Szaúd-Arábia: CR és Benzema csak a kezdet, Kanté, Aspas és Zaha is kiszemelt

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 13:00
null
Wilfried Zaha és N'Golo Kanté iránt is érdeklődnek a szaúdi ligából (Fotó: Getty Images)
A nagy európai bajnokságok végeztével beindult az átigazolási piac és egyre valószínűbb, hogy az euró- százmilliókból gazdálkodó szaúdi liga csapatai lefelezik a topligákat, ugyanis a 2022 végén az Al-Naszrhoz szerződő ötszörös aranylabdás portugál sztár, Cristiano Ronaldo után egy másik aranylabdás, Karim Benzema aláírt az Al-Ittihadhoz, de számos más labdarúgó iránt érdeklődnek a szaúdiak, mint például N’Golo Kanté, Iago Aspas és Wilfried Zaha.

 

Cristiano Ronaldo az Al-Naszrhoz szerződése után nem sokkal emlékezetes kijelentést tett, amikor azt mondta, néhány éven belül a szaúdi liga a legversenyképesebb bajnokságok közé kerül. A portugál sztár nem túlzott, hiszen az ESPN úgy tudja, hogy a szaúdiak a liga fellendítésére egy ötven labdarúgó nevét tartalmazó listát állítottak össze, hogy növeljék a színvonalat. Ezen a listán olyan labdarúgók szerepelnek mint a Liverpool brazilja, Roberto Firmino, a Manchester City német középpályása, Ilkay Gündogan, a Wolverhampton Wanderers szélsője, Adama Traoré, az Everton védője és középpályása, Yerry Mina és Abdoulaye Doucouré, de az egyik játékosügynök az ESPN-nek úgy nyilatkozott, hogy spanyol, marokkói és kolumbiai válogatott játékosokról is tárgyalnak.

Sőt, a szaúdiak Lionel Messit úgy csábítanák az országba, hogy Jordi Albának, Sergio Busquetsnek, Sergio Ramosnak, Ángel Di Maríának és Leandro Paredesnek is ajánlatot tesznek.

Az átigazolási ügyekben jártas olasz transzferguru, Fabrizio Romano például arról számolt be, hogy a Chelsea francia középpályása, N’Golo Kanté is hamarosan csatlakozik a David Ospinát és Karim Benzemát is foglalkoztató, Nuno Espírito Santo által irányított Al-Ittihadhoz, melynél 2025-ig évi 100 millió eurót kereshet, ráadásul a szaúdi klub ingyen szerezheti meg a lejáró szerződésű középpályást.



Eközben a Marca arról számolt be, hogy a korábban Liverpoolban is megfordult Celta Vigo-ikonért, Iago Aspasért is bejelentkeztek a szaúdiak, nevezetesen az Al-Fateh, amely az arab sajtó szerint 10 millió euró körüli ajánlatot tett a támadónak.

Az Al-Naszr a Crystal Palace csatárát, Wilfried Zahát szeretné megszerezni, de Fabrizio Romano szerint a játékos egyelőre nem egyezett meg a klubbal, s Európában képzeli el a jövőjét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik