Liga 1: ismét vereséget szenvedett a Sepsi

Vágólapra másolva!
2019.04.08. 22:21
null
Coman (jobbra) szerezte a hazaiak második gólját
Hiába az első félidei jó játék, hiába Niczuly Roland kiváló kapusteljesítménye, csapatkapitányának hatalmas hibái miatt a Sepsi OSK ezúttal is kétgólos vereséget szenvedett Bukarestben, az FCSB otthonában.

 

Szokatlanul óvatosan kezdték a meccset a csapatok, az első fél órában egyik kapu sem forgott veszélyben, a tizenhatoson belülre is csupán pontrúgások nyomán került néha a labda. Egyedül Hora került helyzetbe, a hálóba is lőtte a labdát, amelyet azonban kézzel vett át, így érvénytelen volt a hazai gól.

Az apatikus hangulatot Filip törte meg jobb alsó sarkot megcélzó távoli lövéssel, de Niczuly látványos vetődéssel védett. A rendre szabálytalanul megállított Tandia jóval erőtlenebb, lapos kísérlettel válaszolt, majd a 40. percben már be is talált, de lesről tette. A széleken egyre lendületesebben előretörő szentgyörgyiek szinte percenkét eljutottak az FCSB kapuja elé, amelynek védői Florest, majd Nouviert is csak megelőző pillanatban szerelték. Az első félidő legnagyobb ziccerét azonban Niczulynak kellett hárítania, aki Gnohere 9 méterről, félollóval kapura küldött labdáját ütötte ki.

A szünetben furcsa cserét hajtott végre Mihai Teja, az FCSB edzője: a 20. percben, Pintilii sérülése miatt becserélt Morutan helyére küldte be Florinel Comant, alighanem Gigi Becali utasítására, a tulajdonos korábban a „román Mbappénak” nevezte a játékost.

A húzás bejött, a fiatal szélső nyolc perc alatt eldöntötte a meccset, bár ebben Ousmane Viera is nagy segítségére volt. Az elefántcsontparti védő előbb szabálytalanul állta útját ellenfelének, Gnohere pedig belőtte büntetőt, majd sikeres szerelés után „gólpasszt” adott Comannak, aki könnyedén küldhette a bal alsó sarokba labdát, ezzel az évad harmadik egymás elleni meccsén is betalált a szentgyörgyieknek.

A meccs érdemi része ezzel le is zárult, a listavezető CFR elleni hátrányát éppen az egymás elleni meccs előtt három pontra csökkentő FCSB azonnal takarékos üzemmódra váltott, a Sepsi pedig ismét igazolta, hogy nem szeret felállt védelem ellen játszani. Csak Hora próbálkozott rendületlenül, de Moura blokkja és Niczuly lábbal védése megakadályozták a gólszerzésben, amikor pedig 11-est kunyerált, csak sárga lapot kapott.

A ráadáspercekben a Sepsi közel járt első bukaresti góljához: Tandia éles szögből lőtt, Blagradean lábbal védett, a szöglet után pedig Flores középről, alig öt méterről a kapust találta telibe.

LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 2–0
(Gnohere 51. – 11-esből, F. Coman 59.)
Astra Giurgiu–Viitorul 1–4
Az állás:
1. CFR 37 pont, 2. FCSB 34, 3. Craiova 30, 4. Viitorul 26, 5. Astra 21, 6. Sepsi 20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik