PSG: mesés fizetés – a Barcával is tárgyalt, de Kínában kötött ki

Vágólapra másolva!
2016.02.17. 11:42
null
Lavezzi álma meghiúsult, de így sem kell sajnálni (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának argentin kiválósága, Ezequiel Lavezzi is Kínába igazolt. A világbajnoki ezüstérmes támadó a télen Gervinhót, Gaël Kakutát és Stéphane Mbiát is szerződtető Hopej China Fortune-ben folytatja a pályafutását.

 

A 30 esztendős támadó Kínába szerződésének lehetőségéről a L’Équipe értesüléseire hivatkozva már beszámoltunk, bár akkor még úgy tűnt, hogy Lavezzi a Sanghaj Senhuához ír alá. A futballista ügynöke, Alessandro Moggi korábban azt mondta, a Barcelonával, a Chelsea-vel és az Interrel is tárgyalásban állnak, míg a játékos kijelentette, álom lenne, ha a katalánoknál játszhatna.

A 48-szoros argentin válogatott labdarúgó végül a kínai bajnokságban újonc Hopej China Fortune-höz igazolt, amely azok után, hogy felkészülési mérkőzésen 4–0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától, megvásárolta Gervinhót, Stéphane Mbiát és Gaël Kakutát, most pedig Lavezzi szerződtetését is bejelentette.

A PSG négymillió eurót kapott Lavezziért, aki évente több mint 10 millió eurót keres majd Kínában, de különböző feltételek teljesülése esetén akár hatmilliós prémium is ütheti a markát. A megállapodás két évre szól.

Az argentin játékos a jelenlegi idényben 24 tétmeccsen 804 percet töltött a pályán a francia csapatban, ami azt jelenti, hogy mérkőzésenként átlagosan csak 33 perc játéklehetőséget kapott. Szerződése a szezon végén lejárt volna Párizsban.

Az argentin támadó már alá is írt a kínai csapathoz (Fotó: Twitter)
Az argentin támadó már alá is írt a kínai csapathoz (Fotó: Twitter)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik