Franciaország: mindannyian felelősek vagyunk a vb-kudarcért - Abidal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.29. 10:06
A szövetségi kapitánytól a játékosokig a stáb minden tagja felelősséggel tartozik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon mutatott gyenge teljesítményért, legalábbis Éric Abidal, a francia válogatott védője szerint.

A spanyol bajnok FC Barcelona légiósa katasztrofálisnak nevezte a vb-szereplést, s elmondta, folyamatosan hiányolta a klubcsapatában tapasztalt jó hangulatot, miután a nemzeti együttes öltözőjében barátságtalannak és ridegnek érezte a légkört.

„Sokat gondoltam a Barcelonára Dél-Afrikában – fogalmazott a 30 éves futballista. – Háború folyt a kapitány és a sajtó között, s az egésznek mi, játékosok ittuk meg a levét.”

A tornán a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, s a vb egyik legnagyobb botrányát is ők szolgáltatták, miután Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen például a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára.

A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játszanak felkészülési mérkőzést Oslóban, de az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc egyetlen futballistára sem számít azok közül, akik a vb-n szerepeltek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik