Románia: Miriuta félti a CFR-t a végső süllyesztőtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.02. 15:10
Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője félti korábbi csapatát, a kolozsvári CFR-t a kieséstől, illetve attól, hogy ha valóban búcsúzni kényszerül a román labdarúgó-bajnokságtól, akkor meg is szűnik.

A pénzügyi helyzete miatt télen 24 pont levonással büntetett CFR a tavaszi nyitányon 0–0-t játszott a Ceahlaullal – Miriuta ezt a csapatot is edzette korábban –, majd a hétvégén hazai pályán megalázó, 4–0-s vereséget szenvedett a Panduriitól.

„Nem láttam a mérkőzést, mivel egy időben volt mostani csapatom találkozójával, de az összefoglalóhoz volt szerencsém. Nehéz megemészteni a látottakat, még ha nem is vártam mást, hiszen abban a helyzetben, ahová a klub jutott, lehetetlen motiválni a játékosokat" – mondta Miriuta szomorúan a Dolce Sportnak.

A büntetés után csupán 11 pontot birtokló CFR az utolsó helyen áll a román élvonal tabelláján, és mivel a létszámcsökkentés miatt hat csapat kiesik, jelenleg nyolcpontnyira van a bennmaradástól.

„Nem látok esélyt a bennmaradásra, ha nem kapják vissza a pontokat. A játékosok szenvednek, mert nemcsak pontok nincsenek, hanem pénz sincs. Ha kiesik a csapat, eltűnik a süllyesztőben" – tette hozzá Miriuta, aki ősszel távozott a CFR-től és lett a Győri ETO trénere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik