Hamburg: a válogatott kapus az öngyilkosság démonával harcolt

Vágólapra másolva!
2012.11.15. 20:36
René Adler hosszú idő után visszakerült a német labdarúgó-válogatott keretébe, de az utóbbi években nem mindig volt fenékig tejfel az élete – mint egy minapi interjúban elmondta, az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

„Nagyon óvatosnak kellett lennem, nehogy depresszióba zuhanjak" – idézte fel a nehéz időszakot Adler a német Star magazinnak adott interjúban, a 2009-ben öngyilkosságot elkövető korábbi válogatott kapus, Robert Enke példájára hivatkozva.

„Robert Enke nagyon hasonlított rám. Ő is rendkívül érzékeny lelkületű ember volt, nehezen viseltük a vállunkra nehezedő terhet. Rettenetesen féltem attól, hogy ugyanarra az útra tévedek, amelyik őt a sírba vitte."

Adler elmondta: nemcsak a kapusok különleges felelőssége, hanem a sérülések és a rossz értelemben vett „munkamánia" is nagyon megviselte.

„Az életem túlságosan is a futballra összpontosult. Rájöttem, hogy ez nem helyes, ráadásul teljesítményromboló hatással jár. Meg kellett tanulnom kikapcsolódni a futballból, ami a javamra is vált" – tette hozzá a nyár óta a Hamburgot erősítő 27 esztendős kapus.

Robert Enke 2009 őszén halt meg; a 32 esztendősen öngyilkosságot elkövető kapus depresszióját beteg kislánya három évvel korábbi halála mélyítette el végzetesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik