UEFA: nem meggyőző a PSG érvelése a pénzügyeit illetően

Vágólapra másolva!
2014.03.26. 15:40
A Paris Saint-Germain büntetésre számíthat a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt, ám elképzelhető, hogy az április végére, május elejére várt szankció szimbolikus lesz – írja szerdai vezető hírében a francia sportnapilap, a L'Équipe internetes kiadása.

A BL-negyeddöntőre készülő, dúsgazdag PSG már három vizsgálati fordulón van túl, de sajtóértesülések szerint egyelőre nem sikerült meggyőznie az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékes bizottságát az egyik szponzori szerződése valódi pénzügyi értékéről.

A vizsgált szerződés értelmében a Katari Turisztikai Hivatal évi 200 millió euróval támogatja a PSG-t, amelynek főképp e bőkezű segítség révén sikerül kiadásai és bevételei különbségét a megfelelő sávban – a 2013–2014-es és a 2014–2015-ös idényre megszabott 45 millió eurós deficitplafon alatt – tartani.

Az UEFA feltételezése szerint az említett szerződés nem a piac valós értékítéletét tükrözi, és a Katari Turisztikai Hivatal valójában egy harmadik fél, a PSG-t tulajdonló Qatar Investment Authority pénzét injekciózza a párizsi klubba.

Sajtóértesülések szerint a másik „olajklub”, az angol Manchester City jobban áll az Etihaddal kötött, évi 35 millió fontos szerződése „valóságosságának” igazolásával.

Ha egy klub esetében megállapítják az UEFA pénzügyi fair play szabályainak megszegését, szankcióval sújtják – a paletta széles: a kilenc fokozat a megfigyeléstől az új játékosok igazolásának letiltásán át az európai versenysorozatokból való kizárásig terjed.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik