nemzetisport.hu 2014.11.27 12:27 Frissítve: 2015.03.31 02:52

Real Madrid: megváltozhat a klub címere az új szponzor miatt

Megváltozhat a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid címere, mivel az új szponzor szerint a jelenlegi nem felelne meg a muszlim vallású szimpatizánsoknak.

Apró változás lenne, de nagy indulatokat szíthat (Fotó: algemeiner.com)

A királyi gárda az UAE bankkal, Abu-Dzabi nemzeti pénzintézetével készül szponzorációs szerződést kötni. A tervek szerint a többnyire muszlim vallásúak által lakott területen a Real Madrid címerével díszített hitelkártyákat adnának ki, ugyanakkor egy apró változtatást eszközölnének a 83 éve használt emblémán.

A megállapodás értelmében eltűnne a keresztény jelképnek számító apró kereszt a címer tetejéről azért, hogy ezáltal még könnyebben lehessen népszerűsíteni a klubot az ázsiai területeken – minderre potom 3.5 milliárd dollárért lenne hajlandó a Real. Ez a terv már két évvel ezelőtt is napirenden volt, ám akkor végül nem lett az ügyből semmi.

„A klub hajlandó lenne feláldozni identitását azért, hogy ezzel újabb szurkolókat szerezzen magának” – indokolja meg a hároméves stratégiai megállapodás lényegét a madridi napilap, a Marca.

„Tudom, hogy az ottani emberek különleges módon tekintenek a mérkőzéseinkre, és az UAE bankkal történő megállapodás után megerősíthetjük velük a kapcsolatot – mondta Florentino Pérez, a blancók elnöke. – Ez a szerződés segítheti a klubot abban, hogy betörjön a szurkolók szívébe az Egyesült Arab Emírségekben.”

Elképzelhető, hogy ez a döntés népszerű lesz a muszlim szurkolók körében, de vajon mit szólnak ehhez a Real Madrid szurkolói, különösen a keresztények? Az ügy folytatása mindenképpen érdekes lesz…

2020.09.26 00:08:47

Spanyol labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felsorolt futballisták esetében kérdés az, hogy az őket foglalkoztató klubok belenyúltak-e a tutiba, vagy jön a bukás – minden tekintetben.

2020.09.20 18:16:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem parádézott a címvédő a Sociedad otthonában, a nagyobb helyzeteket a hazaiak alakították ki.

2020.09.12 00:20:05

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

INDUL A LA LIGA. Nem halad semerre az Atlético, a Valencia igen, de ennek nem örülhet. Melyik lesz most a meglepetéscsapat?

2020.09.11 12:05:21

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Húsz csapat, melyből a végén négyen a Bajnokok Ligájába jutnak, hárman pedig kiesnek.

2020.09.06 22:44:32

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. A személyes sorsa miatti düh vagy a végzet elfogadása, jelen állás szerint Lionel Messinek is ez a választási lehetősége.