Bajnokok Kupája: öt gól a Real–Barcán; Neymar ismét villogott

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 07:28
null
A Barcelona 3–2-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Kupáján (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona 3–2-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Nemzetközi Kupája nevű, Egyesült Államokban zajló felkészülési labdarúgótornán. Az esemény másik vasárnap hajnali mérkőzésén a Manchester City 3–0-ra nyert a Tottenham ellen.

FC BARCELONAREAL MADRID

Noha csak felkészülési mérkőzés volt a hajnali, szemmel láthatóan mindkét vezetőedző komolyan vette (igaz, a madridiaktól hiányzott Cristiano Ronaldo), már csak a presztízs miatt is: a Real Madrid a Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kovacic – Bale, Benzema, Asensio összeállításban, az Ernesto Valverde irányította Barcelona a Cillessen – Al. Vidal, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar tizeneggyel kezdte a „Bajnokok Kupája el Clásicóját”.

Sokáig kérdés volt, Neymar kezd-e a találkozón, a brazil csillag körül ugyanis nagy a feszültség a Paris Saint-Germainnel való huzavona miatt.

Hogy a gránátvörös-kékek hamar aggódhassanak, arról épp Neymar gondoskodott, aki rögtön az első percben, egy cselsorozat végén bokáját fájlalva a földre huppant, de ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.

Ezután már a futball játszotta a főszerepet: a 3. percben Lionel Messi révén vezetést szerzett a Barca, miután az argentin kilenc méterről emelt a Real kapujába (1–0).

Messinek szerencséje volt, lövése ugyanis megpattant Varane lábán.

Sokat nem kellett várni a másodikra, a 7. percben Neymar találta meg Ivan Rakiticet, aki 15 méterről a jobb alsóba bombázott (2–0). Hamar szépített a madridi együttes, a 14. percben Mateo Kovacic három Barca-játékos között szlalomozott át, majd 17 méterről, mértani pontossággal kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (2–1).

Zidane gárdája még a félidő előtt egyenlített – a 36. percben egy kontra végén Marco Asensio vette be hét méterről Cillessen kapuját.

A mérkőzést eldöntő gól az 50. percben esett: Neymar jobb szélről becsavart szabadrúgása után az üresen hagyott Gerard Piqué öt méterről a bal felsőbe belsőzött (3–2).



A második félidő már nem volt annyira eseménydús, mint az első – a Barcelona 3–2-re legyőzte a Real Madridot.

MANCHESTER CITY–TOTTENHAM

A Bajnokok Kupája másik vasárnap hajnali találkozóján a Manchester City simán, 3–0-ra diadalmaskodott a Tottenham ellen.

Pep Guardiola az Ederson – Kompany, Stones, Otamendi – Walker, De Bruyne, Fernandinho, David Silva, Danilo – Gabriel Jesus, Sterling kezdőt küldte pályára.

A „kékek” vezető gólját John Stones szerezte a 10. percben, egy szabadrúgást követően hét méterről, csukafejessel a jobb alsóba bólintott (1–0).

Az első félidő hosszabbításában Gabriel Jesus félelmetesen nagy ziccert rontott – a brazil támadó öt méterről a teljesen üres kapuba belsőzhetett volna, ám rosszul találta el a labdát, a helyzetből így majdnem bedobás lett…

A második játékrész is a Cityről szólt. A 72. percben Raheem Sterling Nasri nagyszerű passza után, egy az egyben a kapussal nem hibázott (2–0), a hosszabbításban Brahim Díaz állította be a 3–0-s végeredményt.

A két nyári szerzemény, Danilo és Kyle Walker nagyszerű teljesítményt nyújtott a két szélen. A Manchester City kiválóan futballozott, végig irányított. A Guardiola-társaságnak összesen húsz kapura lövése volt, és sokkal több gólt is szerezhetett volna: Sergio Agüerónak például két óriási kapufája is volt.

BAJNOKOK KUPÁJA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
Manchester City (angol)–Tottenham (angol) 3–0 (1–0)
Manchester City:
Ederson (Murics, 79.) – Kompany (Mangala, 59.), Stones(Adarobioyo, 74.), Otamendi – Walker (Duhaney, 75.), De Bruyne (Nasri, 59.), Fernandinho (Y. Touré, 60.), David Silva (Foden, 59., Danilo (Sané, 74.) – Gabriel Jesus (Agüero, 60.), Sterling (B. Díaz, 79.). Vezetőedző: Pep Guardiola
Tottenham: Lloris (Vorm, 46.) – Alderweireld, Verthongen (Wimmer, 70.), Davies – Trippier (Walker-Peters, 79.), Dier, Alli (Janssen, 74.), M. Dembélé (N'Koudou, 54.), Winks (Oakley-Boothe, 71.) – Eriksen – Kane. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Stones (10.), Sterling (72.), B. Díaz (91.)

Real Madrid (spanyol)–FC Barcelona (spanyol) 2–3 (2–2)
Real Madrid:
Navas – Carvajal (Hakimi, 74.), Varane (Vallejo, 46.), Ramos (Nacho, 46.), Marcelo (T. Hernández, 74.) – Modric (Isco, 46.), Casemiro (M. Llorente, 74.), Kovacic (Ceballos, 74.) – Bale (Rodríguez Arnaiz, 74.), Benzema (Mayoral, 74.), Asensio (Lucas, 46.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Barcelona: Cillessen – Al. Vidal (Semedo, 63.), Piqué (Mascherano, 73.), Umtiti (Vermaelen, 63.), Jordi Alba (Digne, 73.) – Rakitic (Alena, 73.), Busquets (Samper, 73.), Iniesta (Sergi Roberto, 46.) – Messi (D. Suárez, 63.), L. Suárez (Alcácer, 63.), Neymar 8Arda Turan, 73.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gólszerző: Kovacic (14.), Asensio (36.), ill. Messi (3.), Rakitic (7.), Piqué (50.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik