Magyar és nemzetközi átigazolási hajrá - ÉLŐBEN az NSO-n!

Vágólapra másolva!
2013.01.30. 08:56
null
Balotellit valósággal szétszedték Milánóban (Fotó: Reuters)<br />
Január 31-én lezárul Európa nagy részén az átigazolási időszak, ismét felbolydul a futballvilág, klubvezetők vásárolnak őrülten, avagy számolgatják a pénzt az újabb „kaszát” követően. Az átigazolási piac utolsó két napjának történéseit – és később a magyar átigazolások utolsó napját is – a hagyományoknak megfelelően élőben követjük nyomon.

8.30 Nemzetközi hírek, nagyvonalakban. David Villáért az Arsenal és a Manchester City is harcba száll, a QPR megszerezheti Christopher Sambát az Anzsitól.

♦♦♦

8.25 Nézzük először a hazai front várható történéseit. Alfredo Pedulla olasz újságíró szerint már csak apró részletek vannak hátra Nikolics Nemanja Sienába szerződéséből. Tarmo Rüütli, észt szövetségi kapitány szerint is visszatérhet Győrbe Tarmo Kink, Juhász Roland ügye is lezárulhat.

Kádár Tamás is klubot válthat, a holland Rodánál mellőzötté váló magyar védő kölcsönbe kerülhet az idény hátralévő részére. Korcsmár Zsolt is a késői klubváltók közé tartozhat, ám nem kizárt, hogy marad a Brannban. A debreceni Yannick Mbengono Lengyelországba, pontosabban a Podbeskidzie Bielsko-Bialába távozhat, ezzel Varga József után újabb játékos hagyhatja el a DVSC-t.

Lencse László is odébb állhat Magyarországról, információink szerint Fülöp Márton csapattársa lehet az Aszterasz Tripolisznál.

♦♦♦

8.15 Ismétlés a tudás anyja, avagy, kezdjük azzal, ami már volt: amint észrevehették, két helyen is állandóan fellelhetők az NSO-n a legfrissebb hazai és nemzetközi átigazolások. A gyűjtőben mindig a legfrissebb húsz átigazolási hír illetve cikk látszódik – ha a magyar átigazolási gyűjtőre kíváncsi, azt emitt érheti el, míg a nemzetközi transzferekről (már ha nem olvassa kollégánk, Bacskai János rendszeres összefoglalóit) itt tájékozódhat.

♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦

Ezzel le is zárjuk a szerdai eseményeket, folytatás csütörtök reggeltől. Jó éjszakát!

23.58 AZ INTER ISMÉT LEPASSZOLTA KÖZÉPPÁLYÁSÁT. Az Internazionale fél évre kölcsönadta McDonald Marigát a szintén az olasz élvonalban szereplő Parmának. A 25 éves kenyai középpályás már harmadszor igazol a sárga-kékekhez. Bővebben itt.

♦♦♦

22.14 CASSANIT ÉS ACQUAFRESCÁT IS KÖLCSÖNADTÁK. A Fiorentina labdarúgócsapata a tavaszi idényre kölcsönadta védőjét, Mattia Cassanit a Genoának. Tőzsér Dániel klubja a nyáron végleg megveheti a 29 éves játékost, aki mindössze nyolc bajnokin jutott eddig szóhoz a 2012–2013-as szezonban. Szintén kölcsönadták Robert Acquafrescát, aki országot is vált, ugyanis a Bologna 25 éves támadója tavasszal a spanyol élvonalban szereplő Levantét szolgálja majd.

♦♦♦

21.35 ÉS ÍME, AZ ELSŐ KUVAITI FUTBALLISTA ANGLIÁBAN! Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Nottingham Forest Haled al-Rasidi személyében kuvaiti kapust igazolt a kuvaiti al-Arabitól. Történelmi tettet hajtott végre a kétszeres BEK-győztes Forest, hiszen al-Rasidi az első kuvaiti futballista, aki Angliába igazolt. A 25 éves kapus tavaly nyáron már eltöltött egy hónapot a nottinghami klubnál.

♦♦♦

21.19 AZ INTER NEM SAJNÁLTA A PÉNZT AZ ÚJ MODRICRA. Az Internazionale 11 millió euróért megvette a Dinamo Zagrebtől Mateo Kovacicot. A 18 éves középpályás teljesítményétől függően további 4 millió euró vándorolhat a horvát klub bankszámlájára. Bővebben itt.

♦♦♦

20.50 NÉMET KLUB IS ÉRDEKLŐDIK LENCSE IRÁNT. Mint korábban megírtuk, Lencse az Aszterasz Tripoliszba szerződhet, ám a végleges megegyezés még nem született meg. Ha a felek nem jutnának dűlőre, a Videoton csatára Németországba igazolhat, ugyanis a Bundesliga 2.-ben a 17. helyen álló Sandhausen is érdeklődik iránta.

♦♦♦

19.20 ÚJRA PEZSEG AZ ANZSI. Akad némi pénz "Gazdagesztánban", a legismertebb kiszemelt a francia Florent Malouda, akit kétmillió euróért vennének meg a Chelsea-től, és évi 4.5 milliós fizetéssel csábítják. Az Anzsi egyébként azért kezdett el Maloudával tárgyalni, mert a Benficával nem tudott megegyezni az argentin Nicolás Gaitán átigazolásáról. A nagy durranás viszont a brazil Willian megszerzése lenne: a Sahtar Doneck brazil szélsőjét a Chelsea és a Tottenham orra elől 34 millió euróért vihetik el a dagesztániak.

♦♦♦

18.55 SZŰRŐT SZERZETT AZ INTER. Megegyezett egymással az olasz Internazionale és a német VfB Stuttgart: a szerb védekező középpályás, Zdravko Kuzmanovics Milánóban folytatja. A szerződés aláírása előtt még elvégzik az orvosi rutinvizsgálatokat, jelentette be a 25 esztendős játékos ügynöke, Marko Naletilics. Kuzmanovicsnak egyébként a nyáron lejárt volna szerződése a sváboknál.

♦♦♦

18.40 BALOTELLI LESZÁLLT MILÁNÓBAN. Pontosabban a nagy kincset rejtő magánrepülőgép landolt a városban, fedélzetén az AC Milan legújabb ékességével. Mario Balotelli elárulta, hogy rohant Milánóba, mert már régóta várta türelmetlenül, hogy itt folytassa. Ki hitte volna?! Egyébként sapka volt rajta, nem látszott, milyen színű a hajkoronája.

♦♦♦

18.40 ANELKA AZ "ÖREG HÖLGYÉ". Az olasz bajnok Juventusnál folytatja pályafutását Nicolas Anelka: a 33 éves francia labdarúgó a kínai Sanghaj Shenhuától szerződött a torinói alakulathoz. A három fél már korábban megalkudott, de az aláírásokra csak most került sor. A kínaiak egy fél évre 600 ezer euróért adják kölcsön a nyűgös franciát, aki kétszer ennyit tehet majd zsebre Torinóban ezen idő alatt. Ha elégedettek lesznek Anelkával az olaszok, egy újabb fél évre meghosszabbíthatják a kölcsönszerződést.

♦♦♦

18.20 ARGENTIN NAPOK PALERMÓBAN. Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo leigazolta a kétszeres argentin válogatott támadót, Mauricio Sperdutit a Newell's Old Boys együttesétől. Hamarosan egy honfitársa is követheti, a Queens Park ugyanis minden bizonnyal kölcsönadja a tavaszra a támadó középpályás Alejandro Faurlínt. Ő lenne a hatodik argentin a keretben...

♦♦♦

18.10 MAGYAR TENGELY AZ ASZTERASZNÁL? Görög sajtóértesülések szerint Lencse László, a Videoton labdarúgója fél évig a görög Aszterasz Tripoliszhoz szerződik kölcsönben, amely Fülöp Márton személyében már a keretében tud egy magyar légióst. Bővebben itt!

♦♦♦

17.55 MINDKÉT PANDIANI ELHAGYTA A FEDÉLZETET. Otthagyta ugyanis a Villarreal labdarúgó-csapatát az uruguayi csatárlegenda, a 36 esztendős Wálter Pandiani. Az egykori válogatott ék a szintén spanyol, de harmadik vonalbeli Atlético Balearesben folytatja, és a "sárga tengeralattjáróból" vele tartott új csapatához fia, Nicolás is.

♦♦♦

17.30 COUTINHO A LIVERPOOL ÚJ 10-ESE. A húszesztendős brazilért 13.7 millió eurót kasszírozott az Inter, amely 3.8 millióért vette 2010-ben a Vascótól. A Liverpool a remek fizetés mellett a 10-es mezzel is várta Coutinhót, aki 2015-ig írt alá az angolokhoz.

♦♦♦

17.10 RÉSZLET-KÉRDÉS. A Tuttomercatoweb értesülései szerint az olasz Siena egy új, 900 ezer eurós ajánlatot tett a Videotonnak a gólerős támadóért, Nikolics Nemanjáért. A magyar egyesületnek olasz értesülések szerint nincs már kifogása az ajánlat anyagi részével, csak azzal, hogy a Siena több részletben utalná az összeget, de a Videoton ragaszkodik az egy összegben való fizetéshez.

♦♦♦

16.58 LE FER NEM VETTE AZ AKADÁLYT.
Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Twente holland középpályása, Leroy Fer tízmillió euróért az angol élvonalbeli Evertonhoz igazolhat, de az üzlet az utolsó pillanatban meghiúsult. Bővebben itt.

♦♦♦

16.43 SUTTYOMBAN LONDONBAN. Az újgazdag orosz Anzsi Mahacskala holland edzője, Guus Hiddink bejelentette, hogy kongói-francia védője, Christopher Samba elutazott Londonba. Samba az angol fővárosban a Queens Park labdarúgó-csapatával tárgyal szerződéséről.

♦♦♦

16.35 MEGVAN AZ ÚJ GATTUSO? Nos, a Napoli új szerzeményét, Josip Radosevicet az AC Milan korábbi nagy teherbírású középpályáshoz, Gennaro Gattusóhoz hasonlítják. A 18 éves horvát válogatott futballista szerdán aláírt a nápolyiakhoz.

♦♦♦

16.30 UNIVERZÁLIS PORTUGÁL RÓMÁBAN. A jobbhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető Bruno Pereirinha már Rómában van orvosin, s három évre aláír a Lazióhoz. A lisszaboni Sportingtól érkező 24 éves játékosért kétmillió eurót fizetnek az olaszok. Részletek itt.

♦♦♦

16.09 ÉRTESÜLÉSEINK IGAZNAK BIZONYULTAK, VARGA JÓZSEF A BUNDESLIGÁBA IGAZOLT. A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva a hivatalos honlapján megerősítette, amit korábban a Nemzeti Sport Online már jelzett, hogy Varga József a Bundesligában folytatja pályafutását. A játékos a tavaszi szezonban kölcsönben szerepel majd a Greuther Fürthben. Részletek itt »

♦♦♦

15.55 ÚJABB BRAZIL JÖHET A PL-BE. Brazíliából oldaná meg csatárgondjait az angol élvonalbeli Tottenham. Leandro Damiaót, a brazil Internacional játékosát már korábban kinézte magának a Spurs, s most úgy tűnik, meg is szerezheti a 23 éves válogatott csatárt, akinek vételárát 18 millió euróra taksálják. A londoniaknál Jermain Defoe sérült, Emmanuel Adebayor pedig az Afrika-kupán van, így csak a fiatal Jonathan Obika az egyetlen igazi csatár a keretben.

♦♦♦

15.40 SEVILLÁBAN A LENGYEL TIZENEGYESÖLŐ? Tovább keresi a Real Madridhoz távozó Diego López utódját a Sevilla, s a jelek szerint Przemyslaw Tyton lesz az. A PSV lengyel válogatott kapusának – aki a 2012-es Eb nyitó meccsén büntetőt fogott – ügynöke megerősítette, hogy a spanyol csapattal tárgyalnak, és állítólag már a megegyezés is megszületett.

♦♦♦

15.35 ÉRDEKLŐDŐK KATARBÓL. A La Gazzetta dello Sport információi szerint katari klubok érdeklődnek Dejan Sztankovics iránt. A 34 éves szerb középpályás 2004 óta erősíti az Internazionalét, most azonban állítólag több katari klub kívánságlistájának az élén szerepel.

♦♦♦

15.15 ERŐSÍTÉS MANCHESTERBŐL. A Championshipben szereplő Blackpool az idény végéig kölcsönvette Reece Wabarát a Manchester Citytől. Az angol U20-as válogatott középhátvéd legutóbb az Oldhamnél szerepelt kölcsönben, s a Liverpool elleni győztes FA-kupa-meccsen gólt is szerzett a „vörösök” ellen.

♦♦♦

15.00 EGY JÖTT, EGY MENT. Az Ajaccio is küzd a bennmaradásért a Ligue 1-ban, a francia együttes ennek érdekében Ronald Zubarral erősítette meg keretét. A 27 éves középhátvéd jól ismeri a francia bajnokságot, hiszen több mint 100 meccsen lépett pályára a Caen és az Olympique Marseille színeiben.

Carl Medjani ellenben elhagyja az Ajacciót, a francia U21-es válogatott korábbi csapatkapitánya a második vonalban szereplő AS Monaco játékosa lett.

♦♦♦

14.50 CHELSEA? NEM! Jack Butland, a Birmingham City angol válogatott kapusáért bejelentkezett a Chelsea, de ő maradni akar jelenlegi csapatában. A 19 éves futballista állandó játéklehetőséget szeretne, ezért hallani sem akar a londoni „kékekről”. Jól döntött? Részletek itt »

♦♦♦

14.41 MOZGÁS NÜRNBERGBEN. Két játékost is szerződtetett a kiesés elől menekülő Nürnberg. A japán támadó középpályás, Mu Kanazaki 2014 nyaráig írt alá, kontraktusa opciós joggal két évvel meghosszabbítható. A másik érkező Muhammed Ildiz, a 21 éves középpályás 300 ezer euróért hagyta ott a Rapid Wient.

♦♦♦

14.30 A Panathinaikosz megállapodott a szerződésbontás részleteiről Lukasz Vintrával, aki szabadon igazolhatóvá válik, és a PAOK vinné is.

♦♦♦

14.13 BALOTELLI KÉSIK. Az eredeti tervekhez képest szerény ötórás késéssel érkezik meg Milánóba Mario Balotelli, mivel köd nehezíti a repülést (illetve nem lehet repülni a köd miatt). A reptéren tömegével tanyáznak a tétlen zsurnaliszták.

A városi rivális Inter elnöke, Massimo Moratti amondó, Balotelli még ezen az áron (20 millió euró) is igen jó vétel. (Egyben valószínűleg abban is reménykedik, hogy a kezelhetetlen csatár a piros-feketéknél sem juhászodik meg).

♦♦♦

14.04. GÖRÖGÖT FOGTAK. A Chievo szerződteti a Panathinaikosz több poszton (balhátvéd, balszélső, védekező középpályás) bevethető görög válogatott játékosát, Nikosz Szpiropuloszt. Szakmai veszteség, ám anyagi nyereség az egyébként is pocsék pénzügyi helyzettel küszködő Panának (a bajnokság meg már úgyis elment...). A veronaiak korábban a Palermo albán kapusát, Samir Ujkanit is kölcsönvették.

♦♦♦

13.34 KÖLCSÖN. A Fiorentina a több játéklehetőség reményében kölcsönadta a Novarának svájci U17-es világbajnok támadóját, a bosnyák származású Haris Seferovicot.

♦♦♦

13.27 A KAMARA HASZNA. Nyüzsögnek a Kamarák. Mohamed (Medo) Kamara, a Sierra Leone-i válogatott középpályása a Boltonba megy a Partizan Beogradtól, Kei Kamara (a változatosság kedvéért ő is Sierra Leone-i válogatott, de ő csatár) pedig a Sporting Kansas City mezét cserélheti a Norwichéra.

♦♦♦

13.24 ROMÁN VÉDŐRE VADÁSZIK A MARSEILLE. A francia La Provence szerint könnyen elképzelhető, hogy Razvan Rat a Sahtar Doneck mezét az Olympique Marseille-ére cseréli. A francia lap úgy tudja, hogy a francia bajnoki címért harcoló OM 500 000 eurót kínál a 31 éves, 87-szeres román válogatott balhátvédért.

Az ellenben eldőlt, hogy a húszesztendős francia támadó középpályás, Florian Thauvin ugyan 2017-ig a Lille-be igazolt (ez még nem újdonság), de az idényt jelenlegi klubjánál, a Bastiánál fejezi be, és csak utána csatlakozik a LOSC-hoz (ez már igen).

♦♦♦

13.06 ÖRÜLNEK A BÉCSI LILÁK. Az Austria Wien kölcsönbe visszaszerezte a Monacóval szerződésben álló Nacer Barazitét, akinek sokkal jobban ment Bécsben, mint Monte-Carlóban. Egyelőre fél év kölcsön, de van vásárlási opció is.

♦♦♦
12.55 LEÁRAZÁS. A Stuttgarter Nachrichten is úgy tudja, hogy Zdravko Kuzmanovics az Interé. Viszont ők csak egymillió eurót említenek vételárként.

Úgyis most van a téli leárazás.


♦♦♦

12.39 NIKOLICS-UPDATE. A La Gazzetta dello Sport mercato-részlege úgy tudja, hogy Nikolics Nemanját tényleg kölcsönveszi a Siena a Videotontól. A saját honlapot üzemeltető olasz újságíró, Alfredo Pedulla is úgy értesült, megvan egyezség a Vidivel. Hivatalos megerősítés nincs egyik fél részéről sem, így jobb ezt fenntartásokkal kezelni.

♦♦♦

12.16 ERŐSÍT A NAPOLI. A TuttoNapoli úgy tudja, a Napoli megegyezett a Portóval, és fél évre kölcsönveszi a belső védő Rolandót. Rolando fél évre jön, a Napolinak opciós joga van megvásárlására. A nápolyiak egymillió eurót fizetnek most, és hét és félért vehetik meg. A 27 éves, portugál válogatott védőre a QPR is hajtott.

♦♦♦

12.06 MEGMEREVEDETT A FRONTVONAL. Leroy Fer visszautazott Hollandiába, miután a Twente és az Everton álláspontja semmivel nem közeledett. Az Everton továbbra is biztosítékot szeretne arra, hogy nem hiába ad ki 8.5 millió fontot, és teljesítményarányosan fizetne a Twentének, az enschedeiek meg nem kérnek ebből – írja a BBC főmunkatársa, Phil McNulty.

♦♦♦

12.00 VISSZA MAHACSKALÁBÓL. Kicsit leült a mozgás, de lesz ez még másként is! A Sky Sports úgy tudja, a Queens Park Rangers hivatalos ajánlatot tett az Anzsi Mahacskala pusztító fellépésű védőjéért, a kőkemény Chris Sambáért. Kollégánk szerint megunta a banánt (amivel többször is megdobták a némileg rasszista helyi fanatikusok).

♦♦♦

11.40 KUZMANOVICS AZ INTERBEN? Ezequiel Schelotto gyakorlatilag biztosra vehető átigazolása mellett az Internazionale úgy tűnik, megszerzi a Stuttgart középső középpályását, Zdravko Kuzmanovicsot is. Részletek »

♦♦♦

11.15 KOREAI EBÉD. A Queens Park Rangers hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Csunnam Dragons koreai válogatott balhátvédjét, Jun Szuk Jungot. A 22 éves szélsőhátvéd megkapta munkavállalási engedélyét, vízumra vár.

Aztán megismeri Harry Redknappet.

♦♦♦

11.14 BILBAÓI KIVÁNDORLÁS. A spanyol As úgy tudja, Fernando Llorentén kívül Fernando Amorebieta is elhagyja a nyáron (és ingyen, mert neki is lejár a szerződése) az Athletic Bilbaót. Az Everton, a West Ham és a Stoke is érdeklődéssel figyeli ezt.

♦♦♦

11.10 LABBADIA MARAD. A Stuttgart vezetőedzője, Bruno Labbadia két évvel meghosszabbította szerződését a svábokkal. Részletek »

♦♦♦

11.04 PÖRÖGNEK AZ ANGOLOK. A Stoke City megegyezett az FC Dallas amerikai szélsőjének, Brek Shea-nek az átigazolásáról. Az amerikai válogatott játékosnak még át kell esnie az orvosi vizsgálaton, plusz munkavállalási engedélyre is szüksége lesz. Colin Kazim-Richards (avagy Kazim Kazim) visszamehet Angliába, a Galatasarayból végleg az őt már korábban kikölcsönző Blackburnbe szerződik.

♦♦♦

11.00 KONKURENCIA. A Genoa kicsit még hízlalná a keretét, a játékos-összevásárlás olasz nagymesterei kétmillió eurós csalit lógatnak a paraguayi Olimpia Asunción elé. A kiszemelt a Tőzsér Dániellel egy poszton játszó (középső középpályás, ballábas – igaz, szélsőhátvédként is bevethető) válogatott Richard Ortíz.

♦♦♦

10.52 SAJÁTOS KARRIER. Azt, hogy Azerbajdzsánban sok elkölteni való pénz van, az is mutatja, hogy egyre jobb nevű játékosokat szerződtetnek a klubok. A Khazar Lankaran például most megszerezte a Betis, a Xerez és a Zaragoza volt kapusát, Toni Doblast. A spanyol edző irányította csapatnak egyébként van brazil, horvát, mali, görög, román, bolgár, török és spanyol légiósa.

♦♦♦

10.48 MU! Nem Manchester United ezúttal: a német élvonalbeli 1. FC Nürnberg megállapodott a japán válogatott Kanazaki Muval, akit ma be is mutatnak. A japánok Kagava óriási sikere óta igencsak „szivárognak” a Bundesligába.

♦♦♦

10.42 KARRIERLEHETŐSÉGEK. A Mallorcához kölcsönbe került Alan Hutton szívesen maradna végleg a spanyol klubnál – ezzel egyben be is árazta azt, hogy milyen jövőt lát magának az Aston Villánál. Vagy nem bízik a Villa bennmaradásában...

♦♦♦

10.38 JÖHET A TORONY. A BBC Sport igen határozottan állítja, hogy a Queens Park Rangers ma tárgyalóasztalhoz ül a Stoke City képviselőivel, és megpróbálja megszerezni Harry Redknapp menedzser egyik kedvencét, Peter Crouchot. A Stoke hajlandó eladni a toronymagas centert, viszont a QPR által feldobott ajánlatot (Jamie Mackie és készpénz) nem vette be a klubvezetők gyomra – a City inkább nagyjából tízmillió fontot szeretne.

♦♦♦

10.12 BALOTELLI EBÉDRE MILÁNÓBAN. Mario Balotelli magánrepülőgéppel, 12.30-kor érkezik Milánóba, hogy részt vegyen a kötelező orvosi vizsgálaton, majd aláírjon az AC Milanhoz. Végül nem Pato kilences mezét örökli meg, hanem megkapja a 45-öst.

♦♦♦

ÁTIGAZOLÁSI GYŰJTŐK. Az utolsó húsz magyar átigazolási hír itt, az utolsó húsz nemzetközi átigazolási hír pedig amott!

♦♦♦

10.06 DROGBA SOKKOLT. Didier Drogba Galatasarayhoz igazolása mélyen megrázta (avagy, ahogy ők mondják, teljességgel sokkolta) korábbi klubját, a Sanghaj Senhuát. A kínaiak közleményben jelezték: véleményük szerint Drogba szerződése még érvényes, az elefántcsontparti támadó szerződést szegett, és a klub így a FIFA-hoz fordul. Részletek itt »

♦♦♦

9.45 NEM KELL A PREMIER LEAGUE. A francia Lille angol csapatok (az Arsenal és a Newcastle) elől halászta el a Premier League-be még nem kívánkozó Bastia-játékost, Florian Thauvin-t.

♦♦♦

9.42 BAJZÁT A SZPARIBAN. A nyiregyhazaspartacus.hu közleménye szerint a Pécsett kegyvesztett Bajzát Péter Nyíregyházán folytatja pályafutását. Részletek itt! »

♦♦♦

9.40 HUH? Elég bizarrul hangzik egy északír csatár a Serie A-ban, de hát láttunk már furcsább dolgot is – a hírek szerint Kyle Lafferty a Palermóba igazol kölcsönbe,opciós vásárlási joggal. A Sion négymillió eurót kaszálhat a támadón.

♦♦♦

9.35 WIGAN VANNAK... A Premier League túlélő-specialista kiscsapata, a Wigan Athletic kölcsönvenné volt játékosát, a Hamburgban (nem) játszó Paul Scharnert. Ezt maga Roberto Martínez menedzser erősítette meg, megállapodás akár már ma.

♦♦♦

9.30 FEL, VÖRÖSÖK! Philippe Coutinho, az Inter sokat ígérő, ám tehetségéből gyanúsan gyakran keveset mutató támadója már Liverpool-mezzel pózol. Még nem a hivatalos bemutatás során, mert az az orvosi után lesz. Fotó itt!

♦♦♦

9.23 PÓTKAPUS. A Braga kapusa, Beto lesz a Real Madridhoz távozó Diego Lopez utódja a Sevilla labdarúgócsapatánál. Részletek »

♦♦♦

9.19 HUZAVONA. Az Everton már megállapodott a Twentéről Leroy Fer átigazolásáról, csakhogy az orvosi vizsgálaton kibukott: a sprőd stílusa miatt „kidobóembernek” becézett középpályás térdével nincs minden rendben. Az Everton vagy csökkentett árat akar, vagy belevenni néhány klauzulát (például: a Twente aszerint kapná meg a pénz egy részét, hogy Fer hány meccsen játszik) a szerződésbe, a hollandok meg erre beintettek. A tárgyalások folytatódnak, happy end nem kizárt.

♦♦♦

9.17 PLETYKASZAG. David Villa nevét bedobták a Manchester Citynél, bár a Barcelona az érdeklődő Arsenalnak azt mondta, a csatár nem eladó. De mivel a sejkek nagyban játsszák a Football Managert, lehet, hogy mégis.

(és a sugar daddy funkció is be van kapcsolva náluk)

♦♦♦

9.13 Bundesliga-transzferbörze: a bal oldalon száguldozó Michel Bastos a Schalke 04-be igazolt, a bő kerettel rendelkező Wolfsburg (Felix Magath annak idején mindenkit összevásárolt...) pedig alig győzi kölcsönadni fölös játékosait. Részletek »

♦♦♦

9.05 A MILAN MEG KERETET SZŰKÍT. Balotelli érkezésével lehet, hogy túl sokan nyüzsögnének Milanellóban, mindenesetre Urby Emanuelson féléves kölcsönjáték keretében valószínűleg a Fulhamhez igazol.

♦♦♦

9.02 KIVÁLÓ, DE ÖNZŐ CSATÁR ELADÓ! Olasz és ukrán sajtóhírek szerint Mauro Zárate, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lazio argentin támadója nagy valószínűséggel a Dinamo Kijevhez igazol. Kijevben sem fog passzolni. Tovább »

♦♦♦

9.01 VISSZA A LEGENDÁT! Bár a Fenerbahce labdarúgócsapata még nem erősítette meg, de török sajtóértesülések szerint Emre Belözoglu visszatér a török együtteshez. Részletek itt »

♦♦♦

8.56: Kérdezhetik, hogy hová mehet, aki holnap éjfélig nem talál csapatot (Juhász Roland esetében felmerülhet például ez a kérdés)? Nos, a nagy piaczárás után nyitva lesz még a svéd, a norvég, a finn, az ukrán, az orosz, a litván, az észt, a lett, a lengyel, a bolgár, a magyar, a svájci, a boszniai, a román, a török és a szerb kapu.

♦♦♦

8.50: Ami külföld, címszavakban. Roberto Mancini is megerősítette, hogy Mario Balotelli a Milanba megy, ma orvosi, a csatár vagy 9-es, vagy 45-ös lesz új csapatában. Az angol bulvárrészleg alighanem maga alatt van.

Napi Balotelli azért így is lesz.

Coutinho minden bizonnyal elmegy a Liverpoolhoz, az Inter viszont megszerzi az Atalantától Ezequiel Schelottót. A Fiorentina megkísérli meggyőzni a PSG-t arról, hogy a párizsiaknak nem kell annyira Momo Sissoko – a firenzei lilák kölcsönbe, vásárlási opcióval vennék meg.

♦♦♦

8.45: És ami ma várható a hazai piacon. Varga József iránt élénk külföldi érdeklődés van, kérdés, mi lesz a sorsa a DVSC egyik legjobbjának. Yannick Mbengono valószínűleg távozik, a lengyel Podbeskidziével, a Jagielloniával és egy ciprusi csapattal is tárgyal a klubvezetők engedélyével. Ha a Jagielloniával egyezik meg, akkor a leginkább a bölényekről (no meg a bölényfűről és a zubrówkáról elhíresült Bialysztok szolgáltatásait élvezheti a jövőben. A lengyel sajtóban a nevét a Podbeskidzie Bielsko-Bialánál is bedobták. És valószínűleg ez lesz a megoldás (a bölényfüves térség helyett).

Tarmo Kink tárgyal a Győrrel, ezt Észtországban és a Nemzeti Sportnak is megerősítette. Döntés valószínűleg péntekig.

Bajzát Pétert Simon Attila megszerzése után elpasszolná a Pécs, Elbert Gábor három érdeklődővel tárgyalt. Heten elmennek kölcsönbe Kozármislenybe, a drága (de legalább cserébe szerény teljesítményt nyújtó) Solomon Okoronkwo pedig nagyjából mehet, amerre lát. Pécsi rezümé itt.

Nikolics Nemanja nevét az olaszok bedobták a sienai átigazolási darálóba, konkrétum viszont továbbra sincs – persze Itáliában az utolsó pillanatban is könnyen mennek az átigazolások.

♦♦♦

8.45: Kezdjük azzal, ami már volt: amint észrevehették, két helyen is állandóan fellelhetők az NSO-n a legfrissebb hazai és nemzetközi átigazolások. A gyűjtőben mindig a legfrissebb húsz átigazolási hír illetve cikk látszódik – ha a magyar átigazolási gyűjtőre kíváncsi, azt emitt érheti el, míg a nemzetközi transzferekről (már ha nem olvassa kollégánk, Bacskai János rendszeres összefoglalóit) itt tájékozódhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik