Sztárok ingyen? Ebből az álomtizenegyből válogathat!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.21. 17:18
null
Steve Mandanda – Olympique Marseille (Fotó: Reuters)
Néhány hét múlva kinyit a nemzetközi átigazolási piac, a nyáron sok nagy játékos klubot válthat. Lesznek azonban olyan sztárok, akikért egy fillért sem kell fizetni, ugyanis a szezon végeztével szabadon igazolhatóvá váltak. Bemutatjuk a Sky Sports szabadügynökökből összeállított álomtizenegyét!
Kapus – Steve Mandanda


A francia kapusnak június 30-án lejár a szerződése a Marseille-nél, nem hosszabbítanak vele, így szabadon távozhat. A Premier League-ből is vannak kérői, de egy jó Európa-bajnoki szerepléssel még kapósabb lehet a piacon. Ehhez persze előbb első számú kapusnak kellene lennie, de egyelőre ez a pozíció Hugo Llorisé.

Ára a transfermarkt.de szerint: 10 millió euró


Jobbhátvéd – Grégory van der Wiel

Maradunk Franciaországban. A 28 éves holland válogatott védő kegyvesztett lett klubjánál, a PSG-nél, így távozni kényszerül a nyáron. Párizst négy bajnoki címmel a zsebében hagyhatja el, de mellette szól még, hogy 2010-ben világbajnoki döntőt játszott az oranjéval.

Ára a transfermarkt.de szerint: 7.5 millió euró


Középső védő – Kolo Touré

A Liverpool rutinos játékosa sem marad a csapatánál, annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban megkapta a lehetőséget Jürgen Klopptól, mivel Martin Srktel formája romlott, Mamadou Sakhót pedig doppingvétség miatt tiltották el. Bár az elefántcsontparti védő már 35 éves, tapasztalatával még sokat segíthet.

Ára a transfermarkt.de szerint: 2 millió euró


Középső védő – Martin Cáceres

Az uruguayi hátvéd február óta nem lépett pályára súlyos Achilles-ín-szakadása miatt a Juventusban. Az addig eltelt időszakban is csak hét alkalommal játszott a torinóiaknál. Bár a Barcelona és a Sevilla korábbi játékosa meccshiánnyal küzd, fizikailag teljesen rendbe jött, így várja az ajánlatokat. Egy 68-szoros válogatott, két világbajnokságot is megjáró védő kell valakinek? Nápoly jelentkezik!

Ára a transfermarkt.de szerint: 7 millió euró


Balhátvéd – Patrice Evra

Bár a francia válogatott hátvéd ott lesz a hazai rendezésű kontinenstornán, kevés rá az esély, hogy a következő szezonban is a Juventust erősíti. A Manchester Unitednél is megforduló játékos az előző idényben Bajnokok Ligája-döntőt játszott, a torinóiakkal megnyerte az olasz bajnokságot, tehát még mindig magas szinten képes futballozni.

Ára a transfermarkt.de szerint: 2 millió euró

Patrice Evra – Juventus (Fotó: Reuters)
Patrice Evra – Juventus (Fotó: Reuters)


Jobbszélső – Szofian Feguli


„Nem tudom, hogy Feguli fogja-e még újra viselni a Valencia mezét. Ez attól függ, hogy szüksége van-e rá a csapatnak.”

Pako Ayestarán vezetőedző szavai sokat sejtetnek azzal kapcsolatban, hogy az algériai játékos marad-e a csapatnál. Ha nem, akkor az őt megszerezni kívánóknak be kell állniuk a sorba a Barcelona, az Arsenal, az Inter, a Manchester United, a Fenerbahce és a friss Európa-liga-győztes Sevilla mögé.

Ára a transfermarkt.de szerint: 15 millió euró

Középső középpályás – Riccardo Montolivo

Az AC Milan 31 éves csapatkapitánya egyelőre nem írta alá új szerződését, és nagy kérdés, hogy egy ilyen rosszul sikerült szezon után – a milánóiak a hetedik helyen végeztek a bajnokságban – maradna-e a San Siróban. Lehet, azonban, hogy a 60-szoros olasz válogatott játékos egy Olasz Kupa-siker esetén megváltoztatná az álláspontját. Május 21-én a Juventus lesz az ellenfél.

Ára a transfermarkt.de szerint: 5 millió euró


Középső középpályás – Michael Carrick

Valószínűleg véget ér egy korszak az Old Traffordon, ugyanis tíz év után távozhat az angol válogatott játékos. Carricket két kisgyereke kísérte pályára a keddi, AFC Bournemouth elleni bajnoki mérkőzés előtt, elképzelhető, hogy ezt jelnek vehetjük. A 34 éves rutinos középpályás tudása azonban mit sem kopott, Evrához hasonlóan még topcsapatokban is megállná a helyét.

Ára a transfermarkt.de szerint: 4 millió euró

Michael Carrick – Manchester United (Fotó: Reuters)
Michael Carrick – Manchester United (Fotó: Reuters)

Balszélső – Hatem Ben Arfa

A Newcastle United nagyon bánhatja, hogy két éve elengedte őt. A Nice-ben gyakorlatilag reneszánszát élő francia játékos 18 gólt szerzett ebben a szezonban, és bár csak vésztartalék Didier Deschamps válogatottjában, teljesítményére felfigyeltek Európa topcsapatai. Mint korábban elmondta, 18 klub érdeklődik utána, amelyek között ott van a nizzai együttes is, amely szeretné megtartani június 30-án lejáró szerződése ellenére.

Ára a transfermarkt.de szerint: 10 millió euró

Támadó – Moussa Dembélé

19 évesen 43 bajnokin 15 gól az angol másodosztályban. Elég jó ajánlólevél a francia támadótól, akit a télen majdnem elvitt a Tottenham, de a kontraktus nem jött össze. A már most több angol és külföldi klub által csábított Dembélé a nyáron szinte biztosan távozik, erre pedig elegendő ok lehet, hogy a londoniak a 20. helyen végeztek a bajnokságban…

Ára a transfermarkt.de szerint: 3 millió euró


Csatár – Zlatan Ibrahimovic

A legnagyobb név az álomcsapatban. Mióta bejelentette, hogy négy sikeres év után távozik a PSG-től, mindenki kíváncsi, hol folytatja. Egyes sajtóinformációk szerint Kína vagy az Egyesült Államok (Los Angeles Galaxy) lehet a befutó, de már szóba került a Manchester United is. A svéd sztár már 34 éves, de még mindig a legrettegettebb csatár a világon. Elképzelhető, hogy ő lesz az egyik olyan nagy labdarúgó, aki hiába futballozott topcsapatokban, nem nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

Ára a transfermarkt.de szerint: 15 millió euró

Zlatan Ibrahimovic – PSG (Fotó: Reuters)
Zlatan Ibrahimovic – PSG (Fotó: Reuters)
A szabadon igazolható játékosok álomtizenegye (Forrás: SkySports)
A szabadon igazolható játékosok álomtizenegye (Forrás: SkySports)

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik