nemzetisport.hu 2018.11.26 18:18 Frissítve: 2018.11.26 19:00

Libertadores-kupa: Genova felajánlotta stadionját a visszavágóra

Genova városa felajánlotta, hogy rendezzék meg stadionjában a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, amelyen az argentin River Plate a nagy rivális Boca Juniorst fogadná.

A Libertadores-kupa döntőjének első felvonásán 2–2-re végeztek a felek (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a két csapat a Boca Juniors otthonában 2–2-re végzett a finálé első felvonásán  – ezt a heves esőzések miatt kellett elsőre elhalasztani – , a másodikat viszont kétszer is el kellett napolni a rendbontások és azok következményei miatt.

Az új időpontról egyelőre nincs hír, de a helyszínre jött egy javaslat. A genovai városi tanács hétfőn kapcsolatba lépett a csapatokkal és a dél-amerikai szövetséggel (CONMEBOL), hogy hivatalosan is felajánlja az olaszországi Luigi Ferraris Stadiont a visszavágóra.

Az ötlet nem légből kapott, hiszen mindkét argentin klubnak vannak genovai gyökerei – a Boca Juniorsnak konkrétan az egyik beceneve is az, hogy genovaiak.

„Büszkén látnánk vendégül önöket, bizonyos szempontból az első otthonukban” – áll Stefano Anzalone közleményében, amelyben arra utal, hogy mindkét klub alapítói között számos genovai felmenőkkel bíró személy található meg.

„Lehetőséget teremtene arra, hogy megújítsuk a mély barátságot, amely történelmileg összeköt minket” – tette hozzá.

 

2020.07.05 21:36:03

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sportruházat önmagában fogyóeszköz is, a különböző eseményekhez fűződő egyedi darabok olyan töltetet hordoznak, amelynek erejét, üzenetét csak felerősíti a múló idő, főleg a szép új világ megérkeztével, az újrakezdés örökérvényűségének hitében.

2020.07.05 17:59:46

Minden más foci R. Gy.

Jobban játszott a vendégcsapat, és a második hely is elérhető közelségbe került.

2020.07.05 11:25:44

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A Poli Iasi nyolcadik próbálkozásra győzte le először a sepsiszentgyörgyi együttest.

2020.07.04 17:10:04

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A zsolnaiak előnye az utolsó forduló előtt egy pont a második helyen, de még a DAC is megszerezheti az ezüstöt.