Nice: „Inkább gondolkodjon″ – Balotellinek nem kellett edzésre jelentkeznie

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.02. 08:41
null
Balotelli számára véget ért a nizzai kaland? (Fotó: AFP)
A Nice vezetőedzője, Patrick Vieira egy hét extra szabadságot adott Mario Balotellinek, hogy az átgondolhassa a jövőjét. Az olasz válogatott támadó 2018 nyarán egyéves szerződést kötött a francia klubbal, amelynél az előző két idényét is töltötte, ám – karrierjét ismerve egyáltalán nem szokatlanul – motivációs gondokkal küzd, tíz mérkőzésen pedig egyetlen gólt sem szerzett.

 

„Balotelli nem edz velünk, de a távolmaradása tervezett. Kapott tőlem néhány plusz napot, hogy végiggondolhassa a jövőjét" – mondta Patrick Vieira francia újságíróknak, miután azok hiányolták a Nice első 2019-es edzéséről az olasz csatárt.

Sokáig úgy tűnt, Mario Balotelli már 2018 nyarán elhagyja Nizzát, miután lejárt a 2016-ban kötött szerződése és a rivális Marseille csábította. Miután az OM-mel nem sikerült megállapodnia, úgy döntött, marad még egy szezont, csakhogy 2018 őszén meg sem tudta közelíteni korábbi, Franciaországban mutatott formáját (51 bajnoki, 33 gól) és tíz találkozó alatt egyetlen találatot sem szerzett.

Vieira korábban úgy fogalmazott, ha még játékos lenne, falhoz vágná vagy fellógatná a fogasra Balotellit, hogy megpróbálja észhez téríteni, de edzőként más módszert kell találnia az öntörvényű futballista kezelésére. Úgy fest, megtalálta…

Balotelli egyébiránt szabadon tárgyalhat esetleges kérőivel, mivel a jelenlegi kontraktusa nyáron kifut Nizzában. De a francia sajtó szerint az érdeklődőknek fél évet sem kell várni, a Nice kész már most elengedni az olaszt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik