Monaco: „Még nem jött el az ideje Mbappé távozásának”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 14:37
Éric Abidalt, a Monacót korábban szintén megjáró exfutballistát lenyűgözte Kylian Mbappé teljesítménye az elmúlt fél évben, ám szerinte a fiatal támadónak várnia kellene még egy évet, mielőtt igazán nagy klubhoz igazolna.  

Olasz lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain akár 180 millió eurót is kifizetne a Monacónak Kylian Mbappé játékjogáért, a francia támadó éves fizetése pedig 12 millió euró lenne Párizsban. Bár ő személy szerint állítólag legszívesebben a Real Madridnál folytatná a pályafutását – a spanyol klub mellesleg ennyit nem fizetne Mbappénak –, Éric Abidal szerint az lenne a helyes döntés honfitársa részéről, ha még egy évig maradna jelenlegi csapatánál. a francia támadó éves fizetése pedig 12 millió euró lenne Párizsban. Bár ő személy szerint állítólag legszívesebben a Real Madridnál folytatná a pályafutását – a spanyol klub mellesleg ennyit nem fizetne Mbappénak –, Éric Abidal szerint az lenne a helyes döntés honfitársa részéről, ha még egy évig maradna jelenlegi csapatánál.

„Még nem jött el az ideje annak, hogy távozzon – vélekedett a három éve visszavonult labdarúgó. – Igaz, hogy Mbappé gyorsan nagyon magas szintre került, és lenyűgöző hat hónap áll mögötte, de jelenleg ezt a teljesítményt kellene megszilárdítania. Be kell bizonyítania, hogy képes kiegyensúlyozottan teljesíteni, és jól tud szerepelni Franciaország színeiben az olyan nagy eseményeken, mint a világbajnokság. Utána majd eligazolhat.”

„Jelenleg a Monaco a legjobb választás számára, ott nem nehezedik rá túl nagy teher. Ő egy csendes srác, akinek az esze csupán a munkán jár. Egy nagy klubnál a mindennapi nyomás is sokkal komolyabb, és ha csak egy meccsen nem sikerül gólt szerezned, máris még rosszabb lesz a helyzeted.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik