RB Leipzig: PSG? Lőw Zsolt reagált a Bild hírére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 17:43
null
Lőw Zsolt nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Bild értesülését
Korábban beszámoltunk róla, a Bild szinte biztosra veszi, hogy Thomas Tuchel a PSG vezetőedzője lesz a következő szezontól, és állítólag Lőw Zsoltot szeretné maga mellé segédedzőnek. A magyar szakember készséggel, ugyanakkor – érthetően – szűkszavúan reagált a Nemzeti Sport megkeresésére.

 

„Jelen pillanatban csak az biztos, hogy kétezer-tizenkilenc nyaráig szerződés köt az RB Leipzighez. Ha esetleg a következő hetekben bármi változás lesz ezen a téren, azt természetesen jelezzük. Most azonban teljes mértékben a következő mérkőzésekre koncentrálok, hiszen nagyon fontos feladataink vannak még mind a bajnokságban, mind az Európa-ligában.”

Lőw Zsolt korábban dolgozott már Tuchel irányítása alatt: 2009 és 2011 között játszott a Mainznál – habár a második szezonjában nem lépett pályára –, a most 44 esztendős vezetőedző pedig 2009-től 2014-ig állt a csapat élén.

A 39. életévét április végén betöltő magyar szakember 2015 óta az RB Leipzig segédedzője, míg előtte az osztrák Red Bull Salzburgnál és a Lieferingnél tevékenykedett.

A 25-szörös válogatott Lőw jól ismeri a német filozófiát, hiszen játékosként 2002 óta szerepelt az országban. A másodosztályban 100-szor, az élvonalban 47-szer lépett pályára.

Az ügyben megszólalt Ralf Rangnick, a Leipzig sportigazgatója, aki úgy kommentált a dpa-nak, hogy Lőwnek 2019-ig érvényes megállapodása van, és fontos szerepet tölt be az edzői stábban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik