Cristiano Ronaldo, Cancelo és Félix is kimaradt a portugálok svédek elleni keretéből

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 09:08
Cristiano Ronaldo nincs ott a portugál válogatott svédek elleni keretében (Fotó: Getty Images)
Szűkítette eredetileg 32 fős keretét a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Svédország elleni csütörtöki felkészülési mérkőzés előtt. A 23 fősre csökkentett névsorból kimaradt többek között Cristiano Ronaldo, Joao Cancelo és Joao Félix is.

Roberto Martínez a Svédország elleni március 21-i, illetve a Szlovénia elleni március 26-i felkészülési mérkőzésekre előzetesen 32 játékost hívott meg, de a keretet az első találkozó előtt 23 főre csökkentette, s kimaradt a névsorból például Cristiano Ronaldo (Al-Naszr), Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (FC Barcelona), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Otávio (Al-Naszr), Rúben Neves (Al-Hilal), Vitinha (Paris Saint-Germain) és Joao Félix (FC Barcelona), illetve az U20-as korosztályos válogatotthoz visszatérő André Gomes (Benfica).

Roberto Martínez az A Bola beszámolója szerint Cristiano Ronaldónak pihenőt adott a svédek elleni mérkőzésre, az ötszörös aranylabdás addig is családjával töltődött fel a tengerparton.

A szövetségi kapitány beszélt Joao Cancelóról is, aki a napokban lehetséges szívproblémák miatt vizsgálatokon vett részt, ám szerdán kiderült, hogy nem találtak örökletes betegségre utaló jeleket az orvosok, így az FC Barcelona labdarúgója folytathatja a labdarúgást, de Martínez a svédek elleni mérkőzésre még pihenőt adott neki.

Roberto Martínez azonban elmondta azt is, a keret minden bizonnyal változik a keddi, Szlovénia elleni mérkőzésre, melyen már Cristiano Ronaldóra is számítana. 

A PORTUGÁL VÁLOGATOTT ELŐZETESEN KIADOTT BŐ KERETE

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 21., csütörtök
20.45: Portugália–Svédország
Március 26., kedd
20.45: Szlovénia–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik