nemzetisport.hu 2018.11.24 23:34 Frissítve: 2018.11.25 00:34

Libertadores-kupa: döntöttek, elhalasztják a finálé visszavágóját

Magyar idő szerint eredetileg szombat este 21 órakor kezdődött volna a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, melyen a River Plate a Boca Juniorsszal készül(t) összecsapni a 2–2-re végződő első meccs után. A mérkőzés előtti órák most sem teltek el balhé nélkül, így a szövetség végül a találkozó elhalasztása mellett döntött.

 

Már órákkal a kezdés előtt egymásra találtak a River Plate és a Boca Juniors szurkolói, ami miatt folyamatos rendőri jelenlétre volt szükség.

Eddig semmi különös, a probléma ott kezdődött, mikor a vendég Boca játékosai megérkeztek a stadionhoz, a rendőrök ugyanis úgy döntöttek, ez az a pillanat, amikor be kell vetni a könnygázt.

VAMOS CARAJO !!!

Ezzel csak egy gond volt: a River drukkerei előtte néhány pillanattal dobálták meg úgy a vendégek buszát, hogy szinte az összes ablak betört.

É Desporto on Twitter

Ennek következtében pedig a könnygáz bejutott a buszba, és míg a szurkolókat nem annyira zavarta, több futballista is rosszul lett, elhányta magát, sőt, a sofőrjük a beszámolók szerint el is ájult.

A Boca Juniors stábja hivatalos orvosi véleményt kért a futballistákról, és jelezték: elképzelhetőnek tartják, hogy kérik a meccs elhalasztását.

Szinte minden Boca-játékos rosszul lett és elhányta magát, mire bejutott az öltözőbe… (Fotó: Twitter)

Eközben a „leleményes” szurkolók azzal trükköztek, hogy gyermekeik testére rögzítik a pirotechnikai eszközöket, hogy azokat be tudják csempészni a stadionba.


És még el sem kezdődött a mérkőzés...

FRISSÍTÉS: A hivatalos információk szerint egy órát biztosan tolnak a kezdésen, azaz magyar idő szerint 22 óra előtt nem kezdődik el a találkozó. A helyszínen tartózkodó újságírók szerint azonban sokkal valószínűbb, hogy el is marad a mérkőzés, amelyet így egy későbbi időpontban játszanak majd le.

Magyar idő szerint 21.30-kor Daniel Angelici, a Boca Juniors elnöke azt mondta, a FIFA kizárással fenyegette meg a klubot, ha nem játsszák le szombaton a találkozót. Marcelo Gallardo, a River Plate edzője azt mondta, a Boca mellett áll, belemegy az elhalasztásba, és szóba is került egy szerdai zárt kapus meccs. Csakhogy a televíziós jogtulajdonos és a FIFA hallani sem akar erről.

ÚJABB FRISSÍTÉS: Pablo Pérez, a Boca csapatkapitánya egyik társával éjszakára kórházban marad, mert üvegszilánk ment a szemébe.

 

 

A CONMEBOL közölte, orvosai kivizsgálták a Boca – stadionban maradt – játékosait, és orvosi szempontból nem látják okát a mérkőzés elhalasztásának.

UTOLSÓ FRISSÍTÉS: A meccs kezdését magyar idő szerint 21.50-kor 23.15-re halasztották, majd később a szövetség a találkozó elnapolása mellett döntött. A Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját magyar idő szerint vasárnap 21 órától rendezik.

2020.09.27 23:46:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem mellesleg szponzorom is volt, azaz inkább mecénásom, még ha nem is tudta. A nagyapámra mindenben számíthattam, visszatérően javasoltam neki, hogy kössünk üzletet, én adok neki öt forintot, ő ad helyette egy tízest.

2020.09.27 16:49:19

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A kupapofon után a Dunaszerdahely hazai pályán kétgólos sikert aratott a Trencín ellen.

2020.09.26 18:33:14

Minden más foci H. D.

Hiába egyenlített emberhátrányban a vendégcsapat, sorozatban harmadszor nyert az NK Osijek.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.

2020.09.25 16:15:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Először nyert ebben az idényben a Sepsi, amely idegenben egygólos hátrányból fordított a Voluntari ellen.