Tovább tart a Sepsi vesszőfutása, könnyedén nyert a CFR

Vágólapra másolva!
2023.10.05. 18:52
null
Kevés helyzetet hozott az első félidő (Fotó: Riti József Attila)
Újabb nagy pofonba szaladt bele a Sepsi OSK a román labdarúgó-élvonalban, a székelyföldi csapat augusztusból elhalasztott mérkőzésen Kolozsváron, a CFR otthonában szenvedte el zsinórban negyedik vereségét.

ROMÁN SUPERLIGA
5. FORDULÓ
CFR Cluj–Sepsi OSK 3–0 (1–0)

Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu Stadion, 5139 néző. Vezette: George Gaman
CFR: Sava – Mogoș, Kresic, Ajeti, Morgan – Muhar, Tahcidisz (Deac, 85.), L. Mihai (Camora, 62.), Cvek (Fica, 89.) – Jefte (Otele, 62.), Juricic (Birligea, 62.).
Vezetőedző: Andrea Mandorlini
Sepsi OSK: Niczuly – Oroian, Balasa, Kecskés, Stefan – Francisco Junior (Rondón,78.), Alimi – Stefanescu, Aganovic (Matei, 64.), Gheorghe – Debeljuh (Safranko, 64.).
Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Tahcidisz (41. – 11-esből), Camora (70.), Birligea (81.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A hátvédek közül Bogan Otelita, Denis Ciobotariu és Branislav Ninaj, valamint a védekező középpályás Jonathan Rodriguez és Nicolae Paun is hiányzott a Sepsinél, amely azonban 40 percen át így is hibátlanul lezárta a területet a kolozsvári támadók előtt. A statikus játékot csak Kecskés Ákos középre tartó fejese törte meg a mérkőzés elején, majd Ion Gheorghe beadásai nem jutottak el társakhoz a hazai kapu előtt. Az első szentgyörgyi hiba viszont kolozsvári gólt eredményezett: Mihai Balasa ajándékozott a CFR-nek szögletet, amely után Adnan Aganovic kezezett a saját kapuja előtt, a büntetőt pedig Panajotisz Tahcidisz lőtte be.

A második félidő már mozgalmasabb volt, előbb a kitámadó szentgyörgyiek közül Florin Stefan döngette meg a felső lécet, majd az utolsó húsz percben a CFR cseréi szedték darabokra a Sepsi széteső védelmét. Mario Camora jobbról, takarásból bombázott a hosszú felsőbe, aztán a Balasa talált a saját kapujába, de ezt Philip Otele leshelyzete előzte meg. A nigériai szélső egy gólpasszt így is kiosztott a végén, Daniel Birligea adta meg a kegyelemdöfést a Sepsinek – Niczuly hiába rugdosta dühösen a kapufát. A szentgyörgyieknek pedig a szépítés sem jött össze, Marius Stefanescu ugyanis jó helyzetből fölé lőtte egyetlen helyzetét.

PERCRŐL PERCRE

Itt a vége, a CFR 3–0-ra legyőzte a Sepsi OSK-t miután a második félidőben bedarálta a székelyföldi együttest.

90+1. perc: Nem sok hiányzott a negyedikhez, Birligea az alapvonalról kanalazta vissza a labdát Otelének, a nigériai lövése az egyik védőről vágódott a kapu fölé.

Három perc a ráadás.

89. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Mandorlini, Cvek helyére Fica érkezett.

85. perc: Tahcidisz eddig bírta, elkészült az erejével, Deac állt be a helyére.

83. perc: Stefanescu került helyzetbe, de ígéretes helyről lőtt az égbe.

81. perc: OTT A HARMADIK, TELJESEN SZÉTESETT A SEPSI. Tanári kontrát vezettek a hazaiak, Muhar keresztlabdáját Tahcidisz szelídítette meg, majd egy finom csellel átverte ellenfelét. A görög ezután Otelét indította, aki a Sepsi védői között passzolt az üresen érkező Birligeának, aki ezúttal nem hibázott.

80. perc: Újabb kolozsvári lehetőség, Birligea közeli lövését védte Niczuly, majd Otele ismétlését is hárította a Sepsi kapusa.

78. perc: Újabb szentgyörgyi csere, Francisco Junior helyére Rondón állt be.

76. perc: Balasa lőtt a saját kapujába, de előtte a labdát Niczuly mellett elpöccintő Otele lesen állt, így marad a 2–0.

70. perc: GÓÓÓÓÓL! MEGDUPLÁZZA ELŐNYÉT A KOLOZSVÁR! Oroian fejelt oldalra egy jobbról érkező beadást, az üresen érkező Camora pedig kapásból, állítgatás nélkül kilőtte a jobb felsőt. A VAR másfél percen keresztül vizsgálta a gólt, de végül maradt a kétgólos hazai vezetés.

69. perc: Alimié a meccs első sárga lapja, miután felrúgta az őt kicselező Otelét.

64. perc: Kettős cserével reagál a Sepsi, Debeljuh és Aganovic le, Safranko és Matei be.

62. perc: Hármat cserél a CFR, Mihai helyén Camora, Jefte helyén Otele, Juricic helyén Birligea folytatja.

58. perc: Mihai cselezgetett a bal oldalon, majd középre adta a labdát, Muhar lövését Kecskés blokkolta.

53. perc: Tahcidisz ívelését Kresic lőtte be a kapu elé, Alimi tisztázott szögletre.

51. perc: KAPUFA! Stefan beadás helyett 22 méterről lövésre vállalkozott, lökete a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe, Sava már verve volt.

47. perc: Juricic törhetett egyedül a kapura, de meglepően lassan tette ezt – Balasa időben visszaért, s blokkolta a lövését.

Nincs csere a szünetben, folytatjuk!

Véget ért az első játékrész!

Komoly olasz múlttal rendelkezik a CFR görög középpályása, többek között az AEK Athén, a Genoa, az AS Roma, a Hellas Verona, a Torino és a Cagliari színeiben is futballozott pályafutása során. Ezen kívül még megfordult az Olympiakoszban és a Nottingham Forestben is, Kolozsvárra az arab emírségekbeli Kor Fakkanból érkezett. A 32 éves játékos 25-szörös görög válogatott, ott volt a hellének 2014-es vb-keretében is.

41. perc: TAHCIDISZ BALLAL HIGGADTANA KAPUBA LŐ, NICZULY JOBBRA EL. VEZET A KOLOZSVÁR!

39. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTT A CFR! Egy hazai szöglet után Muhar fejesébe ért bele kézzel Aganovic. A VAR visszanézte az esetet, s helyben hagyta a játékvezető döntését.

35. perc: Tahcidisz lőtte át a Sepsi védelmét, de Mogos nem tudta utolérni a labdát – a 30 éves játékos a jelenleg még sérült jobb oldali szárnyvédőt, Maneát helyettesíti a szélen.

29. perc: Gheorghe kapott egy forintos labdát Aganovictól, centerezése viszont nem találta meg Debeljuhot.

25. perc: Gheorghe hagyta faképnél, veszélyes beadását Morgan takarította el az ötösről.

23. perc: Juricic robogott el Tahcidisz passzával, elgyalogolt az ötösig, majd a védők gyűrűjében célba vette a rövid sarkot – Niczuly védett.

17: perc: Aganovic lépett el a bal oldalon, majd jobbal másfél méterrel a hosszú sarok mellé lőtt.

12. perc: Juricic kapott labdát az ötösön, majd az átvétel után Balasa pöccintette rá a labdát a bosnyák csatárra, így kirúgással jöhet a Sepsi.

10. perc: Kecskés! A magyar belső védő Stefanescu szögletét bólintotta kapura, Sava viszont jól helyezkedett és magához ölelte a labdát. Tíz percet kellett várni az első értékelhető lehetőségre.

A CFR birtokolja a labdát a meccs első perceiben, az eddigi egyetlen lövését Muhar jegyezte, de a horvát középpályás lövése elakadt a Sepsi védelmében.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A kolozsvári együttes hagyományos bordó mezében lép pályára, míg a Sepsi fehérben.

Ez pedig a CFR kezdőcsapata.

Itt látható a Sepsi összeállítása.

Köszöntjük kedves olvasóinkat! A mérkőzés hamarosan elkezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Vajon melyik arcát mutatja a Sepsi OSK a román élvonal ötödik fordulójából elhalasztott mérkőzésen a CFR ellen? – ez a csütörtök esti, kolozsvári találkozó legfontosabb kérdése a székelyföldi csapatnál. A válogatott szünet előtt még veretlen csapat legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nem szerzett pontot, igaz, rendre topcsapat ellen játszott. Ezt a sorozatot zárja le az erdélyi rangadó, amelyen a tavalyi bronzérmes, jelenleg második CFR a szentgyörgyiek ellenfele.

A nyáron szinte a teljes keretét lecserélő vasutascsapat győzelemmel egy pontra megközelítheti a listavezető FCSB-t, míg a jelenleg kilencedik Sepsi az európai kupaszereplés miatt elmaradt két találkozó pontjaitól várja, hogy felzárkózzon az élmezőnyhöz. A sok hiányzó azonban továbbra is megnehezíti      Liviu Ciobotariu      vezetőedző dolgát, a sérült Denis Ciobotariu, Nicolae Paun és Bogdan Otelita mellett a négy sárga lap miatt eltiltott belső védő, Branislav Ninaj sem játszhat Kolozsváron.

„Ugyanaz a csapat vagyunk, amely egy hónappal ezelőtt nagyon jól focizott, de most magunknak és a szurkolóinknak is tartozunk a jó eredménnyel. Alázatosabbnak és pragmatikusabbnak kell lennünk, újra szenvedni kell a pályán, hogy visszaszerezzük az elvesztett morált. Erős csapattal játszunk, amely a rengeteg változás ellenére nagyon egységes, minden szempontból kemény ellenfél, de szükségünk van a pozitív élményre”   – nyilatkozta a mérkőzés előtt a Sepsi közösségi oldalainak Liviu Ciobotariu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik