Álomcsapat: Messi és Alaba a hónap sztárja; Barca-PSG 3-2

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.03. 14:38
null
Suárez, Messi és Piqué február után a márciusi ESM-álomcsapatba is bekerült (Fotó: Reuters)
A három Barcelona-játékos megőrizte helyét az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – által havonta összeállított álomcsapat márciusi tizenegyében: Gerard Piqué, Luis Suárez és Lionel Messi az előző hónaphoz hasonlóan bekerült a legjobb tizenegy játékos közé, sőt, az argentin a legtöbb szavazatot is begyűjtötte.

 

Messi a tizennégy lapból tíznél került be a havi álomcsapatba, mellette David Alaba teljesítményét is kiemelésre érdemesnek látta a többség, a Bayern München osztrák játékosa kiváló formában teljesített az elmúlt hetekben, kilenc voksot kapott, így különösen nagy csapás a sérülése a bajorok számára. A három barcelonai mellett ő tudta megőrizni a helyét a februári álomcsapathoz képest.

A Barcelona mellett a BL-ben a Chelsea-t búcsúztató PSG képviselteti legalább két játékossal magát, David Luiz és Marco Verratti is jó meccseket tud maga mögött. Érdekesség, hogy a két csapat a BL negyeddöntőjében épp egymással került szembe. A védelembe Piqué, Alaba és Luiz mellett Giorgio Chiellini, a középpályára Kevin De Bruyne és Felipe Anderson került be, a kaput Bernd Leno védi.

A támadósorban Messi és Suárez mellett ezúttal Harry Kane a harmadik tag, így a szintén kiváló márciust lezáró Carlos Tévez hét szavazattal kimaradt az ESM összeállításából.

AZ ESM MÁRCIUSI ÁLOMCSAPATA
Bernd Leno (Leverkusen, 4 voks) Giorgio Chiellini (Juventus, 3), Gerard Piqué (Barcelona, 6), David Luiz (PSG, 5), David Alaba (Bayern München, 9) – Kevin De Bruyne (Wolfsburg, 7), Felipe Anderson (Lazio, 6), Marco Verratti (PSG, 5) – Lionel Messi (Barcelona, 10), Luis Suárez (Barcelona, 8), Harry Kane (Tottenham, 8)

A 2014–2015-ÖS IDÉNY VOKSOLÁSAI
SZEPTEMBER
OKTÓBER
DECEMBER

JANUÁR
FEBRUÁR

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik