Real Madrid: új szupertorna az Interrel, a Juvéval, másokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.17. 09:07
null
Kaká a Milan játékosaként a 2004-es Champions World Series New York-i meccsén (Fotó: Action Images)
A Real Madrid, a Juventus és az Internazionale is részt vesz azon a nyolccsapatos nyári labdarúgó szupertornán, amelyet július 27. és augusztus 7. között rendeznek meg európai és főként amerikai helyszíneken – jelentették be kedden a tengerentúlon.

 

Az Egyesült Államok első számú profiligáját, az MLS-t a Los Angeles Galaxy képviseli majd. Várhatóan két héten belül bejelentik, melyik lesz az a további négy európai csapat, amelyikkel teljessé válik a Guinness International Champions Cup névre keresztelt torna mezőnye. A Miami Herald értesülése szerint a Milannal és angol élvonalbeli klubokkal egyeztetnek.

A mérkőzéssorozat július 27-én kezdődik Európában, majd a csoportfázis záró szakaszát már az Egyesült Államokban (várhatóan San Franciscóban, Indianapolisban és Phoenix környékén) rendezik meg. Az elődöntő két mérkőzésére New Yorkban és Los Angelesben kerül sor, míg a helyosztókat (döntő, bronzmeccs, 5. hely, 7. hely) Miamiban, a Sun Life Stadionban rendezik meg augusztus 6-án és 7-én.

A tornát szervező Relevent Sports – a Miami Dolphins NFL-csapatot tulajdonló Stephen Ross cége – reménykedik az üzleti sikerben, ez esetben évente megrendezik majd a viadalt, amely az európai elitklubok esetében az idény előtti felkészülést szolgálja.

„Ilyen kaliberű labdarúgótornát még sohasem láthattak az amerikai szurkolók, akiknek most esélyük nyílik arra, hogy a világ legjobb klubjainak és játékosainak meccsein drukkoljanak" – mondta a cég ügyvezető igazgatója, Charlie Stillitano, akinek korábbi (időközben csődbe ment) vállalata a ChampionsWorld Series keretében az elmúlt évtizedben már szervezett nagy nézősereget vonzó bemutató mérkőzéseket európai futballcsapatok számára a tengerentúlon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik