Aranylabda 2015: C. Ronaldo, Messi, Neymar – ki nyer ma?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.11. 08:34
null
Messi, C. Ronaldo vagy Neymar – este az egyikük díjat kap (Fotó: AFP)
A Barcelona argentin kiválósága, Lionel Messi nyerte meg a 2015-ös Aranylabdát! Az argentin klasszis ötödször hódította el az év legjobbjának járó elismerést. A második helyen a Real Madrid kiválósága, Cristiano Ronaldo végzett, a harmadik Messi csapattársa, a brazil Neymar lett. Az esemény kapcsán a Nemzeti Sport Online egész napos élő hírfolyammal jelentkezik!

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNKAT A GÁLÁRÓL ITT OLVASHATJÁK!

A FŐSZEREPLŐK

LIONEL MESSI és NEYMAR triplázásra vezette a Barcelonát a tavasz során. Az argentin a válogatottal ezüstérmes lett Chilében a Copa Américán, míg brazil csapattársa Messi sérülése alatt elképesztő formában játszott az ősszel, és repítette a katalánokat. CRISTIANO RONALDO az ősszel nem játszott csúcsformában, és a trófeáknak is híján volt ebben az évben, ám a 2014–2015-ös szezonban 48 találatával ő érdemelte ki a spanyol gólkirálynak járó Pichichi-trófeát.

Messi 2007 óta folyamatosan ott van a legjobb háromban, Cristiano Ronaldo – szintén attól az évtől kezdve – csak 2010-ben maradt le a dobogóról.

• HÁROM-HÁROM ÉRV CRISTIANO RONALDO, MESSI ÉS NEYMAR MELLETT

Az edzők között a Barcelonával Bajnokok Ligája-győztes LUIS ENRIQUE az egyik jelölt, a Barcával korábban szintén triplázó, jelenleg a Bayern Münchent irányító PEP GUARDIOLA a másik, míg a chilei válogatottal kontinensbajnok JORGE SAMPAOLI a harmadik aspiráns.

A GÁLA

A díjátadó gála 18.30 ÓRAKOR KEZDŐDIK Zürichben. Az eseményt élőben közvetíti az M4 SPORT és az EUROSPORT1 is, illetve élőben lehet követni a fifa.com-on és a FIFA YouTube-csatornáján, valamint a NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐ HÍRFOLYAMÁBAN is.

Ahogy az előző évben, most is Kate Abdo kapta az egyik házigazda szerepét, mellette azonban lesz még egy házigazda. A FIFA hivatalos közleményben jelezte, a műsorvezető hölgy mellett, aki egyébként folyékonyan beszél angolul, franciául, németül és spanyolul, egy színész, James Nesbitt tűnik majd fel a színpadon. Az 50 esztendős északír színész – aki hatalmas Manchester United-drukker – a mozirajongóknak a Hobbit-filmekből lehet ismerős, ezenkívül többnyire brit sorozatokban játszik.

A DÍJAK VÁROMÁNYOSAI

A 2015-ÖS FIFA-ARANYLABDA – A HÁROM JELÖLT
Cristiano Ronaldo
(portugál/Real Madrid)
Lionel Messi
(argentin/Barcelona)
Neymar
(brazil/Barcelona)

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik futballistának kellene kapnia az Aranylabdát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 2015-ÖS ÉV EDZŐJE – A HÁROM JELÖLT
Pep Guardiola
(spanyol/Bayern München)
Luis Enrique (spanyol/Barcelona)
Jorge Sampaoli (argentin/chilei válogatott)

A 2015-ÖS ÉV NŐI LABDARÚGÓJA A HÁROM JELÖLT
Carli Lloyd (amerikai/Houston Dash)
Mijama Aja (japán/Okajama Yunogo Belle)
Célia Sasic (német/1. FFC Frankfurt)

A 2015-ÖS ÉV EDZŐJE A NŐI LABDARÚGÁSBAN A HÁROM JELÖLT
Jill Ellis
(amerikai/amerikai válogatott)
Mark Sampson
(walesi/angol válogatott)
Szaszaki Norio
(japán/japán válogatott)

A PUSKÁS-DÍJ HÁROM JELÖLTJE
Alessandro Florenzi (olasz/AS Roma)
Wendell Lira (brazil, Goianésia)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)

ALESSANDRO FLOREZNI GÓLJA


WENDELL LIRA GÓLJA



LIONEL MESSI GÓLJA


NEM ADNAK ÁT ELNÖKI KÜLÖNDÍJAT.
Joseph Blatter elnök 2001 óta minden alkalommal átadta a különdíjat, idén viszont nem teheti meg, mert a FIFA független etikai bizottsága december 21-én nyolc évre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. A szövetséget a február 26-i tisztújításig ideiglenesen a kameruni Issa Hayatou vezeti, aki ott lesz a zürichi eseményen, ő mondja majd a hivatalos megnyitóbeszédet, de az elnöki különdíjat nem adja át. Ezt a FIFA a testületet sújtó korrupciós válsággal is indokolta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik