PSG: Emery az idény végén távozik, új vezetőedző érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.27. 13:57
null
Unai Emery két év után távozik a PSG vezetőedzői posztjáról (Fotó: AFP)
Unai Emery, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője a péntek délelőtti edzésük előtt közölte játékosaival, hogy a következő idénytől már nem ő irányítja a párizsi csapatot.

 

 

Unai Emery 2016-ban a Sevillától érkezett a PSG-hez. A spanyol csapattal 2014 és 2016 között háromszor nyerte meg az Európa-ligát, a PSG-vel viszont ő sem tudott kiemelkedő eredményt elérni a nemzetközi színtéren – sőt, az első franciaországi idényében a bajnokságot sem tudta megnyerni a párizsiakkal, a Monaco megelőzte őket.

„Szeretnék köszönetet mondani Nasszer al-Helaifi elnök úrnak, Antero Henrique sportigazgatónak, a szurkolóknak és a játékosoknak ezért a két évért. Az első hat hónapom igen nehéz volt. Távozott Ibrahimovic, és nekem is be kellett illeszkednem. Aztán a csapat fejlődni kezdett, de a Barcelona elleni kiesés nagyon kemény volt” – utalt a tavalyi BL-búcsújukra a péntek délutáni sajtótájékoztatón Emery, aki összességében nagyszerűnek értékelte párizsi időszakát.

Mint mondta, a PSG következő vezetőedzője megtapasztalja majd, milyen hatalmas klubhoz érkezik, amelynél mindent meg szeretnének nyerni.

A saját jövőjéről semmi sem árult el.

„Továbbra is a bajnokság hajrájára összpontosítok, valamint a Francia Kupa döntőjére. Utána meglátjuk, milyen lehetőségeim adódnak” – zárta mondandóját a 46 éves baszk szakember.

A fogadóirodák szerint a legnagyobb eséllyel Thomas Tuchel lesz Emery utóda. A 44 éves német edző legutóbb a Borussia Dortmundot irányította, és ha tényleg ő lesz a PSG új vezetőedzője, akkor Lőw Zsolt személyében magyar tagja is lehet a dúsgazdag csapat szakmai stábjának.

Tuchel után Antonio Contét és Arsene Wengert tartják a legesélyesebbnek a posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik