1. HNL: egyeurós (!) fizetésért tért vissza Kalinic Kleinheisler új klubjába

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.03. 18:22
null
Nikola Kalinic személyében jelentős rutinnal rendelkező csapattársat kapott Kleinheisler (Fotó: hajduk.hr)
A horvát labdarúgó-élvonalban érdekelt (1. HNL) Hajduk Split a hivatalos honlapján közölte, hogy az idény végéig érvényes szerződést kötött a 35 esztendős Nikola Kaliniccsal.

A horvát válogatottban 42 mérkőzésen 15 gólt szerző Kalinic a kedden Kleinheisler Lászlót szerződtető klubban nevelkedett, majd bő évtizeden át tartó topligás időszak után (többek között az akkor még PL-részvevő Blackburn Rovers, a Fiorentina, a Roma, a Milan és az Atlético Madrid is alkalmazta) 2022-ben tért vissza gyerekkori klubjához.

Kalinic 2023 júliusában szerződése lejártával távozott a csapattól, de az azóta eltelt időszakban nem talált magának csapatot, s jelképes összegért cserébe visszatért a Hajdukhoz.

„Ez a legkönnyebben nyélbe ütött egyezség a Hajduknál töltött három évem alatt – nyilatkozta a Sportske novostinak Mindaugas Nikolicius, a splitiek litván sportigazgatója. – Kalinic fizetése havi egy euró lesz. Nikola célja az, hogy a Hajduk (19 év után – a szerk.) megnyerje a bajnokságot, ezért tért vissza.”

A felkészülést szerdán kezdő Hajduk január 8-ától edzőtáborozni megy Umagba, ahol négy felkészülési mérkőzést vív – január 12-én például éppen a Fehérvár FC ellen.

S ha már Horvátország: a helyi élvonal névadó szponzora, a SuperSport írta meg, hogy a horvát élvonalbeli labdarúgó bajnokság jelenlegi idényében átlagosan több mint ötezer néző látogat mérkőzésekre, amely több, mint az eddigi abszolút csúcsnak számító 4264-es átlagnézőszám a bajnokság első, 1992–1993-as évadából.

Illusztráció: Facebook/SuperSport
Illusztráció: Facebook/SuperSport

A tízcsapatos bajnokság együttesei közül messze a Hajduk meccseire járnak a legtöbben: a spliti alakulat hazai mérkőzéseire átlagosan 21 826 néző vált jegyet (a közel 34 ezer néző befogadására alkalmas Poljud Stadion így kétharmados kihasználtsággal üzemel). A második helyen utcahosszal lemaradva találjuk a Dinamo Zagrebet átlagosan 7404 nézővel (az eredetileg 35 ezres Maksimir Stadion befogadóképessége a 2020-as földrengés után 25 ezerre csökkent), nagyon szorosan mögötte az NK Osijek áll átlagosan 7310 nézővel (az eszékiek 2023-ban átadott új otthona 13 ezer fő befogadására alkalmas). A lista negyedik helyét a HNK Rijeka foglalja el átlagosan 5879 nézővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik