Katar: Xavi új ötlete – tíz tíz elleni meccsek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 12:27
null
Xavi formabontó ötlettel állt elő (Fotó: AFP)
A volt Barcelona-klasszis, Xavier Hernández új koncepcióval állt elő, szerinte jót tenne a futballnak, ha eggyel kevesebben játszanának, és tíz tíz elleni összecsapások lennének.

 

A négyszeres BL-győztes Xavi (jelenleg a katari al-Szadd középpályása) a labdarúgással kapcsolatos új elgondolásait osztotta meg egy interjúban.

„Eggyel kevesebb játékossal kéne felküldeni a csapatokat. A futballisták már fizikailag és taktikailag is fejlettek manapság, és úgy érzem, lehetne így játszani. Jót tenne nekik, ha több területtel rendelkeznének a pályán" – kezdte az okfejtését a Barcelona legendája, Xavi a Catalunya Rádiónak, és az új rendszerét a Diego Simeone (az Atlético Madrid vezetőedzője) által preferált játék ellentettjének nevezte.

„Több mérkőzésen is előfordult már, hogy miután egy embert kiállítottak mind a két féltől, az összecsapás hirtelen sokkal élvezhetőbb lett. Ez persze a támadó felfogású együtteseket támogatná, ha szeretnénk látni a labdarúgókat bevállalni rizikós helyzeteket, több lövést megpróbálni, akkor ez a rendszer megoldást jelenthet" – mondtaa 38 éves spanyol klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik