Libertadores-kupa: parázs hangulat, négy gól, döntetlen a Superclásicón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 22:28
Hiába vezetett kétszer is a Boca Juniors, a River Plate az idegenben kiharcolt 2–2-es döntetlennek hála kényelmesebb helyzetből várhatja a Libertadores-kupa döntőjének november 24-ei visszavágóját.
Elképesztő hangulatot hozott a Boca–River döntő első felvonása (Fotó: Boca Juniors)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Elképesztő hangulatot hozott a Boca–River döntő első felvonása (Fotó: Boca Juniors) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A heves esőzések miatt szombatról vasárnapra halasztották a Boca Juniors–River Plate Libertadores-kupa-döntő első mérkőzését. A találkozó magyar idő szerint este 8-kor kezdődött Buenos Airesben, ahol – ahogyan azt várni lehetett – pazar hangulatot varázsoltak a hazai drukkerek.

Az első gólra a 34. percig kellett várni, a valamivel veszélyesebben futballozó Boca szerzett vezetést Ramon Abila találatával, igaz, ehhez kellett a River kapuját őrző Franco Armani bizonytalansága is (1–0).

Nem örülhettek sokáig a hazaiak, egész pontosan 108 másodpercig tartott ugyanis az előnyük. A gólöröm után jöhetett a középkezdés, onnantól pedig kettő passz kellett a vendégcsapatnak, hogy Lucas Pratto a védőjét lefutva 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezze az egyenlítő találatot (1–1).


Az első félidő hosszabbításában másodszor is megszerezte a vezetést a Boca. Sebastian Villa szabadrúgása után Darío Benedetto csúsztatott védhetetlenül a kapu bal felső sarkába (2–1).



A két Buenos Aires-i rivális a második félidőben is nagy iramot diktált, és egy pillanatig nem tűnt kérdésesnek, hogy lesz még gól a Bombonerában. A 61. percben meg is született: a jó 40 méterről elvégzett és kapu elé ívelt River-szabadrúgás után a menteni igyekvő Carlos Izquierdoz a saját kapujába fejelt az érkező Pratto elől – öngól. 2–2


A hajrában a vendégek igyekeztek kevesebbet kockáztatni, így a Boca enyhe fölénybe került, ami a labdabirtoklást és a helyzeteket számát illeti, de igazi ziccerig egészen a 90. percig nem jutottak a hazaiak. Ekkor Benedetto kapott remek labdát a tizenhatoson belül, csupán a kapust kellett volna valahogyan becsapnia, ám Armani lábbal, óriási bravúrral védett.

A hosszabbítás pillanataiban jártunk, amikor Abila homorított egyet a büntetőterületen belül, de hiába reklamált tizenegyest, pechjére a játékvezető nem értett vele egyet.

A finálé első mérkőzése után a River Plate lehet a boldogabb, vagy talán jobb, ha azt mondjuk: a Boca Juniors lehet a bosszúsabb.

LIBERTADORES-KUPA
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Boca Juniors–River Plate 2–2 (R. Abila 34., D. Benedetto 45+1., ill. L. Pratto 35., Izquierdoz 61. – öngól)
A visszavágóra november 24-én kerül sor a River otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik