nemzetisport.hu 2017.08.11 14:37 Frissítve: 2017.08.11 14:38

Monaco: „Még nem jött el az ideje Mbappé távozásának”

Éric Abidalt, a Monacót korábban szintén megjáró exfutballistát lenyűgözte Kylian Mbappé teljesítménye az elmúlt fél évben, ám szerinte a fiatal támadónak várnia kellene még egy évet, mielőtt igazán nagy klubhoz igazolna.  

 

Olasz lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain akár 180 millió eurót is kifizetne a Monacónak Kylian Mbappé játékjogáért, a francia támadó éves fizetése pedig 12 millió euró lenne Párizsban. Bár ő személy szerint állítólag legszívesebben a Real Madridnál folytatná a pályafutását – a spanyol klub mellesleg ennyit nem fizetne Mbappénak –, Éric Abidal szerint az lenne a helyes döntés honfitársa részéről, ha még egy évig maradna jelenlegi csapatánál.

„Még nem jött el az ideje annak, hogy távozzon – vélekedett a három éve visszavonult labdarúgó. – Igaz, hogy Mbappé gyorsan nagyon magas szintre került, és lenyűgöző hat hónap áll mögötte, de jelenleg ezt a teljesítményt kellene megszilárdítania. Be kell bizonyítania, hogy képes kiegyensúlyozottan teljesíteni, és jól tud szerepelni Franciaország színeiben az olyan nagy eseményeken, mint a világbajnokság. Utána majd eligazolhat.”

„Jelenleg a Monaco a legjobb választás számára, ott nem nehezedik rá túl nagy teher. Ő egy csendes srác, akinek az esze csupán a munkán jár. Egy nagy klubnál a mindennapi nyomás is sokkal komolyabb, és ha csak egy meccsen nem sikerül gólt szerezned, máris még rosszabb lesz a helyzeted.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.08.18 23:26:12

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY.Míg a húsz-harminc évvel ezelőtti meccseken rendre visszatérő jelenség volt az, hogy a labdás játékos megpróbál egy az egyben elhúzni a vele szemben helyezkedő ellenfele mellett, megpróbálja úgymond önmagát indítani, addig ma alig-alig látunk ilyesmit.

2017.08.16 14:22:40

Minden más foci nemzetisport.hu

Van, akit elraboltak. Akad, aki nyelvleckét adott. Ezek voltak a nyár legemlékezetesebb bejelentései.

2017.08.16 09:32:20

Minden más foci TÓTH ÁDÁM

Mino Raiola és Jorge Mendes felépített játékosbirodalma folyamatosan gyarapodik.

2017.08.16 11:21:31

Minden más foci nemzetisport.hu

„Úgy nézek ki, mint aki össze van zavarodva, de nagyon izgatott vagyok!"

2017.08.15 23:27:52

Minden más foci DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Az Országos Földbirtokrendező Tanács Országos Földhivatala már 1946-ban körrendeletet adott ki arról, hogy házhely céljára pályát igénybe venni csak hasonló kondíciójú csereterület esetén lehetséges. Ezt a rendeletet még soha senki nem vonta vissza.