Felkészülés: Marco Rossi első meccsén ötöt kapott a DAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 22:59
A Budapest Honvéd korábbi vezetőedzője, a kispesti csapattól bajnoki címmel búcsúzó Marco Rossi által irányított DAC első nyári felkészülési mérkőzésén 5–1-es vereséget szenvedett az osztrák bajnok Red Bull Salzburgtól.

A dunaszerdahelyi együttes számára jól kezdődött a meccs, hiszen a 18 esztendős Marko Divkovic fejesével már a 12. percben megszerezte a vezetést, ám az osztrákok még az első fél órán belül egyenlítettek. A szünetben mindkét csapat sokat cserélt, majd a második játékrészben nagy fölénybe kerültek az osztrákok, akik a duplázó Minamino Takumi vezérletével fölényes győzelmet arattak (5–1). A DAC-ban Vida Kristopher az első, míg Kocsis Gergő és Mervó Bence a második félidőt töltötte a pályán.Vida Kristopher az első, míg Kocsis Gergő és Mervó Bence a második félidőt töltötte a pályán.

SALZBURG–DAC 5–1

Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev az osztrák másodosztályú Wattens pénteki legyőzését követően szombaton 1–1-es döntetlent játszott a Botosanival. A magyar válogatott védő a második félidőben kapott lehetőséget, amikor már nem változott az eredmény.

A Szántó Tamást az első félidőben soraiban tudó Rapid Wien ikszelt a Celtickel (1–1), míg a Vécsei Bálinttal felálló Lugano kiütéses vereséget mért alsóbb osztályú ellenfelére (8–1) – igaz, az élvonalbeli alakulat nyolc góljából hat az utolsó 20 percben született.

Szoboszlai Dominik csapata, az osztrák második vonalban érdekelt Liefering egy góllal legyőzte a német Bundesliga 2.-től búcsúzó 1860 Münchent (1–0). A 16 esztendős magyar középpályás a 65. percig volt a pályán, és a meccs elején veszélyes szabadrúgással vétette észre magát.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FC Liefering (osztrák)–1860 München (német) 1–0
AC Sementina (svájci)–Lugano (svájci) 1–8
Sahtar Doneck (ukrán)–Bochum (német) 2–0
CSZKA Moszkva (orosz)–Partizan Beograd (szerb) 3–0
Rapid Wien (osztrák)–Celtic (skót) 1–1
Salzburg (osztrák)–DAC (szlovákiai) 5–1
Dinamo Kijev (ukrán)–Botosani (román) 1–1
Dinamo Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár) 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik