott. Mindhárom magyar játékos végigjátszotta a mérkőzést.

A bajnoki címvédő és listavezető Bayern München a hosszabbításban intézte el a Tóth Gabriellát végig a soraiban tudó Werder Brement.

Az elődöntő mérkőzéseit április 9-én, a döntőt május 21-én rendezik.

NŐI NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Jena–Sand 1–4
1. FC Lübars (II.)–Freiburg 0–1
Turbine Potsdam–Wolfsburg 0–3
Werder Bremen–Bayern München 0–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik