DAC: huszonhat lövés sem volt elég a továbbjutáshoz

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.29. 08:32
Rengeteg lehetősége volt, mégis kiesett a Szlovák Kupából a DAC (Fotó: Bárdos Zsolt)
Nagy a csalódás Dunaszerdahelyen. A DAC ebben az idényben is idő előtt kiesett a Szlovák Kupából. Hazai pályán a negyeddöntőben 1–0-s vereséget szenvedett a Rózsahegytől.

A sárga-kékeknél nagy volt a csalódás és a frusztráció az utolsó bírói sípszó után. Több hazai játékos a földre rogyott, könnyesek lettek a szemek, többen a szurkolókkal diskuráltak. „Sajnos nem sikerült a továbbjutás” – mondta csalódottan a találkozó után lapunknak Vitális Milán.

A találkozó döntő többségében dominált a Dunaszerdahely. Összesen 26-szor próbálkozott lövéssel, de több óriási helyzetet is elpuskázott. Martin Dohál játékvezető a DAC kárára tévedett, amikor a rózsahegyiek védője, Alexander Selecky a mezénél fogva lerántotta Romaric Yapit, de a bíró érthetetlenül továbbot intett.

„Ma az igazságtalan oldalát mutatta a futball. Az összkép, a helyzetek alapján egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. Minimum öt-hat százszázalékos ziccerünk volt és még ki tudja, mennyi helyzetünk. Ha azonban nem rúgunk gólt, akkor nem lehetünk sikeresek” – folytatta a magyar U21-es válogatott labdarúgó. Szerinte megfelelően fel voltak készülve az összecsapásra, tudták, hogyan fog játszani az ellenfél. – Minden úgy volt, ahogy vártuk. A rózsahegyiek defenzív taktikája ellenére többször a védelmük mögé kerültünk, de a befejezés... És úgy lett, ahogy ilyenkor lenni szokott. Egyszer elment az ellenfél és betalált. Gólokkal kellett volna győznünk, de a vendégek örülhettek. Sajnos... Szerettük volna megnyerni a Szlovák Kupát, de ez idén sem jön össze. Nem marad más hátra, mint szombaton behúzni a Zsolna elleni összecsapást és a bajnokság végén dobogóra kerülni” – zárta szavait Vitális Milán.

„Elnézést kérek a szurkolóinktól, hiszen mindannyian tudtuk, hogy milyen nagy lehetőség előtt állunk. A játékkal elégedett vagyok. Jó teljesítményt nyújtottunk, volt huszonhat lövésünk, de a futball néha kegyetlen. Átéljük a helyzetet, frusztráltak vagyunk, hiszen jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, próbálkoztunk az egyik és a másik oldalról is, a pontrúgásaink is rendben voltak. A Rózsahegynek a második félidőben volt egy helyzete, és azt gólra is váltotta, sajnos. Fontos, hogy tanuljunk a mérkőzésből, felemeljük a fejünket, és menjünk tovább” – mondta Xisco Munoz, a DAC mestere.

SZLOVÁK KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
DAC 1904–Ruzomberok 0–1 (0–0)
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 6342 néző. Vezette: Dohál
DAC: Popovics – Gruszkowski, Kasa, Kacsaraba, Andzouana – Jürgens (Gavrics, 72.), Dimun, Vitális (Ba. Barisic, 83.) – Yapi (Mo. Koné, 78.), Trusa, Ramadan. Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Chrien (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik