Conte: Az Inter célja a bajnoki cím, de minket nehéz legyőzni

Vágólapra másolva!
2013.09.15. 12:30
null
Antonio Conte szerint a Juventust idén is nagyon nehéz lesz legyőzni (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Manchester City döntetlent játszott a Stoke City otthonában, míg a Chelsea kikapott a Goodison Parkban az Evertontól – Manuel Pellegrini elégedetten értékelt, míg José Mourinho reméli, játékosai legközelebb már értékesítik a helyzeteket. A 222. Derby d'Italia után Antonio Conte úgy véli, csapatát, a Juventust nehéz legyőzni, míg az Internazionale vezetőedzője, Walter Mazzarri büszke fiaira azért, hogy már a szezon mostani szakaszában ilyen teljesítményt produkálnak, a Torino vezetőedzője pedig nem érti, hogy játszhattak a hosszabbításban négy percig emberhátrányban a 97. percben egyenlítő Milan ellen. A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti elégedett az új játékosokkal, Gerardo Martino szerint a Barcának nem a 94. percben kellett volna lezárni a Sevilla elleni meccset.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

Tovább várat magára a Manchester City első idegenbeli győzelme a bajnokságban – Manuel Pellegrini csapata gól nélküli döntetlenre végzett a Stoke Cityvel. A 60. születésnapját hétfőn ünneplő szakember ennek ellenére elégedett a döntetlennel.

„Nagyon nehéz meccs volt. A Stoke otthona kellemetlen hely, ráadásul az sem könnyítette meg a helyzetünket, hogy kedden Bajnokok Ligája-mérkőzés vár ránk, továbbá most tértek vissza a játékosok a válogatottjuktól. Tehát jó a döntetlen – vélekedett Pellegrini. – A futballisták két meccset játszottak a nemzeti csapatukban. Nekünk hét fellépésünk lesz huszonegy nap alatt. Ezért úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtottunk. Több helyzetet szerettünk volna kidolgozni, de ha a Cardiff ellen is így játszottunk volna, akkor ott sem kapunk ki. Mindig győzni akarunk, de ha ez nem sikerül, akkor gondoskodnunk kell róla, hogy ne veszítsünk.”

José Mourinho visszatérését követően először kapott ki bajnokin a Chelsea. A portugál szakember a rossz helyzetkihasználással indokolta együttese vereségét.

„Nem szereztünk gólokat. Megvolt az esélyünk, de nem találtunk be. A futballban jártas emberek hétről hétre megtapasztalják ezt: ha nem szerzel gólt, semmissé válik, amit elterveztél” – elmélkedett a labdarúgás alapjairól Mourinho.

„Ha nem rendelkezünk a gyilkos ösztönnel, akkor meg kell szereznünk. Eto'o egész pályafutása során bírt ezzel a képességgel, ennek ellenére már annak is örültem, ha részt vett a játékban. Nem gondolnám, hogy az élesség hiánya az oka, hogy kihagyta a lehetőségeit. Schürrle átadásánál Barrynek lehetősége volt visszazárni. Ha gyorsabb a passz, akkor bumm, Eto'o gólt szerzett volna” – védte meg az első félidő derekán jóformán üres kapus helyzetet hibázó kameruni csatárt a menedzser.

„Lehet, hogy egy nap három helyzetünkből három gólt fogunk lőni, és három-nullára nyerünk. Ma huszonegy lövésünk volt, amelyek közül kilenc talált kaput. Az Everton találata előtt nagy helyzeteink voltak: Eto'o ziccere és fejese, Schürrle fölé emelt labdája, valamint a második félidőben Ramires is könnyen gólt szerezhetett volna. A játékosok jók, így előbb-utóbb jönni fognak a gólok is” – bizakodott Mourinho.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN

Először veszített pontokat a spanyol bajnokságban a Real Madrid. A „királyiak” a hozzájuk hasonlóan eddig szintén hibátlan Villarreal otthonában értek el 2–2-es döntetlent. Carlo Ancelotti vezetőedző sokkal inkább a bajnokin most debütált két új szerzeménnyel, Asier Illarramendivel és Gareth Bale-lel, mint sem az eredménnyel foglalkozott.

„Azt gondolom, Bale boldog, mert megszerezte első gólját a klub játékosaként. Mint minden más csapattársának, neki is nehéz volt ez a mérkőzés, de jól viselkedett a pályán” – méltatta az olasz szakember a Tottenhamtől csaknem 100 millió euróért érkezett játékost, aki az első félidő 39. percében vette be az ellenfél kapuját.

„Először játszottak együtt, a gólhoz vezető út mindkettejük esetében a szélekről indulva vezet. Elképzelhető, hogy oldalt cserélnek majd a jövőben, ez nem szokatlan” – utalt a Cristiano Ronaldo, Bale duóra Ancelotti, aki a walesi szélső mellett a Real Sociedadtól megvásárolt Illarramendi teljesítményére is kitért.

„Jól játszottak. Nem adtam nekik kilencven percet, az első meccsükön ez nem lett volna jó ötlet, ezért hatvan perc játék után lecseréltem őket” – fűzte hozzá az olasz tréner.


Villarreal 2-2 Real Madrid (All Goals) 14.09... by ourmatch

Az ősi rivális Barcelonának ugyanakkor több szerencséje volt, hiszen Alexis Sánchez 94. percben szerzett góljának köszönhetően otthon tartotta a három pontot a Sevilla ellen. A katalánokat irányító Gerardo Martinóban maradt hiányérzet a meccs után.

„Az első félidőben mindent megtettünk annak érdekében, hogy gólt szerezzünk, öt nagy lehetőséget is kidolgoztunk. A második játékrészben azonban megváltoztak a dolgok, a Sevilla becserélt játékosai veszélyesek voltak, ám még így is lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést, de ezt nem tettük meg” – mondta Martino, aki szerint a Sevilla azért tudott egyenlíteni, mert a katalánok elveszítették a kontrollt a meccs fölött.

Amikor csapatként játszunk, az egyének tudnak villogni – tette hozzá az argentin szakember, majd véleményt formált csapata egyik legjobbjáról, Neymarról is.

Kifogástalan mérkőzést játszott, mert nemcsak támadott, hanem védekezett is” – zárta mondandóját a szakember.

OLASZORSZÁG, SERIE A

Nem bírt egymással az Internazionale és a Juventus a 222. Derby d'Italián, miután a milánóiak argentin támadójának, Mauro Icardinak a 73. percben szerzett góljára két perccel később a torinóiak chilei középpályása, Arturo Vidal válaszolt.

„Ma este bebizonyosodott, hogy az Inter célja a bajnoki cím ebben a szezonban, minket viszont nagyon nehéz legyőzni – kezdte meccs utáni értékelését Antonio Conte, a „zebrák” vezetőedzője. – Nagyon jól játszottunk egy jó ellenfél ellen. Az Inter nincs versenyben az európai kupaporondon, így minden erejével a bajnokságra tud fókuszálni, ezért játékosai erőnlétileg jobb állapotban vannak.”

„Szilárd csapat ellen játszottunk, különösen az első félidőben. A szünet után hajtottunk a győzelemért, ami nagy dolog annak tükrében, hogy ilyen rövid ideje vagyunk együtt” – elemzett Walter Mazzarri, a milánóiak vezetőedzője.

„A Genoa és a Catania ellen is jók voltunk, és bár minden tiszteletem az övék, egyikőjük sem a Juventus szintje. Szerettem volna, ha megközelítjük azt a játékunkat, amit az első két meccsen mutattunk. Büszke vagyok arra a teljesítményre, amit a szezon ezen szakaszában nyújtunk” – mondta a tréner, aki a játékvezető ténykedésével nem kívánt foglalkozni, de megítélése szerint Vidal nem szabályos körülmények között egyenlített, sőt a szünetben lecserélt Stephan Lichtsteinernek meg kellett volna kapnia a második sárga lapját.

A kék-feketék gólját szerző Icardinak fülsiketítő élményben volt része, miután megszerezte első gólját tétmeccsen az Inter színeiben.

„Csodálatos, hogy a Juventus ellen találtam be először. A szurkolók hangja hihetetlen volt, amikor a labda a kapuba került. Nagyon hangosak voltak. Remélem, hogy folytatjuk, amit elkezdtünk. Természetesen minden évben szeretnék gólt szerezni a Juve ellen” – nyilatkozta az argentin csatár.


Inter vs. JUVENTUS highlights SKY by Yasor90

A Torino úgy játszott 2–2-es döntetlent a Milan ellen, hogy a 87. percig két góllal vezetett, sőt a vendégek a 97. percben egyenlítettek tizenegyesből.

A hazaiakat irányító Giampiero Ventura nem érti, hogy a játékvezető miért nem engedte, hogy a hosszabbítás utolsó perceiben végrehajtsák az utolsó cserelehetőségüket, pedig többször is elhagyta a játékteret a labda.

„Nem hiszem, hogy ez korrekt lenne. Ha a labda elhagyja a pályát, jogunkban áll cserélni, mellesleg olyan nincs, hogy egy csapat négy percig emberhátrányban játsszon, mert nem tud változtatni. Amikor Larrondo jelezte nekünk, hogy súlyos a sérülése, készen álltunk arra, hogy cseréljünk, és vártuk, hogy a bíró is engedélyt adjon erre. Lehet, hogy találkoznunk kellene a játékvezetői bizottsággal, amely elmagyarázná, hogy mi történt. A legutóbbi fordulóban az Atalanta ellen kaptunk egy olyan gólt, amit mindenki szerint nem kellett volna megadni les miatt” – dühöngött Ventura, aki szerint játékosai megérdemelték volna a győzelmet, amely nagy lendületet adott volna nekik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik