Libertadores-kupa: elhalasztják a River–Boca mérkőzést – újfent

Vágólapra másolva!
2018.11.25. 18:14
null
Pablo Pérez szemén sok minden múlik (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint eredetileg szombat 21 órakor kezdődött volna a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, amelyen a River Plate a Boca Juniorsszal készült összecsapni. A találkozó előtt azonban a River szurkolói megtámadták a Boca csapatbuszát, amelyben több futballista is megsérült, így előbb 24 órával elhalasztották a meccset, most pedig úgy döntöttek, hogy egy még későbbi időpontban játsszák majd le, hogy a Boca Juniors játékosai felépülhessenek.

 

Mint arról beszámoltunk, a River Plate szurkolói szombaton megtámadták a Libertadores–kupa-döntő visszavágójára utazó Boca Juniors-játékosok buszát, s miközben a rendőrség könnygázzal és vízzel oszlatni kezdte a tömeget, a betört ablakokon keresztül a futballistáknak is kijutott az „élményből", többen elhányták magukat, a sofőr pedig – állítólag – el is ájult.

A támadásban megsérült Pablo Pérez, a Boca csapatkapitány, akinek szilánk került a szemébe, így egy másik csapattársával együtt az éjszakát kórházban is kellett töltenie.

A Boca vasárnap délután hivatalos közleményben jelezte, csak úgy vállalja a játékot az új időpontra, magyar idő szerint vasárnap 21 órára halasztott mérkőzésen, ha az orvosok szerint minden játékosuk bevethető lesz. A klub vezetői szerint ugyanis csorbulna a fair play, s nem lennének egyenlőek a feltételek, ha a szurkolói vandalizmus miatt kényszerülnének változtatni az együttes összeállításán egy ilyen fontos mérkőzésen. Emellett hivatalosan is kérték a dél-amerikai szövetséget (CONMEBOL), hogy napolják el újfent az összecsapást.

A kérésre reagálva Alejandro Domínguez, a CONMEBOL paraguayi elnöke magyar idő szerint nem sokkal 18 óra előtt bejelentette, nem tartják meg a visszavágót az új időpontban sem, helyette a két csapattal egyeztetve még tovább halasztják. Végleges időpont egyelőre nincs.

A döntő első mérkőzése 2–2-es döntetlent hozott a Boca pályaválasztása mellett – azt a találkozót szintén el kellett halasztani egyszer, akkor azonban nem a drukkerek, hanem az időjárás szólt közbe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik