A Bayern és Kroos kezd kidőlni, Arsenal: „Még életben vagyunk!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 10:17
null
Az aranylabdás és a címeres „balhé” mellett remélhetőleg azért a futballra is jut idő Madridban (Fotó: Reueters)
Szombaton újra felélednek a topligák a hétközi BL- és El-fordulót követően. Angliában az éllovas Chelsea a „mumus” Sunderlanddel csap össze, Spanyolországban és Németországban a fáradtság a fő beszédtéma, Olaszországban pedig a veszekedés helyett inkább lazítanak. Topliga-beharangozó.

 

ANGLIA, PREMIER LEAGUE

A Gera Zoltán korábbi klubjához, a West Bromwich Albionhoz látogató Arsenalnál a szokásos probléma vár megoldásra: össze kell rakni a középpályát Jack Wilshere nélkül. A két nappal ezelőtt bokaműtéten áteső fiatal angol a hírek szerint jó három hónapos kényszerpihenőre számít, ez pedig újra felvet pár kérdést az „ágyúsoknál”.

A profi pályafutásából különböző sérülések miatt 119 hetet az oldalvonalon kívül töltő Wilshere mellett Mikel Arteta, Yaya Sanogo, Theo Walcott, Danny Welbeck és Wojciech Szczesny sem százszázalékos, így könnyen lehet, hogy B-csapattal kezd a WBA ellen Arsene Wenger együttese, amely az angol tabella 8. helyén szerénykedik.

„A szombati meccs tökéletes alkalom arra, hogy megmutassuk, a PL-ben is számolni kell velünk, még életben vagyunk!” – mondta Per Mertesacker a találkozó előtt.

A bajnokságban és a BL-ben is szárnyaló Chelsea a Sunderland vendége lesz. A „fekete macskák” elleni találkozót nem vehetik félvállról a londoniak, hiszen áprilisban épp a piros-fehérektől elszenvedett vereséggel szakadt meg José Mourinho nagy chelsea-s sorozata, amely 77 veretlen hazai meccset számlált az angol élvonalban.

Az Arsenalt az előző fordulóban legyőző, sérülésektől szenvedő Manchester United a kiesés elől menekülő Hull City elleni sikerrel újra csatlakozhat az élmezőnyhöz, az előző öt mérkőzésén csupán egy pontot gyűjtő Liverpool pedig a Stoke ellen lép pályára. Könnyen lehet, hogy már Brendan Rodgers állása a tét.

„Néhány hónappal ezelőtt még én voltam a legjobb, megválasztottak az év menedzserének, most pedig mindenki arról beszél, hogy ki fognak rúgni. Mit tehetnék? A játékra fókuszálok” – mondta csapata sajtótájékoztatóján Rodgers.

OLASZORSZÁG, SERIE A

Az olaszok nem kényeztetnek el minket szombaton: Sassuolo–Hellas Verona, illetve Chievo–Lazio találkozót rendeznek a hét és a hónap utolsó előtti napján. A római gárdának ez persze nem jelent problémát, hiszen ha sikerül legyőznie a 18. Chievót, átmenetileg a tabella 3. helyéig is feljöhet a Stefano Pioli együttese. Ehhez persze szükség van a három pontra, amely annak ismeretében, hogy a Lazio az előző két meccsét elbukta, már nem is tűnik olyan könnyen begyűjthetőnek.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

Az olaszokkal ellentétben a német élvonalban kapkodhatjuk majd a fejünket, hat találkozót rendeznek szombaton. A tabellát veretlenül vezető Bayern München Berlinbe, a Herthához látogat, és bár a hazaiak nincsenek kimondottan jó formában – előző öt meccsükből hármat elveszítettek –, a bajorok fáradtságában bízhatnak.

A Manchester Citytől elszenvedett vereség során ráadásul hetven percet emberhátrányban futballozott a Bayern, ami különösen sok energiát emészt fel.

„Tíz emberrel lehozni egy ilyen meccset szinte lehetetlen, rengeteg energiát kivett belőlünk az angliai meccs. Nem lesz könnyű ezt követően a hétvégén újra teljes bedobással pályára lépni, de természetesen Berlinben is a három pontra hajtunk” – mondta Manuel Neuer.

Pep Guardiola biztosan rotálni fog, így a sérülések és a pihentetések miatt szinte biztos, hogy Thiago, Javi Martínez, Holger Badstuber, David Alaba, Claudio Pizarro, Philipp Lahm, Sebastian Rode, valamint Arjen Robben sem lép pályára, Bastian Schweinsteiger a hosszú szünet után viszont újra a kezdőben juthat lehetőséghez.

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA

Ha a bajorok kapcsán a fáradtságról esett szó, akkor mit szóljon Toni Kroos? A Real Madrid német középpályása az utóbbi hetekben többször is elmondta, nagyon várja már a szünetet.

„Elképesztően hosszú ez a sorozat, végigjátszottam egy teljes szezont a Bayernnel, jött a világbajnokság, utána pedig a kupák és a felkészülési meccsek, majd a bajnokság és a BL a Real Madriddal. Fáradt vagyok, életemben nem játszottam még ennyit egyszerre, jöhetne már a nyár…” – mondta Kroos, aki Ancelotti elmondása alapján a Málaga elleni szombati meccset sem „ússza meg” játékpercek nélkül.

A hatalmas meccsterhelés miatt szombaton talán a Manchester Unitedtől kölcsönvett Javier Hernández is szerephez juthat. Bár a mexikóit sérülések nem hátráltatták, ebben a szezonban mindössze 151 percet töltött a pályán a blancók mezében a La Ligában.

Az aranylabdás és a címeres „balhé” mellett remélhetőleg azért a futballra is jut idő Madridban, hiszen ha legyőzik a Málagát Cristiano Ronaldóék, átmenetileg öt pontra növelhetik előnyüket a tabella élén, mivel a két fő rivális, a Barcelona és az Atlético Madrid csak vasárnap lép pályára.

A királyiaknak nem kell izgulniuk, történetük során eddig csupán egyszer szenvedtek vereséget a Málagától a spanyol bajnokságban.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ
2014. november 29., szombat
13.45 West Bromwich Albion–Arsenal
16.00 Burnley-Aston Villa
16.00 Liverpool–Stoke City
16.00 Manchester United–Hull City
16.00 QPR–Leicester City
16.00 Swansea–Crystal Palace
16.00 West Ham United–Newcastle
18.30 Sunderland–Chelsea

OLASZORSZÁG, SERIE A
13. FORDULÓ
2014. november 29., szombat
18.00 Sassuolo–Hellas Verona
20.45 Chievo–Lazio

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
13. FORDULÓ

2014. november 29., szombat
15.30 Schalke–Mainz
15.30 Bayer Leverkusen–Köln
15.30 Augsburg–Hamburg
15.30 Hertha Berlin–Bayern München
15.30 Werder Bremen–Paderborn
18.30 Hoffenheim–Hannover

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
13. FORDULÓ

2014. november 29., szombat
16.00 Getafe–Athletic Bilbao
18.00 Espanyol–Levante
20.00 Málaga–Real Madrid
22.00 Celta Vigo–Eibar

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik