A bajnoki cím után a kupát is begyűjtheti a VfB Stuttgart

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 09:32
A Német Kupa megszerzésével teheti fel egész éves teljesítményére a koronát a Stuttgart, a berlini döntőben a Nürnberg lesz az ellenfél. Bár a papírforma a VfB mellett szól, intő jel lehet, hogy a svábok a bajnoki szezonban mindkétszer háromgólos vereséget szenvedtek a frankoktól.
Hans Meyer már nem akarja kiadni a kezéből a kupát
Reuters
Hans Meyer már nem akarja kiadni a kezéből a kupát
Hans Meyer már nem akarja kiadni a kezéből a kupát
Reuters
Hans Meyer már nem akarja kiadni a kezéből a kupát

Az élvonalbeli bajnokság már befejeződött a Bundesligában, de két csapat még nem térhetett pihenőre: a bajnoki címet elnyerő VfB Stuttgart és a Nürnberg együttese még megküzd egymással a Német Kupáért.

A papírforma a Stuttgart sikerét ígéri, de a Nürnberg a bajnoki szezonban is több nagyobb csapatot megtréfált (elég, csak a Bayern elleni győzelmükre gondolni), így korántsem lefutott a mérkőzés. Főleg, hogy a stuttgartiak is mindkétszer vesztettek Hans Meyer legényei ellen: ősszel Stuttgartban kaptak ki 3-0-ra, tavasszal pedig Nürnbergben 4-1-re.

Armin Veh, a svábok edzője számíthat minden játékosára, és mint elmondta, a bajnoki ünneplés sem viselte meg őket, fiatal és sikeres csapat, könnyen regenerálódnak.

Kérdéses, hogy a sérülése után felépülő gólzsák, Mario Gomez mennyit bír. A német válogatottban is bemutatkozó támadó a Bochum ellen 35, a Cottbus ellen pedig 37 percet kapott, a szakvezető azonban lehetségesnek tartja, hogy ezúttal végig lesz a pályán lesz.

Valószínűleg furcsa érzés lesz Raphael Schäfernek a Stuttgart ellen védenie a kaput, hiszen az már korábban nyilvánosságra került, hogy a Nürnberg hálóőre lesz Timo Hildebrand utódja a VfB-nél. Hildebrand jövője egyébként továbbra sem biztos, a legújabb hírek szerint a Valenciánál folytatja pályafutását.

A két csapat szombat este nyolc órakor csap össze Berlinben.

NÉMET KUPA, DÖNTŐ

VFB STUTTGART - FC NÜRNBERG
Berlin, 20 óra
Vezeti: Michael Weiner.
Stuttgart
Hildebrand - Tasci, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Khedira, Hitzlsperger - Hilbert, Lauth - Cacau.
Vezetőedző: Armin Veh.
Nürnberg
R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek - Mnari - Engelhardt - Saenko, Mintal - Schroth
Vezetőedző: Hans Meyer.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik