PSG: így néz majd ki a klub új, hatalmas edzőközpontja – fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 14:15
Friss látványterveket hozott nyilvánosságra a Paris Saint-Germain a 2020-ban átadni tervezett új edzőközpontjáról.

 

A Poissyban megvalósuló, korábban Campus PSG, újabban Paris Saint-Germain Training Center néven emlegetett létesítmény régi célt valósít majd meg azzal, hogy otthont ad a klub labdarúgó-, kézilabda- és cselgáncsszakosztályának, továbbá labdarúgó- és kézilabda-akadémiájának.

A futballisták – a 17 pályán és a kapusok gyakorlóterén kívül – 13 000 négyzetméternyi, a kézilabdázók (két csarnokon kívül) 4100 négyzetméternyi hasznos területen dolgozhatnak majd, a dzsúdósokat két edzőterem várja.

A 17 futballpálya közül három kizárólag az első csapatot szolgálja, és az ő zavarmentes készülésük, feltöltődésük érdekében húznak fel egy háromszintes épületet is edzőtermekkel, medencékkel, orvosi központtal, egyszemélyes lakószobákkal.

A létesítmény szíve a csupa üveg klubház étteremmel, könyvtárral, egyéb közösségi terekkel.

A központ legnagyobb építménye az 5000 férőhelyes stadion lesz, amelyben a PSG második csapata, női csapata, valamint korosztályos csapatai játssza mérkőzéseit (például a női Bajnokok Ligájában és az ifjúsági BL-ben).

A beruházás költségeiről ezúttal nem hoztak nyilvánosságra adatot; egy évvel ezelőtt a francia sajtó 250 és 300 millió euró közötti összegről írt, de az akkori terv valamelyest eltért a most ismertetettől.

 

 

 

 

 

 

Fotók: trainingcenter.psg.fr

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik