Topligák: félelmetes álomcsapat – egy óriási meglepetéssel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 15:14
null
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ott van a CIES álomcsapatában (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában teljesítményük szerint, posztonként rangsorolta az európai topligák legjobb játékosait, valamint ezek alapján összeállította az álomcsapatát.

 

A legjobb kapus Manuel Neuer (Bayern München) lett – érdekesség, hogy Gianluigi Buffon mindössze a nyolcadik.

A kapusok

A középhátvédekhez a Bayern München és a Paris Saints-Germain egyaránt két-két játékost ad (Mats Hummels és Javi Martínez, valamint Thiago Silva és Marquinhos), míg a szélen Alex Sandro (Juventus) és Marcelo (Real Madrid) kapta a legjobb osztályzatot.

A középhátvédek


A szélső védők

A védekező középpályásoknál Thiago Alcántara a legjobb, a második helyre – meglepetésre? – a szezon során rengeteg kritikát kapó Paul Pogba (Manchester United) került. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a Pogbával ellentétben elképesztően sok, pozitív jelzővel illetett N'Golo Kanté (Chelsea) például még a legjobb tízbe sem fért be!

A védekező középpályások

A támadó középpályások között Kevin De Bruyne kapta a legjobb értékelést, őt egy „kis csapat” (Atalanta) játékmestere, Alejandro Gómez követi. A hatodik helyre Eden Hazard, a Chelsea klasszisa került.

A támadó középpályások

 

A szélsőknél Lionel Messi (Barcelona) van az élen, őt Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és Neymar (Barcelona) követi, míg a középcsatároknál a Napoliban csodálatos szezont produkáló Dries Mertens az első.

A szélsők


A középcsatárok

 

A CIES megjegyzi, a listákra csak azok a játékosok kerültek fel, akik a 2016–2017-es idényben legalább 2000 percet töltöttek a pályán.

A portál a tanulmányban összeállította az álomcsapatát is, amely a következő:
Manuel Neuer – Bruno Peres, Javi Martínez, Mats Hummels, Alex Sandro – Thiago Alcántara – Naby Keita, Paul Pogba – Lionel Messi, Dries Mertens, Cristiano Ronaldo.

 



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik