FIFPro: három realos, négy barcás a legjobb középpályások között

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 15:09
null
Xavi 2011-ben is tagja volt az év csapatának, 2012-ben ismételhet (Fotó: Reuters, archív)
A profi labdarúgókat tömörítő szervezet (FIFPro) és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 15 középpályásnak a nevét, akik közül három bekerül a 2012-es év legjobb csapatába.

Az elmúlt három évben két spanyol futballista dominált a FIFPro év csapatának középpályáján, Xavi és Andrés Iniesta. Utóbbi sorozatban háromszor ott volt a FIFPro tizenegyében, Xavi már négyszer. A tavalyi középpályássor (Xavi, Iniesta, Xabi Alonso) megismétlődhet idén is, ugyanis a Real Madrid játékosa is a jelöltek között van.

Idén hat spanyol játékos van a középpályások között: Xavi, Iniesta, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, David Silva és Xabi Alonso.

A nomináltak között vannak olyanok, akik korábban már legalább egyszer bekerültek az év csapatába: Frank Lampard (2005), Andrea Pirlo (2006) és Steven Gerrard (2007, 2008, 2009).

Eden Hazard az egyetlen, aki debütál a listán. A belga középpályás a 2011–2012-es szezonban a francia bajnokság (Ligue 1) legjobbja lett, majd az angol Chelsea-hez szerződött.

A legjobb támadók listáját november 29-én, csütörtökön teszik közzé.

A 15 LEGJOBB KÖZÉPPÁLYÁS A FIFPRO SZERINT
Xabi Alonso (spanyol, Real Madrid), Sergio Busquets (spanyol, Barcelona), Cesc Fabregas (spanyol, Barcelona), Steven Gerrard (angol, Liverpool), Eden Hazard (belga, Chelsea), Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona), Frank Lampard (angol, Chelsea), Luka Modric (horvát, Real Madrid), Mesut Özil (német, Real Madrid), Andrea Pirlo (olasz, Juventus), Franck Ribéry (francia, Bayern München), David Silva (spanyol, Manchester City), Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München), Yaya Touré (elefántcsontparti, Manchester City), Xavi (spanyol, Barcelona).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik