Portugália: cunami, CR és a mez – ilyen egy igazi futballcsoda!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 13:57
Egy indonéziai kisfiút az egész világ megismert 2004 decemberében, miután az otthonát sújtó cunamitól megmenekülve azt mondta, többek között a futball mentette meg az életét. A fiú Cristiano Ronaldóval is találkozhatott, 11 évvel később pedig…

Vélhetően Martunisé a futballvilág jelenének legelképesztőbb története. A fiú különleges sztorija 2004 decemberében kezdődött, mikor az Indonézián is végigsöprő cunami lerombolta az otthonát, édesanyját és két testvérét pedig magával ragadta.

Martunis három hétig élt egyedül az óceán partján, senki sem segített rajta, és a víz által partra mosott ételeket fogyasztotta.

A futball is segített a túlélésben (Fotó: Reddit)
A futball is segített a túlélésben (Fotó: Reddit)

A fiúra végül a Sky News újságírója talált rá, és egy pillanat alatt sztár lett a Rui Costa portugál mezét viselő srácból – többek között az alábbi mondata miatt.

„Egy pillanatig sem féltem, egész idő alatt erős maradtam, hiszen tudtam, ha kibírom, újra találkozhatok a családommal, és megmarad az esélyem arra, hogy profi futballista legyek."

A hatalmas hírnévre szert tevő indonéz fiú 2005-ben példaképével, Cristiano Ronaldóval és a teljes portugál válogatottal találkozhatott, az akkoriban a Manchester Unitedet erősítő CR pedig felajánlotta, hogy kifizeti a fiú házának újjáépítését.

Legközelebb már a pályán találkozhatnak (Fotó: Reddit)
Legközelebb már a pályán találkozhatnak (Fotó: Reddit)

A Real Madrid klasszisa hamar összebarátkozott pártfogoltjával, többször is találkoztak az évek során. Martunis nap mint nap üldözte az álmát, hogy profi futballista legyen, most pedig tökéletes happy endet kapott a történet.

A 17 esztendős Martunist szerződtette ugyanis a portugál Sporting CP, amelynek U19-es együttesében bizonyíthat az indonéziai.

Teljesült az álom (Fotó: Reddit)
Teljesült az álom (Fotó: Reddit)

A Manchester United vezetőségének nem árt figyelnie…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik